Силвия Митева: Най-доброто за мен е да се откажаМитева смята да се отдаде на треньорска и съдийска дейностГимнастичката Силвия Митева официално обяви прекратяването на състезателната си кариера. 27-годишната спортистка смята, че е взела решението за своето оттегляне в най-точния възможен момент и го прави с достойнство. Тя е обмисляла бъдещето си в последните два месеца.
"За всеки спортист това е едно от най-трудните решения в живота му. Още повече че в моя случай, в който съм отдала 21 години на спорта. След като се лутах и безброй пъти си променях мнението, в крайна сметка реших, че в конкретната ситуация и условия, най-доброто, което мога да направя за себе си от физическа и психическа гледна точка, е да се откажа. И мисля, че не съм сгрешила", обясни Митева.
Тя добави, че не съжалява за нищо в спортната си кариера. "Всеки спортист има спадове и върхове. Може би единственото нещо, което преодолях много тежко, беше многобоят на Световното първенство в Монпелие, визирам грешката си на обръч", каза грацията.
Митева допълни, че обмисля да се занимава с треньорска и съдийска дейност. "Гимнастиката за мен е начин на живот. Имам много покани за догодина за мастеркласове и демонстрации в държави от цял свят. Другата седмица заминавам на международен съдийски курс в Лондон, а по-нататък ще продължа да се развивам като треньор", каза гимнастичката.
Тя започва състезателната си кариера през 1992 г. и е била част от клубовете "Акро" (Русе), "Левски" и "Левски-Илиана". Митева има над 200 медала от международни и републикански турнири, както и 67 медала от световни и европейски първенства, световни купи и Гран при, от тях 5 златни, 31 сребърни и 31 бронзови.
dnevnik.bg