Абе то да беше веднъж , че да го помня ама си спомням в шести клас правехме няква контролна по физика и едната от задачите беше свързана с пречупването на светлината през вдлъбната и изпъкнала леща.Теоретично бях описал нещото перфектно , но понеже чертах на ръка имаше леко разминаване в чертежа.Върнаха ми контролната с незадоволителна оценка и поисках обеснение от "другарката".Каза ми че пламъка на свеща бил по висок ли , нещо такова при което кипнах но съвсем спокойно и обесних , че принципно нещата са обеснени и онагледени достатъчно ясно , и понеже носеше очила , добавих , че дори да и монтират Хабъл на главата пак няма да разбере за кво става въпрос щото толкова разбира от физика.Изгони ме - разбира се.
Веднага на следващия час по физика , по точно в междучасието си събух калните обувки и оставих отпечатъци като от стъпки по стената през тавана и по другата стена.Когато Нейчева влезе веднага ги забеляза и взе да мърмори , да ни вика , че сме луди при което я контрирах с : Нали ви казах , че за мен няма тайни във физиката.Мога да ходя където си поискам. А тя ,милата, просто ми взе бележника и написа : Ученикът ходи по тавана.Уважаеми родители ,вземете необходимите мерки за да се държи така само в къщи.
А каква беше първата забележка във вашия бележник ?