www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Автор Тема: Основни термини използвани в тракера  (Прочетена 9320 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

starsssss

  • Гост
Като нов потребител Вие не знаете как да използвате торент клиент и с какво да започнете ?

Нужен Ви е торент клиент ! Можете да използвате темата: " Избор и настройки на Торент Клиент ", която ще Ви бъде полезна при избора на такъв.

След като инсталирате, настойте и оптимизирате Вашия клиент, отидете на филма, песента, албума, програмата и т.н които сте си харесали. Погледнете първо, дали има поне един сийдър / по - долу ще поясним какво е сийдър /, в противен случей няма да може да го свалите, до тогава, до когато не се появи такъв.
Отваря Ви се прозорец, от който избирате дали директно да започнете да сваляте или да запазите първо торент файлчето.В торент- клиента Ви ще се отвори прозорец с предложение да започнете  да сваляте файла.

Не забравяйте да изберете и укажете мястото, на което ще свалите избраният от Вас торент!

Съгласявайте се и свалянето на торента започва...

След като свалите торента на 100% - останете да го сийдвате (не спирайте торент - клиента, не затваряйте програмата). След като сте свалили, помогнете и на останалите да го свалят.
Молим Ви да бъдете толерантни потребители на тракера! Не забравяйте да благодарите на Ъплоудъра с коментар под торента, да зададете своите конкретни въпроси свързани със сваленото от Вас, да напишете Вашите впечатление и мнението си за това, което сте свалили.


Тракер- сървър координатор

Потребителите посещават тракера, за да прочетът описанието на торентите и да си свалят торент файлчето.
Торент клиентите периодически правят запитване към тракера, за да получат адреса на другите клиенти  и да се съединят с тях за размяна на файлове.


Торент

Файл или папка с файлове, които Ъплоудърът Ви е предоставил
Страницата с описанието на торента.


Торент файл

Малък файл, съдържащ информация за торента, необходим е на торент- клиента, за да може да направи връзка с тракера.

Пиъри

Общия брой на участниците- сийдъри и лийчъри.

Сийдър

Потребител, който само отдава. Това може да бъде или този, който е качил торента, или някой, който вече го е свалил на 100 %.

Лийчър

Потребител, който сваля торента в момента. Понякога този термин се употребява и с друго значение - несъвестен потребител, който е свалил повече отколкото е отдал.

Сийдване

Сваляйки на 100% торента, Вашият клиент автоматично започва да сийдва. Колкото повече сийдъри има даден торент, толкова по бързо ще могат да го изтеглят и другите потребители. За това Моля, не спирайте и не триите торента от торент клиента си, веднага щом като го свалите. Оставете ги поне няколко часа или докато работи компютърът Ви, за да може и други да изтеглят торента. Сийдваите- не бъдете егоисти!


Благодарим Ви предварително, че помагате на другите потребители да свалят торента по- бързо.


« Последна редакция: Август 31, 2009, 04:00:28 am от anna mari miller »
Активен