www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 32   Надолу

Автор Тема: Общество  (Прочетена 189800 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Desert Rose

 • V.I.P.
 • Карма: +444/-15
 • Неактивен Неактивен
 • :Август 29, 2008, 01:13:49 am
 • Публикации: 564
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Мисия ЕКСПО - невъзможна?
« Отговор #105 -: Април 27, 2010, 09:09:26 am »
[float=left][/float]Участието на България в световното изложение в Шанхай е пред провал, защото икономическото министерството е спряло финансирането. За да се избегне грандиозният гаф, е изпратено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Подписано е от Георги Гергов, председател на съвета на директорите на “Международен панаир-Пловдив”, и от изп. директор Богомил Бонев.

“Пловдивският панаир иска спешно 2 253 506 млн. лв. от държавата за участието на България в ЕКСПО 2010”, се казва в писмото.“Ако парите не бъдат преведени до 30 април, ще бъдем принудени да прекратим работата си по българския щанд в световното изложение”, предупреждават от управата на дружеството.

“Международен панаир-Пловдив” организира представянето на България на ЕКСПО 2010 в Шанхай, което ще бъде открито официално на 1 май.

До момента за тази цел дружеството е получило 1 321650 лв. за 2009 г., което е станало с постановление на кабинета “Станишев” от април 2009 г. Отделно са били преведени 650 000 щатски долара, или около 910 000 лв., от китайските организатори. “Тези средства са крайно недостатъчни за покриване на разходите за българското участие”, твърди управата на панаира.Оттам припомнят, че финансовият план за участието ни в ЕКСПО 2010 е одобрен през 2008 г. и предвижда изразходване на 4,685 млн. лв. за всички необходими дейности по организацията, координацията и провеждането на изложението в продължение на 6 месеца.

До момента ръководството на дружеството е информирало на два пъти икономическото министерство за проблема с финансирането. Последното писмо е било изпратено на 1 февруари 2010 г. До вчера обаче отговор от министерството не е получен.

“Международен панаир-Пловдив” изпратил два подробни отчета какви средства са изхарчени до момента за българското представяне и какво е свършено. Но се разбрало, че министър Трайков не е запознат с документите.

В писмото се напомня, че в качеството си на изпълнител панаирът не може да продължи да финансира от собствения си бюджет тези дейности, както и да работи без яснота какви суми са предвидени за 2010 г. Дружеството предложило на няколко пъти претендираният от икономическото министерство дивидент за 2006 г. да се прихване със задълженията му по финансирането на ЕКСПО 2010. Но отговорът бил отрицателен.
Показваме къщи от Възраждането

Хиляда души са минали през щанда на България на ЕКСПО 2010 в Шанхай още в деня на пробното откриване на изложението. Официалният старт на най-големия форум в света през следващите 6 месеца ще е на 1 май.

В момента организаторите тествали системите си, затова хората влизат без билети. Страната ни е в една палата с други европейски държави.

Основната идея, заложена при проектирането на нашия павилион, е свързана с пресъздаването на градско пространство през отделните културни епохи. Интериорното решение е от три части - две улици и един площад. Още от входа посетителят попада в зона, която е посветена на древната култура по българските земи. Целта е нашите земи да бъдат показани като люлка на древни култури, обясниха от “Международен панаир - Пловдив”.

Информация по темата дават два екрана, вградени в стени от камък. По много интересен начин експозицията е представена под стъклена повърхност, така че да може да бъде възприета от посетителя в нейния автентичен вид като разкопки. Търсен е естествен преход от първата зона към частта на Средновековието и Възраждането по българските земи.

Възрожденският кът включва най-доброто от градския възрожденски площад. Като прототип за презентацията в тази зона на павилиона са послужили характерни елементи и мотиви от типичен представител на българската възрожденска архитектура - Лютовата къща, построена през 1854 год.

В срещуположния край на площада има кът, в който ще се представят експонати, свързани с темата на изложението. Посетителят ще види фолклорни изпълнения или уникални предмети от бита на българина.

От площада към изхода води коридор. В него ще се прожектират филми, показващи съвременната архитектура, а към изхода ще има постери с проекти на бъдещето.

При изготвянето на проектната разработка напълно са спазени изискванията на организаторите на експото относно функционалното съдържание на павилиона.

На световното изложение ЕКСПО 2010 България се представя на площ от 324 кв. м. За сравнение Румъния се е разпростряла на 2000 кв. м и не ползва финансова помощ от китайска страна. В същото време съседката ни осигурява 24-часова културна програма, която ще продължи през всичките 6 месеца на изложението. От Пловдивския панаир твърдят, че средствата за културното ни представяне биха стигнали само за деня на България - 14 юни. За изложението в Сарагоса, Испания, което се проведе през 2008 г. и беше с продължителност 3 месеца, България похарчи 3 028 275лв., а ЕКСПО 2005 в японския град Аичи, което е организирано от панаира, докато е бил 100% държавен, е струвало около 3 800 000 лв. при съвсем различни цени на всички услуги.Мащабите на изложението в Шанхай са несравнимо по-големи. Затова според специалистите е нужен по-голям бюджет.

Форумът е с бюджет $ 4,2 млрд.

ЕКСПО 2010 ще продължи до 31 октомври. Разположено е от двете страни на река Хуанпу на 528 хектара. Това е 21 пъти по-голяма площ от терена на последното световно изложение в Сарагоса, Испания, което беше разположено на 25 хектара. То е три пъти по-голямо от най-голямото до този момент световно изложение в Аичи, Япония (2005 г.), което беше на 173 хектара.

Бюджетът му е внушителен - 4,18 млрд. долара. От тях 2,63 млрд. долара са за инфраструктурата и павилионите. Организаторите на събитието очакват 70 милиона посетители. През 2008-а посетителите в Сарагоса бяха 5,5 милиона.

Експо булевардът е най-голямата структура на изложението. Разположен е на площ от 249 000 кв. м. Този внушителен булевард е на три нива, като две от тях са под земята. Неговият покрив представлява шест “слънчеви долини”, чиято задача е да събират слънчевата светлина и да я насочват към трасето, по което ще се движат милионите посетители.

Три вида автомобили с нулеви вредни емисии ще превозват гостите и участници.
Активен

Desert Rose

 • V.I.P.
 • Карма: +444/-15
 • Неактивен Неактивен
 • :Август 29, 2008, 01:13:49 am
 • Публикации: 564
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
КНСБ навити на 70:70:70 за болничните
« Отговор #106 -: Май 05, 2010, 09:58:48 am »
[float=left][/float]КНСБ ще подкрепи предложението на МС 70% от първите три дни от болничния да се плащат от работодателя.
"Ако министър-председателят Бойко Борисов подкрепи искането на КНСБ нетният размер на минималната работна заплата да гарантира прага на бедност, КНСБ може да приеме разпределение на плащането за болничните дни на работниците в размер на 70:70:70 за първите три дни като временна антикризисна мярка до края на 2010 г.

Ако това стане, КНСБ настоява от 1 януари 2011 г. да бъде възстановена сегашната схема за възнаграждение на работника при болест – 100:80:80, без значение дали средствата ще бъдат изплащани от държавата или работодателя".

Това пише в отворено писмо, разпространено до медиите от пресцентъра на КНСБ.

dnes.bg
Активен

nasiboteva

 • SuperUploader
 • Карма: +937/-174
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 11, 2008, 10:35:33 am
 • Публикации: 5078
 • Торент Клиент:
 • Профил в bpoke.com: nasiboteva
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
Отбелязваме 9 май - Ден на Европа
« Отговор #107 -: Май 09, 2010, 08:48:59 am »
[float=left][/float] [justify]След Втората световна война Европа е разрушена не само физически, разрушена е нейната икономика, разрушена е вярата на хората в бъдещето.

Политиците, съветвани от икономистите осъзнават, че ако искат просперитет, мир и благоденствие в Европа трябва да преодолеят съперничество между европейските страни, наследени от предишни периоди. В средата на XX век отрасълът за производство на въглища и стомана е източник на военна мощ. Споделянето на ресурсите и свободната търговия между европейските държави биха довели до обединяване на усилията за възстановяване и развитие на икономиките им.

На 9 май 1950 г. Робер Шуман, министър на външните работи на Франция, представя своята декларация пред международната преса в Париж. Той я прочита и призовава Франция, Германия и другите европейски страни да обединят производството си на въглища и стомана като "първа стъпка към Европейска федерация". "Световният мир не може да бъде запазен без творчески усилия, съответстващи на опасностите, които го заплашват." Днес тези думи на Шуман се считат за първата стъпка към обединяване на европейските усилия в инициатива, която сега е прераснала в Европейския съюз, а той е считан за бащата на нова Европа. Робер Шуман предлага да се създаде наднационална европейска институция, която да отговаря за управлението на отрасъла. Страните, към които апелира Шуман, доскоро са участвали в унищожителен военен конфликт помежду си.

В този ден се поставя началото на обединение на държавите в Европа и поддържането на мирни отношения на Стария континент. Това предложение остава в историята като "Декларацията на Шуман" и се счита за основополагащо на днешна Обединена Европа, за началото на поетия път към общност на споделени ценности и общи интереси. През 1985 година ръководителите на страните от Европейския съюз, на свое заседание в Милано, решават 9-ти май да бъде честван като Ден на Европа. От тогава до днес 9-ти май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. Денят на Европа е повод за празнични изяви в много европейски държави. Това е още един начин хората от различни нации да се чувстват обединени европейци. Тази дата става символ на Обединена Европа наред със синьото знаме със златни звезди, Одата на радостта от Деветата симфония на Бетовен по текст на Фридрих Шилер и единната валута /еврото/.

В България е обявен с Постановление 54 на Министерския съвет от 29 март 2005 г. за отбелязване на 9 май - Деня на Европа. По този начин се обединяват в сърцата на хората два знаменателни момента от историята на континента - победата над фашизма, родена в обединени усилия и дълбоко изстрадана и стремежа за просперитет и мир.
[/justify]


www.moreto.net
Активен

Desert Rose

 • V.I.P.
 • Карма: +444/-15
 • Неактивен Неактивен
 • :Август 29, 2008, 01:13:49 am
 • Публикации: 564
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Просяк обвинен за далавера с 2 млн. лв. ДДС
« Отговор #108 -: Май 13, 2010, 09:24:22 am »
[float=left][/float]Просяк без дом и покрив над главата се оказа собственик на фирми, ощетили държавата с над 2 млн. лв. от източено ДДС.

Мирчо Асенов е от Пловдивско, но от половин година живее във Велико Търново. Мъжът спи по парковете и при свои приятели в бараките в кв. "Акация".

Преди няколко дни го открил служител на прокуратурата, който му заявил, че срещу него се води разследване за източено през 2008 г. ДДС в размер на над 2 млн. лв.

"В първия момент останах като втрещен. Аз толкова пари 10 живота да живея няма да видя. Казах на непознатия да не се бъзика с мен", обяснява Мирчо пред в. „Монитор”.

Мъжът обаче заявил, че говори съвсем сериозно и казал на бездомника, че трябва незабавно да се яви да даде показания в прокуратурата в София. В противен случай щели да го арестуват.

Тогава бездомникът си спомнил, че преди година и половина, докато живеел на гарата в София, един ден бил заговорен от непознат, добре облечен мъж. След като разбрал, че Мирчо няма пари и дом, той предложил да му помогне.

Дал му 200 лв. и го накарал да подпише някакви документи.

"Оттогава този човек повече не съм го виждал. Сигурно тогава той е прехвърлил тези фирми с дълговете на мен", вайка се просякът.

dnes.bg
Активен

Desert Rose

 • V.I.P.
 • Карма: +444/-15
 • Неактивен Неактивен
 • :Август 29, 2008, 01:13:49 am
 • Публикации: 564
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Сомалийските пирати са получили откуп и са освободили британския танкер "Сейнт Джеймс Парк", който беше пленен в края на 2009 г. и на който има български моряци, съобщи руското издание vesti.ru. От пресцентъра на Военноморските сили на Европейския съюз съобщиха, че всички моряци са живи и здрави.

Корабът пътуваше за Тайланд и беше отвлечен от пиратите на 28 декември 2009 година.

Екипажът на танкера се състои от 26 души, петима от тях са българи.  Има трима граждани на Русия, двама - на Украйна, един от Грузия. Останалите са от Индия, Румъния, Полша, Филипините и Турция.

Всички моряци са живи и се намират в удовлетворително здравословно състояние. Не се съобщава сумата на платения откуп.

ВМС на ЕС продължава да наблюдава ситуацията с освободените танкер. Сумата за откупа не се съобщава.

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че сомалийските пирати са освободили британския танкер с български моряци на борда "Сейнт Джеймс Парк". Българските моряци вече са на свобода и са прехвърлени по дестинации, каза Борисов пред БНТ.

actualno.com
Активен

Desert Rose

 • V.I.P.
 • Карма: +444/-15
 • Неактивен Неактивен
 • :Август 29, 2008, 01:13:49 am
 • Публикации: 564
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Вселенският патриарх: Гордея се с България
« Отговор #110 -: Май 19, 2010, 09:36:35 am »
[float=left][/float]“Като църква майка на българския народ ние се гордеем с вас. Зарадвахме се много, когато България стана член на Европейския съюз. Всеки път се връщам в България с голяма радост.” Това каза вчера пред журналисти Вселенският патриарх Вартоломей на брега на морето в град Свети Влас.

Негово Всесветейшество е на двудневна официална визита у нас. Домакинства му Сливенският митрополит Йоаникий. Вартоломей отправи и няколко духовни послания. Той призова хората да се задоволят с малко и да имат любов един към друг.

В академичното си слово в Бургаския свободен университет той говори против расизма и за толерантността между религиите. От вчера първият сред равни измежду православните патриарси в света е почетен доктор на вуза.

“Най-големият проблем пред религиозната толерантност е фундаментализмът”, каза пред събралите се стотици студенти и преподаватели Вартоломей. И добави, че всяка религия претендира да изразява абсолютната истина за бога и света, но бог е абсолютната истина. От него отсъства всяко зло, проповяда в словото си патриархът.

“Всички да бъдем равни - това е, за което се молим и за което живеем. Молим се за вас, за вашия град Бургас и за гостоприемството на вашата страна. Бог да ви благослови”, каза Всесветейшество под бурните аплодисменти на аудиторията. В негово присъствие в университета дипломите си получи целият випуск 2010 на престижния вуз. След това Вартоломей посети новопостроения храм “Свети Власий”, вдигнат от строителните предприемачи братя Диневи, които също му домакинстват.

Патриархът много хареса подаръка, с който “Труд” го изненада. Той получи от името на вестника артфотография на колегата Веселин Боришев, снимана в църква в Благоевград на празника на пчеларите - Свети Харалампий, на 10 февруари т.г. Вартоломей с интерес изслуша обяснението какво точно има на огромната снимка и каза, че е много оригинална.

Патриархът благородно върна жеста и подари кръстче на репортерката на вестника, която му връчи подаръка.

[float=right][/float]Вартоломей кацна у нас сутринта вчера с малък частен самолет на братя Диневи. Той бе посрещнат на пистата от премиера Бойко Борисов, от министър проф. Божидар Димитров, с когото се е срещал няколко пъти.

Оказа се, че височайшата визита е най-хубавият подарък и за кмета на Бургас Димитър Николов, който вчера бе рожденик и стана на 43 години. Така в крачка премиерът промени програмата и цялата делегация отиде на гости на градоначалника в общината.

В типичния си непринуден стил, докато минаваше покрай струпаните служителки на общината, Бойко Борисов широко се усмихна и ги попита: “Как сте, булки?” Те изненадано се усмихнаха и в един глас честитиха рождения ден на кмета, който беше с него. “Сладури”, добави Борисов, а кметът веднага професионално и с усмивка вмъкна: “Искат премии, г-н премиер”. Борисов, който е затегнал коланите на цялата държава заради кризата, само се усмихна.

trud.bg
Активен

nasiboteva

 • SuperUploader
 • Карма: +937/-174
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 11, 2008, 10:35:33 am
 • Публикации: 5078
 • Торент Клиент:
 • Профил в bpoke.com: nasiboteva
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
Парното поскъпва непоносимо от 1 юли
« Отговор #111 -: Май 29, 2010, 07:24:56 am »
[float=right][/float] [justify]Шоково поскъпване на парното в някои градове на страната от 1 юли прогнозират експертите на държавния енергиен регулатор. Парното в страната трябва да поскъпне с до 35 процента, съобщи bTV.

Още в четвъртък председателят на комисията регулатор Ангел Семерджиев предупреди, че ни чакат непоносимо високи цени и че се търсят всякакви резерви повишението да бъде по-малко.

Според огласения днес проект за нови цени – парното в София и Пловдив ще поскъпне с около 11 процента, а във Варна увеличението ще достигне 22 процента.

Най-голямо повишение ще изпитат абонатите в Габрово – 35 процента, следвани от Сливен – 31%. Утеха ще изпитат само абонатите в Бургас, където цената ще се понижи с половин процент.

В Перник, където ТЕЦ-ът е на въглища, топлото ще поскъпне с около 15 процента. Експертите още не знаят какво ще е точното увеличение на цената на природния газ. Твърде вероятно е увеличението да се окаже още по-голямо.
[/justify]


www.dnes.bg
Активен

deepuniverse

 • User
 • Карма: +0/-0
 • Неактивен Неактивен
 • :Декември 06, 2009, 03:46:46 pm
 • Публикации: 1
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Opera 9.80 Opera 9.80
Re:Общество
« Отговор #112 -: Май 29, 2010, 02:07:25 pm »
И така, бях на Ескпото, бях в павилиона и дори в ресторанта.
Всъщност, не е чак толкова зле както се описва. Толкова са си могли хората и това е.
Аз си го представях много по-зле. Спокойно има и по-зле.
Но стоят много тежки въпроси във въздуха и никой не иска да отговаря на тях.
- Никой в БГ не разбра за този проект. Колко души изпратиха дизайн или искаха да участват. - Как ще се разбере, като тогава ще трябва да се дели баницата. Другите държави организираха конкурси в продължение на повече от 1-2 години за одобряването на идея и на проект.
- Пловдиският панаир. - Смешна работа, номенклатурни кадри навсякаде. Защо там не се промениха нещата за толкова време. Хората са от типа дето са високомерни само защото си мислят, че са много повече от всеки българин в чужбина. Хора, които са като Батето, обръщат не с глава а бавно като танкер с цяло тяло :)
- Дайте поне един път шанс на по-младо поколение - знаят повече езици, имат повече международен опит и знаят как да ценят хората с който комуникират вече сме 2010 ей.
- Как искате парите от държавата, която вече няма нищо, вместо да оргнаизирате конкурс сред БГ фирмите - козметика, мляко, вино...!? Те щяха да платят всичко и дори щяхте да изкарате повече пари и да дадете нещо на държавата.
- Срамно е в Български павилион на чужда земя да парадирате с България, а вътре да се вижда Пловдив. Снимки, видео, материали? Пловдив - стар град (сред 10-те най-стари в света) невероятно. Но къде е българското знаме вътре? Диск за БГ, а вътре филм за Пловдив? (диска не работи на ПЦ) Български павилион, не Пловдивски панаир - нали така?
- 1906-та на Ескпото огромна къща, истинска на няколко етажа. 100 -години по късно, фасада от пресован картон и преескопонирани находки и изкуствени цветя.
- Павилиона, разделен на две - минало и настояще. Миналото - камъни по стените и фалшиви мозайки. Бъдещето - Никелирана продупчена ламарина! Ние сме 2010, не Стар Трек 1980. Тези хора зациклили са някаде в миналото, какво ли.
- Хората идват в павилиона - 1 храна, 2 пиене, 3 забава и култура, 4 интересна нешо свързано със страната - Кое от тези неща би представил павилиона и би привлекъл повече посетители от Албанския павилион?
- НЕ ПРОЩАВАМ - оранжевата роза като символ на БГ, Стилираната фигура на фигурист до знамето на България и най-ве4е черното в знамето на България над входа на павилиона. Бяло, черно , червено (така е, принтирана е снимка на БГ знамето веещо се на вятъра, но зеленото, понеже е в сянка е черно и сиво). Липсата на знаме в него изобщо. Ужас!

Като бизнесмен, мениджър и българин (не политик) аз мисля, че:
- Не съумяха да се справят с ограничен бюджет в тежко време;
- Не успяха да съберат средства дори за собствените си билети;
- Не съумяха да предадат нито една символика за БЪЛГАРИЯ, напротив точно обратното, проектът е неразбираем;
- Неработеща маркетингова стратегия и представяне на човешкият и бизнес потенциал на България (колко пари в бъдеши инвестиции загубихме отново)
- Не достатъчно ефективна комуникация между отговорните звена, дребни интриги, пренебрегване на съвето от специалисти.

С удоволствие бих уволнил голяма част от хората отговорни за това. Вече е време на дребнави и алчни политици да бъдат подведени под някаква отговорност, не да ни срамят в чужбина.

Жалко отново.
Активен

Desert Rose

 • V.I.P.
 • Карма: +444/-15
 • Неактивен Неактивен
 • :Август 29, 2008, 01:13:49 am
 • Публикации: 564
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
[float=left][/float]Българските милионери са забогатели най-бързо и най-много в сравнение с останалите от ЕС при управлението на Сергей Станишев, показват данни на Евростат, цитирани от в. „Монитор”.

Докато през 2005 г. съотношението между най-богатите и най-бедните в България е било 3,5 пъти, през 2008 г. то вече се е удвоило до 6,5 пъти и превръща страната ни в абсолютен рекордьор по темпове на разслоение в целия ЕС.

Европейската статистика не коментира как и с какъв бизнес родните богаташи са разтворили толкова широко имуществената ножица само за 4-5 години.

За това време производителността на труда у нас е изостанала още повече и вече трайно сме окупирали последно място в съюза.

В момента тя е едва 40% от средната за ЕС. За последните 10 г. сме я повишили едва със 7% и ако искаме да стигнем средното ниво в ЕС ще ни трябват още поне 80 години.
Активен

krisschan13

 • V.I.P.
 • Карма: +314/-26
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Мъж
 • :Март 06, 2009, 02:03:34 pm
 • Публикации: 2326
 • Торент Клиент:
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
Бивш футболист на Черноморец има нужда от помощ
« Отговор #114 -: Юни 03, 2010, 05:17:18 pm »
[float=left][/float][justify]Бившият футболист на Черноморец Христо Павлов, наричан от познатите си Ричмъна, страда от рядко заболяване. 44-годишният мъж, който е играл и за отборите от Несебър и Поморие, гасне от латерална амиотрофична склероза /ЛАС/. Болестта нанася вреди на костния мозък и води до атрофиране на мускулите.
 
Първите симптоми на ЛАС проличават при Ричмъна преди около 3 г. Досегашното лечение не е дало резултат.
       
От направените проучвания е станало ясно, че на болния може да се помогне само в Израел. Павлов и близките му обаче не разполагат със средствата, които са необходими. Курсът на лечение струва 56 хиляди евро.
 
Хората с добри сърца и финансови възможности, които искат да помогнат, могат да се обърнат за повече информация на следния e-mail адрес: dimitrov.hristo@neftochim.bg       
 
За набиране на финансова помощ за лечение са открити следните банкови сметки с №:

BG19IORT73785007035500 в BGL

BG98IORT73785407035500 в EUR

BG63IORT73785407035500 в USD
[/justify]
« Последна редакция: Юни 03, 2010, 05:21:46 pm от krisschan13 »
Активен

nasiboteva

 • SuperUploader
 • Карма: +937/-174
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 11, 2008, 10:35:33 am
 • Публикации: 5078
 • Торент Клиент:
 • Профил в bpoke.com: nasiboteva
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
След сряда жеги до 37 градуса
« Отговор #115 -: Юни 06, 2010, 09:46:53 am »
[float=left][/float] [justify]От втората половина на седмицата ни чака горещо време с температури до 35-37°. Това съобщи за "Труд" Любка Кумчева, дежурна синоптичка в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Днес ще е последният ден преди чувствителното затопляне, през който в югоизточните райони на страната се очаква да превали. Но слабо. А през втората половина на деня в Северна и Западна България облачността ще намалее. Ще е между 21°и 36°. Заради преноса на топъл въздух от запад-югозапад в понеделник температурите ще се повишат и ще станат 23°-28°. Във вторник ще е между 25°и 30°и така градусите ще скачат, докато след сряда стигнат 35-37.

Морската вода по Южното Черноморие е около 22°, за Северното обаче ще трябва още време, за да се затопли, каза г-жа Кумчева.
[/justify]
Активен

Desert Rose

 • V.I.P.
 • Карма: +444/-15
 • Неактивен Неактивен
 • :Август 29, 2008, 01:13:49 am
 • Публикации: 564
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Общество: Вземат колата за 1000 лв. глоби към КАТ
« Отговор #116 -: Юни 14, 2010, 09:51:10 am »
Шофьори, които дължат над 1000 лева към КАТ за глоби, ще се сбогуват с возилата си. От Националната агенция за приходи са решили да продават автомобилите на длъжниците на търг, ако не си платят дълговете към държавата, пише Монитор.

Петима българи имат неплатени глоби към КАТ на стойност над 1000 лв. За всички тях съществува риск от запор и продажба на колите им, ако не се издължат на хазната до седмица.

"Време е да изградим у хората данъчна дисциплина. Ще бъдат конфискувани само автомобили на шофьори, които дължат значителни суми към КАТ, но в продължение на години не са се издължавали на държавата", обясни за шефът на НАП Красимир Стефанов. Той допълни, че с оглед на финансовата криза у нас подобни мерки са част от кампанията на правителството за попълване на държавния бюджет.

Стефанов даде пример с шофьор, който дължи над 3000 лв. от фишове към КАТ, натрупал е 79 неплатени наказателни постановления, шофьорската му книжка е отнета, но глобите са останали неплатени. НАП ще му даде едноседмичен срок да плати или да представи обезпечение. Ако не стори това, инспекторите ще запорират колата му и ще я продадат на търг.

До две седмици НАП-Пловдив ще обяви за продажба сребристо ауди ТТ кабриолет. То е на пловдивчанин, който освен дълговете си за данъци има и неплатени глоби към КАТ. Колата е произведена през 2000 г., регистрирана е, оборудвана е с двигател с мощност 180 конски сили, кожен салон, климатроник и е в много добро състояние. Софийската дирекция на НАП в момента продава катафалка волво.

От началото на 2010 г. Агенцията за държавни вземания се вля в НАП. С това в приходното ведомство премина събирането на неплатени в срок глоби.

След промяната всеки клиент на НАП, който иска удостоверение за платени данъци и осигурителни вноски, задължително се проверява за неплатени глоби. Удостоверенията за платени данъци и осигуровки се изискват по различни поводи - например за участие в обществени поръчки, при кандидатстване за банков кредит, при издаването на лицензи и разрешения за определена дейност и много други.

От Агенцията за приходите поясняват, че глобите, наложени на граждани от различни институции, се плащат пред съответния държавен орган. Неплатените навреме глоби се изпращат в НАП едва след като не бъдат внесени в срок по сметката на съответния публичен взискател - например КАТ.

Преди време НАП-Пловдив предложи на търг с тайно наддаване червено ферари и черен ягуар. Луксозната италианска спортна кола, която има колекционерска стойност, е произведена през 1983 г., а началната є цена е 28 000 лв. Ягуарът е черен, на дванадесет години и началната му тръжна цена е 14 000 лв. Собственикът на двете возила се раздели с тях заради неплатен данък върху доходите в размер на 160 000 лв.

actualno.com
Активен

Desert Rose

 • V.I.P.
 • Карма: +444/-15
 • Неактивен Неактивен
 • :Август 29, 2008, 01:13:49 am
 • Публикации: 564
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
[float=left][/float]Църквата почита днес църковния празник Рождение на Св. Йоан Кръстител, наричан от народа Еньовден.

Заченат с Божията намеса, Св. Йоан, наречен Кръстител или Предтеча, се ражда няколко години преди Исус Христос, за да прокара пътя на неговото учение сред юдейския народ. Той първи започва покръстването на юдеите във водите на река Йордан. Рождението на Св. Йоан е подсказано "свише" - родителите му, Захарий - юдейски свещеник, и Елисавета, вече на преклонна възраст, получават вест, че ще имат син.

Българите наричат празника Еньовден още Среди лето или Ден на слънцето, защото съвпада с лятното слънцестоене. Според народните вярвания на този ден "слънцето играе или трепти", когато изгрява. Народните лечители твърдят, че събраните в ранно утро на Еньовден треви са най-лековити. Хората се изкачват по високите хълмове, гледат своите слънчеви сенки и по тях гадаят за здраве.

В българския празничен календар Еньовден стои по значение редом с Коледа, Великден и Гергьовден. Празникът има различни названия - Яневден - в Софийско, Иванден - в Западна България, Иван Бильобер - в Североизточна България. С него са свързани множество вярвания за слънцето, водата и лечебните растения.

На този ден всички трябва да станат рано и да посрещнат изгрева на еньовденското слънце, за да усетят лековитата роса, която то отърсва от себе си, миейки се преди път. Започне ли да се показва слънчевият диск, всеки трябва да се обърне с лице към него и през рамо да наблюдава сянката си. Отразява ли се тя цяла, човекът ще бъде здрав през годината, а очертае ли се наполовина - ще боледува.

В нощта срещу празника особена магическа сила придобива и водата. За лечение и гадаене при залез слънце се взима от чист сладък извор "мълчана вода", налята при пълна тишина, за да не се погуби от човешки глас магическата й сила.

В нощта на умиращото и възраждащото се слънце е апогеят на лечебната сила на растенията. Събраните в потайна доба преди изгрев чер трън, еньовче, вратичка и комунига, иглика и маточина се използват за лек през цялата година. Билките се вият на венци и се разпределят на Св. Врач, отбелязван на 1 юли. 

Според народните вярвания Св. Иван Билкобер е заповедник,  началник на 77 и половина болести. Срещу тези болести е насочен и този празник, на който не се работи. Рано сутринта преди изгрев слънце жените събират 77 билки и половина, защото на Еньовден билките имат най-голяма магическа сила, след това "се отвръщат", загубват я. Някъде от билки и треви правят венец, провират се през него за здраве, а после го окачват за цяр. (БТА)
Активен

Desert Rose

 • V.I.P.
 • Карма: +444/-15
 • Неактивен Неактивен
 • :Август 29, 2008, 01:13:49 am
 • Публикации: 564
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Общество: Безработицата за юни намаля до 9,26%
« Отговор #118 -: Юли 02, 2010, 03:13:30 pm »
Към 30 юни безработицата в страната е 9,26%, отчете в четвъртък министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, цитиран от БТА. Официални данни от Агенцията по заетостта все още не са публикувани.

За май равнището на безработицата беше 9,53%, а през април за първи път от няколко месеца беше постигнато ниво под 10 на сто – 9,95%.

По думите на Младенов, който вчера беше на посещение във Варна, за последните четири месеца безработицата е намаляла с около 1 процентен пункт.

Според министъра има увеличение на броя на заетите в „сивия“ сектор. При масираните проверки на Инспекцията по труда за една седмица в страната са хванати над 100 души без трудови договори.

dnes.bg
Активен

Desert Rose

 • V.I.P.
 • Карма: +444/-15
 • Неактивен Неактивен
 • :Август 29, 2008, 01:13:49 am
 • Публикации: 564
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Chrome 4.0.302.3 Chrome 4.0.302.3
Православната църква отбелязва Св. Неделя
« Отговор #119 -: Юли 07, 2010, 11:14:12 am »
[float=left][/float]Православната църква отбелязва днес Света Великомъченица Неделя. Света мъченица Неделя е родена в Мала Азия. Още от детството се посветила на Бога и решила цял живот да пази целомъдрие. Много младежи търсели нейното съгласие за брак, но тя на всички отказвала с думите, че се е сгодила за Христа и иска да умре девица.

Тогава един младеж от знатно семейство, обиден от нейния отказ, съобщил на император Диоклетиан, че цялото семейство на Неделя изповядва християнската вяра. Императорът заточил родителите й в гр. Мелитин, а Неделя била подложена на жестоки мъчения. Христос се явил на мъченицата в затвора и я изцерил от раните й.

Осъдили я да бъде посечена с меч. Разрешили й да се помоли преди смъртта си. След молитвата тя предала душата си на Господа, без да бъде посечена. Това станало на 7 юли 289 г. По-късно мощите й били пренесени в столицата на Второто българско царство - Търново. Имен ден празнуват хората, носещи името Неделя, Недялка, Недялко.

btv.bg
Активен
Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 32   Нагоре
« назад напред »