[justify]Никъде в Библията не е описана смъртта на Дева Мария, а още по-малко, че отива в Небето. Когато се говорят басни, християнството става смешно.
Божието слово ясно казва, че мъртвите са в гроба. Там е и Мария. когато Исус дойде при Второтои пришествие, тя ще бъде възкресена. Но сега спи и не знае какво става наоколо.
Сам Господ каза на учениците Си:
Йоан 14:1. Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.
2. В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.
3. И като отида и ви приготвя място,
пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.
Когато дойде, тогава ще вземе тези, които са определени за спасение.Никой не отива след смъртта си в Небето. Всички мъртви са в гробовете:
1 Солунци 4:16. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба;
и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; 17. после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.
Даниил 12:1.И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.
2.
И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.[/justify]