толкова много бяха, че забравих
Ето рецептата:Сицилианска салата
1 ч.ч. препечен хляб
1 краставица, около 250 гр
5 зрели домата, около 500 гр
4 -5 чушки, печени, по възможност жълти и червени
6 филета аншоа, или 1 малка консерва
1 щепа черни маслини
за заливката
1 с.л зехтин
1 с.л Балсамов оцет (или ябълков)
пресен босилек 1 с.л.
2 с.л. кедрови ядки
сол, пипер на вкус
Обелете и нарежете краставицата и чушките на кубчета. Обелете доматите и също ги нарежете на кубчета. Нарежете хляба на кубчета.
Поставете в купа хляба, печените чушки, краставиците, филетата аншоа и маслините.
Пригответе дресинг от зехтина, балсамовия оцет, солта и пипера, и го прибавете към съставките на салатата. Оставете 30 минути, за да попие ароматът.
Преди да сервирате, поръсете с прясно изпечени кедрови ядки и пресен босилек.
Идея: кедровите ядки се намират по магазините, те са като подравка на салатата, ако не разполагате, може да ги замените със запържено в съвсем малко олио в тефлонов тиган слънчогледово семе
Помните ли кое е най-важното нещо за да станеш добър готвач?