Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер обори слуховете, че ще се завърне за постоянно във Формула 1 през 2010 г. Както е известно, германецът трябваше да замести Фелипе Маса, но фрактура в основата на черепа го спря и в момента пилот на Ферари е Лука Бадоер. В петък обаче в. "Билд" написа, че Шуми тренира тайно и се готви за 2010 г.
"Това не е вярно. Бях вариант само за заместник на Фелипе Маса, не съм имал намерение да се завръщам за постоянно. Колкото до следващите състезания - поне до това на "Монца" на 13-и септември, - пилот ще е Лука Бадоер", обяви Шумахер.
Бадоер: Не съм робот или СуперменТест пилотът на Ферари - Лука Бадоер, който в момента е титуляр заради контузията на Фелипе Маса, си намери оправдание за слабите резултати във Валенсия.
"Не бях сядал в болид през последните 10 месеца. Не съм робот или Супермен. Не познавам много колата, не познавам и пистата. Резултатите ми са тези, които очаквах. Феновете трябва да бъдат търпеливи, защото имам нужда от време да свикна с колата", заяви 38-годишният италианец, чийто последен старт във Формула 1 датира от 1999 г.
Дубъл за Макларън в квалификациитеЛюис Хамилтън (вдясно) и Хейки Ковалайнен
поздравяват феновете на Макларън след
успеха си в квалификациите
Пилотите на Макларън - Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен, ще стартират от първите 2 места в стартовата решетка на днешното Гран При на Европа във Валенсия, 11-и кръг от сезона във Формула 1. Хамилтън спечели без особени проблеми квалификацията и показа за пореден път, че Сребърните стрели постепенно излизат от кризата, която ги бе налегнала от началото на сезона. Това е първи полпозишън за Хамилтън през този сезон, а в предишното състезание - Гран При на Унгария, действащият световен шампион взе и първата си победа.
На трето място вчера остана ветеранът Рубенс Баричело с Браун GP, а четвърти днес ще потегли Себастиан Фетел с Ред Бул, който имаше проблеми с двигателя и в третата свободна тренировка и в квалификациите.
Любимецът на местните фенове Фернандо Алонсо (Рено) за пореден път влезе в третата част на квалификациите, като остана 8-и.
Повече от разочароващо обаче е представянето на Лука Бадоер, който замества контузения Фелипе Маса в болида на Ферари. 38-годишният италианец така и не успя да се справи с колата и остана едва последен. В свободните тренировки Бадоер допусна комични за пилот във Формула 1 грешки, като на 4 пъти превиши разрешената скорост в бокса - 60 км/ч и общата глоба, която отнесе за нарушенията бе 5400 евро.
7sport.net