Това за Иван Вазов не го вярвам!Макар и той да е бил човек от народа, не бих повярвал този родолюбец да каже публично тези думи!
Те на всички наши големи писатели и поети им приписват най-различни "колзетни произведения".Пример за Пеньо Пенев, в следното стихче:"Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле,е... им мамата на другите и гледай ти да си добре"!
Според теб може ли(оставяме на страна ,това че е бил комунист-идеалист)"поетът с ватенката",този всеотдаен мечтател да напише такава вулгарна и егоистична поезия!
В контекста на дотук написаното,ми дойде мисълта,че ние наистина сами омаскаряваме своите национални символи,нямаме ценностна система и сме загубили националната си гордост,както м/у впрочем скоро и нац. идентичност!Жалко щото не сме глупави хора,като съм имал контакти с чужденци(мексиканци,бразилци,италянци и ?!? англичани?!?)не съм останал с впечатлението,че са интелектуални корифеи,даже не са и на 1/2 от нашето образование,но това не им пречи да имат национално достойнство!Даже сме стигали почти до бой с един ацтек-1.50м с вдигнати ръце(за сведение аз съм 1.92 и 95кг)обаче тръгна насреща ми като му казах,че е испански циганин(щото си беше такъв)Бие се в гърдите и вика "Ю сой мехикано,мю гранде патриота"-сам си го превеждай!
От тогава си взех поука,че само Ние не се бием в гърдите и викаме,че сме Българи(изключая 1994г)!Айде,че много се отнесох,то цяло есе стана!