www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Автор Тема: Аз знам пет...  (Прочетена 29499 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kimiraik

  • User
  • Карма: +0/-0
  • Неактивен Неактивен
  • :Май 23, 2009, 11:33:15 am
  • Публикации: 6
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.127 Chrome 5.0.375.127
Re:Аз знам пет...
« Отговор #105 -: Август 28, 2010, 04:04:26 pm »
1. без жени не може
2. с жени сащо не може
3. жените много говорят
4. жените винаги искат това което нямат
5. с жени винаги е хубаво
 аз знам 5 неща за ........ coca cola
Активен

Kartingist

  • SuperUploader
  • Карма: +80/-49
  • Неактивен Неактивен
  • :Август 07, 2010, 07:12:55 pm
  • Публикации: 772
  • Торент Клиент: u torrent
  • :-)
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 6.0.472.55 Chrome 6.0.472.55
Re:Аз знам пет...
« Отговор #106 -: Септември 18, 2010, 05:16:46 pm »
1 най-скъпата марка в света
2 една от най-разпознаваните и продавани търговски марки в света
3 Кока Кола е изобретена в Кълъмбъс, Джорджия, от Джон Пембъртън първоначално като кокауайн, комбинация от вино и кокаин
4  1 май 1889 година Ейза Кадлър публикува съобщение на цяла страница във вестник „Атланта Джърнъл“ че е „единствен собственик на Кока-Кола. Вкусна, освежаваща. Ободряваща. Тонизираща.“ Собствеността, която Ейза Григс Кандлер всъщност придобива през 1891 година, му струва точно 2300 щатски долара.
5 За първи път напитка Кока-Кола напуска САЩ през 1900 година, когато Чарлс Хауърд Кандлър взима със себе си шише сироп, когато заминава за Англия. Малко по-късно в Атланта получават поръчка за пет галона сироп, което е и първото експортирано количество.

Знам 5 неща за червеното вино
Активен
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.

galenavt

  • SuperUser
  • Карма: +149/-92
  • Неактивен Неактивен
  • Пол: Жена
  • :Ноември 30, 2010, 06:51:18 pm
  • Публикации: 310
  • Live Free Or Die Trying To Be Free!
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 8.0.552.215 Chrome 8.0.552.215
Re:Аз знам пет...
« Отговор #107 -: Декември 13, 2010, 06:26:32 pm »
1. Червените вина се правят от грозде с червен или пурпурно синкав цвят.
2. Съдържанието на танин в червеното вино всъщност е основната разлика между червените и белите вина.
Като цяло червените вина са по-сложни от белите вина, т.е. при тяхното дегустиране се усещат много повече аромати и вкусови компоненти (което е логично, като се има предвид, че те съдържат най-малко едно нещо в повече от белите, а именно - танин).
3. Червеното вино наистина е ключът към здравето и дълголетието и това се доказа в средата на 90-те години на XX век. То съдържа едно вещество, наречено ресвератрол (един от полифенолите в червеното вино), което е идеалният провокатор за дълголетие на клетката! Факт.
4. Червеното вино съдържа сулфити. Серният двуокис (диоксид), съединение, получено от сяра и кислород, се получава естествено в много малки количества по време на ферментацията. Винарите също го добавят. Серният двуокис е за виното това, което e за хората комбинацията от аспирин и витамин B комплекс - чудното лекарство, което лекува всякакви болести и предотвратява други. Серният двуокис е антибактериално вещество, което не позволява на виното да се превърне в оцет. То спира действието на дрождите, за да не продължи ферментацията на сладките вина, след като са вече в бутилката. Той е антиоксидант, който поддържа виното свежо и непокътнато от демона, наречен кислород. Независимо от тези негови магически свойства винарите се опитват да използват серен двуокис възможно най-малко, защото повечето вярват в максимата, че колкото по-малко добавяш към едно вино, толкова по-добре - точно както много хора предпочитат да приемат минимално количества лекарства.
Около 5% от астматиците са силно чувствителни към сулфитите. За да ги защити, закона постановява на етикета на всяко вино, което съдържа повече от 10 милионни части сулфити да пише “Съдържа сулфити”.
5. Температура на сервиране на червеното вино - 16-18 градуса. Има десетки специалисти, които отричат пиенето на червено вино с температура от хладилника, защото (и това е вярно) студът подтиска много от прекрасните аромати и прави стипчиво-горчивото усещане от танина по-силно. От друга страна, в много ресторанти червеното вино се сервира прекалено топло. Наистина прекалено топло. Когато се говори за “стайна температура”, това не означава 20-25 градуса. Вероятно французите, въвели този термин, са имали предвид температурата на въздуха в балната зала на някой от прелестните старинни замъци, който не е надвишавал 16-18 градуса дори в най-затопленото си състояние.


Аз знам пет факти за фолка...

Активен
A listening of rock music makes me feel alive!

lord_milev

  • V.I.P.
  • Карма: +928/-411
  • Неактивен Неактивен
  • Пол: Мъж
  • :Юли 29, 2009, 08:00:21 am
  • Публикации: 17840
  • Торент Клиент: µTorrent 2.2.1
  • Винаги имаш избор!
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 36.0.1985.143 Chrome 36.0.1985.143
Re:Аз знам пет...
« Отговор #108 -: Август 29, 2014, 07:28:57 pm »
1. (Почти) всяка певица е минала под скалпела на пластичния хирург. :o

2. Вече е забранена чалгата по празниците на много места в страната. 8)

3. Всеки е слушал поне една песен, дори и без желание. ;D

4. Жените в жанра са повече от мъжете.  :)

5. За "меката на чалгата" се смята Пловдив. :P

Аз знам 5 факта за електричеството...
Активен