www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Автор Тема: Криминалe  (Прочетена 264413 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sppaiki

 • V.I.P.
 • Карма: +58/-46
 • Неактивен Неактивен
 • :Май 08, 2009, 01:24:25 am
 • Публикации: 2160
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 19.0 Firefox 19.0
Опит за банков обир в Перник
« Отговор #450 -: Март 28, 2013, 11:13:49 am »
Опит за банков обир в ПерникМинути преди 4.00 часа тази сутрин неизвестни лица са опитали да разбият клон на банка в град Перник.

По-късно в съобщение до медиите от ОББ уточниха, че става въпрос за техен офис на ул. “Ленински проспект“ 6.

Нанесени са само материални щети, до възстановяването на които клиентите на банката се препращат към клона на пл. „Кракра“ 5.www.btvnews.bg
Активен

Модератор

 • Moderator
 • *****
 • Карма: +15/-13
 • Неактивен Неактивен
 • :Октомври 21, 2010, 12:00:00 am
 • Публикации: 92
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Opera 9.80 Opera 9.80
Re:Криминалe
« Отговор #451 -: Април 10, 2013, 04:17:11 pm »
Трафикът на деца – милиони евро за сметка на 200 000 ограбени души

У нас майка продава бебето си, пастрок изнасилва доведената си дъщеря „за добро”


Шели е само на 12 г. когато трафикант на име Тед я качва в колата си. „Беше тъмно, когато сме се озовали там. Той ме доведе до този склад с много млади момичета Тед ме затвори в една стая, без храна или вода. Всичко, което чух, бяха влакове”, спомня си тя.

Много хора не разбират защо тези момичета опитват да избягат при първата удобна възможност. Причините са много - редовни побои, изтезания от страна на трафиканти и сводници, недостиг на пари и т.н. Момичета са били бити по гърба, главата, ръцете, дланите и пръстите на краката с бейзболни бухалки, тръби, дори чукове. Те са жигосвани с ютии, горени с киселина, връзвани и изнасилвани.

"Един път, когато ми се искаше да си тръгна, той напълни ваната с вода, изля бутилка джин и ме накара да седна в нея с кървящи рани. Държеше пистолет, опрян в главата ми. "

Това е част от разказа на едно 12-годишно американско момиче. Той по нищо не се различава от преживяното от редица български деца, станали жертва на трафик.

 270 души у нас са осъдени за сексуални престъпления срещу деца. Това стана ясно по време на провеждащата се през март в София международна конференция "Подпомагане и реинтеграция на деца - жертви на трафик”.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов тогава се обяви за промяна на Наказателния кодекс в България и по-строги наказания за извършителите на престъпления спрямо деца. Той обясни пред btvnews, че настоява да бъде премахната долната граница, когато става дума за престъпления срещу деца.

 „Повечето престъпници се отървават с пробация или с условни присъди”, изтъкна Каменов. По думите му трафикантите рядко влизат в затвора, защото трудно се стига до качествени свидетелски показания.

15 български деца са били върнати у нас само през февруари от Солун. Миналата година Агенцията за закрила на детето е била сезирана за 66 случая на български деца, въвлечени в трафик. От тях 46 са момичета и 18 - момчета.

150 млн. момичета и 73 млн. момчета на възраст под 18 г. са преживели насилствен полов контакт и други форми на сексуално насилие по света. Средногодишно около 200 000 деца стават обект на трафик в ЕС.

Около 32 млрд. долара е спечелил бизнесът с трафик на хора през миналата година, по данни на ООН.

Статистиката за 2012 г. сочи, че общият брой идентифицирани жертви на трафик на хора е 684, като през последните 2 години се наблюдава нарастване на броя на жертвите на трудова експлоатация.

 За 2012 г. 66 български деца са били обект на международен трафик. 24 от тях са настанени в кризисен център, защото още не могат да се справят с преживения ужас. В много от случаите трафикантите или техните съучастници са родителите на детето.

 В един подобен случай от 2011 г. майка продала бебето си в чужбина, но разследващите не събрали достатъчно доказателства срещу нея.

Най-уязвимата група у нас остават представителите на малцинствата, а сред градовете, от които се изнасят най-много жертви на трафик за чужбина са Сливен, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Монтана и Добрич.

Традициите и законът

 Председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Калин Каменов обясни, че т.нар. „ранните бракове” също са предпоставка за трафик. Причината за тяхното съществуване е, че през последните 20 г. социалните служби, МВР и прокуратурата са възприемали тези незаконни съжителства като на „традиции и обичаи”, но с помощта на министъра на вътрешните работи и главния прокурор, това е променено.

По 300 подобни случая през 2011 г. прокуратурата е отказала да образува дело. През 2012 г. има образувани 307 досъдебни производства, а осъдените са 270 души.

„Ако всеки, който си е купил булка, влезе в затвора, самите деца ще се замислят дали това е правилно”, убеден е Каменов. По думите му ДАЗД се стреми да убеди маргинализираните общества, които цял живот чакат на помощи, че без образование, децата никога няма да излязат от гетата, освен за да проституират или просят зад граница. За целта 300 здравни медиатори в областните градове работят активно с подрастващи, живеещи в потенциален риск.

Каменов даде за пример здравния център в кв. Факултета, чиято работа вече дава резултати и много деца от квартала трайно се задържат в училище.

 На въпрос кое е по-малкото зло – детето да остане сирак или да бъде с родителите си, Калин Каменов е категоричен, че някои родители са опасни за собствените си наследници и не бива да се разминават само с условно наказание или пробация.

 Трафикант/родител

 „Не е нормално да смяташ, че продажбата на детето ти е добре за него”, убеден е шефът на ДАЗД. По думите му трябва много стриктно да се спазва чл. 76а от Закона за българските лични документи, според който деца, въвлечени веднъж в трафик, нямат право да напускат страната в следващите 2 години. Около 42 такива забрани са издадени за 2012 г.

 За да може трафикантите да бъдат осъдени, а жертвите да преодолеят преживения ужас, започна създаването на т.нар. „сини стаи”. В такова специализирано помещение само в Пловдив са разпитани 9 деца.

Целта на „сините стаи” е детето да не вижда насилника, докато дава показания пред разследващите. По този начин момичетата и момчетата се разпитват в обстановка, напомняща детска стая, от специалисти, за да не се налага да бъдат викани и в съда, където срещата с трафикантите и насилниците би била неизбежна

Една от десетките истории, разказани в „синята стая”, е на момиче, изнасилвано многократно от пастрока си. Той убеждавал детето, че това е полезно за него и оправдавал действията си с това, че така подготвя доведената си дъщеря за истинския живот. Майката пък не оказала подкрепа на момичето, защото решила, че то иска да я разведе.

 Калин Каменов съветва родителите да бъдат здравословно мнителни и да се снабдят с програми, чрез които да се информират какви сайтове посещават децата им, колко често са в скайп и с кого комуникират, защото сексуалното насилие в интернет добива застрашителни размери.

Ужасът в цифри

 Цифрите, илюстриращи насилието над деца, за изминалата година са стряскащи. Регистрирани са 2127 престъпления срещу деца. В 609 от случаите става дума за пренебрегване на основни потребности на малчуганите от страна на родителите. В 324 от регистрираните случаи става дума за сексуално посегателство, а в 1563 – за домашно насилие. От хлапетата, които са станали жертва на някакъв вид престъпление, 573 са на възраст 11-14 г., а 350 са на до 3 години, като за тях най-често алармират съседи или по-далечни роднини. Над 19 000 консултации са проведени през 2012 г. и след обаждане от страна на деца на спешния тел. 116 111, на които непълнолетните могат да сигнализират за упражнено над тях насилие.

 Един от начините особено уязвимите деца, лишени от родителска грижа, да не попаднат в ръцете на трафиканти, е да бъдат обгрижвани от приемни родители. 1400 души вече са приели в домовете си 1200 изоставени български деца. През 2012 г. има и рекорден брой осиновявания. 395 деца са заминали при новите си семейства в чужбина, а 738 са намерили нов дом у нас. Факт е обаче, че чужденците са по-склонни да осиновяват деца с увреждания, настанени в институции.

„Мит е, че дете с церебрална парализа например няма да живее дълго. Липсата на информация ражда стереотипи”, категоричен е председателят на ДАЗД. Затова ДАЗД се обяви за въвеждането на финансови санкции за служебни лица, които съветват родители да изоставят деца с увреждания. В проектозакона за детето са предвидени глоби от 1000 до 5000 лева за служебно лице, което консултира родители да изоставят дете с увреждане. Наказания има и по устава на Българския лекарски съюз (БЛС).

Калин Каменов не робува на един друг, широко разпространен стереотип, – че хомосексуалните двойки не бива да стават приемни родители. „Интересът на децата е най-важен. Ако социалните работници са преценили, че двамата са подходящи, аз не виждам проблем. Другото е дискриминация”, заяви той.


www.btvnews.bg
Активен

Aixani77

 • V.I.P.
 • Карма: +16/-7
 • Неактивен Неактивен
 • :Ноември 06, 2010, 08:00:41 pm
 • Публикации: 149
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Opera 9.80 Opera 9.80
Re:Криминалe
« Отговор #452 -: Април 22, 2013, 04:58:45 pm »
Майката: Лара е добре физически и психически

Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи!, пише Моника Банева


Моника Банева, майка на отвлечената преди месец и половина и освободена снощи от похитителите си 10 годишна Лара Банева, каза за БТА, че дъщеря й е психически и физически добре.

Лара е дъщеря на Евелин Банев - Брендо, подсъдим у нас и в Италия по процеса "Кокаинови крале" за наркотрафик и пране на пари. Според информация в някои медии Лара е била освободена след като е платен откуп от 500 хил. евро.

Отново прегърнах Лара и благодаря на всички, които бяха до мен, в тези тежки изпитания за една майка, каза Моника Банева.

Тя допълни, че все още не е имала възможността да разговаря с бащата на Лара.

Предполагам, че той вече е уведомен, посочи Банева.

Тя е изпратила и писмено изявление до БТА, в което благодари на всички, които са я подкрепяли след отвличането на детето й.

Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи!, пише Банева.

Това е единственото ми изявление и много моля да бъда разбрана правилно от всички, които търсят повече информация, заявява тя.

"Задължена съм на хората, които се вълнуваха от съдбата на моето семейство и на тези, които помогнаха много за връщането на детето ми. Но сега за нас, най-вече за Лара, е важно едно - да бъдем спокойни и да се помъчим да забравим преживяното. Разчитам
на разбирането и подкрепата ви!", посочва Моника Банева.www.btvnews.bg
Активен

Aixani77

 • V.I.P.
 • Карма: +16/-7
 • Неактивен Неактивен
 • :Ноември 06, 2010, 08:00:41 pm
 • Публикации: 149
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Opera 9.80 Opera 9.80
Re:Криминалe
« Отговор #453 -: Април 24, 2013, 04:12:48 pm »
Застреляха човек в двора на училище в Ст. Загора


Стрелба избухна в двора на Спортното училище в Стара Загора. Училището "Тодор Каблешков" се намира в квартал "Кольо Ганчев".
В двора на училището е открито тялото на 56-годишен мъж с огнестрелна рана в главата.
Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112,  в 8:48 часа, съобщиха от МВР.

Трупът е открит от помощник-директорът на училището.

Застрелян е дърводелецът на учебното заведение Койчо Колев, който е бил с 25-годишен стаж, семеен, с един син.

Учениците не са станали свидетели на разстрела, защото в това време са били в час, а класните стаи не са с изложение към мястото на убийството.

Пострадали деца няма.

Причините за огъня се изясняват в момента. На мястото се извършват следствени действия под ръководството на Окръжна прокуратура. Разследването продължава.

Междувременно от МВР Стара Загора обявиха за издирване Стоян Иванов Стоянов (на малката снимка) на 30 години.Предупреждава се, че мъжът е въоръжен и опасен.

Призовават се гражданите, които разполагат с информация за издирвания да съобщят на тел. 112 или най-близкото РУ „Полиция", като анонимността е гарантирана.

Екип от психолози от РЗИ и Регионалния инспекторат по образование ще проведат разговори с учениците.

Към момента данните сочат, че няма ученици, които да са станали очевидци на инцидента, но има деца, които са видели тялото на простреляния. Целта на антикризисната интервенция е да се подобри психологическия климат в училището и да се окаже специализирана психологическа подкрепа на нуждаещите се.
РЗИ - Стара Загора поддържа постоянна връзка с директора на училището, РИО и със специалистите от Дневния стационар на Центъра за психично здраве с цел навременното осигуряване на психологични и психиатрични консултации за евентуални други очевидци, попаднали на мястото на инцидента.

Планираните дейности са част от мерките, които МЗ организира във всяка една област за оказване на психологическа подкрепа на свидетели на подобни актове.www.btvnews.bg
Активен

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
Re:Криминалe
« Отговор #454 -: Юни 04, 2013, 05:34:30 pm »
ВКС постанови 15 г. затвор за убиеца от Катуница
ВКС приема констатациите, че подсъдимият е имал техническа възможност да спре колата, но смята, че 15 г. затвор  съответстват на тежестта на конкретното престъпление
15 години затвор за Симеон Йосифов, прегазил човек в Катуница, постанови Върховният касационен съд, съобщиха от съда.

Първоначално 56-годишният Йосифов получи от Пловдивския окръжен съд присъда от 17 години затвор заради това, че на 23 септември 2011 г. умишлено причини смъртта на Ангел Петров, прегазвайки го с микробуса си в пловдивското село Катуница. Този инцидент доведе до серия от протести не само в Катуница, а и в други градове в страната.

Близките на загиналия твърдят, че Йосифов е прегазил младежа заради ромския бос Кирил Рашков - Цар Киро.

На 3 август 2012 г. Пловдивският апелативен съд увеличи присъдата на 18 години затвор.

Йосифов обжалва, а  адвокатът му Димитър Марковски твърди, че той не е убил умишлено Ангел, а просто не го е видял.
ВКС приема констатациите на апелативния съд, че подсъдимият при достатъчна видимост за присъствието на Ангел Петров не само е потеглил, но и по времето, когато пострадалият се намирал върху предния капак на автомобила и тялото е започнало да се свлича върху настилката на пътя, при техническа възможност във всеки един момент да спре, подсъдимият е продължил движението и непрекъснато е увеличавал скоростта на моторното превозно средство.

Според ВКС обаче 15 г. лишаване от свобода съответства на тежестта на конкретното престъпление.

Данните за личността на дееца и останалите обстоятелства показват, че напълно е в състояние да постигне поправянето и превъзпитанието на подсъдимия, мотивират се магистратите.


http://www.vesti.bg
« Последна редакция: Юни 04, 2013, 05:36:08 pm от neli_lady »
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
Re:Криминалe
« Отговор #455 -: Юни 05, 2013, 01:42:33 am »
Дете скочи от шестия етаж на сграда в Ямбол, било бито и държано гладно
Според очевидци, преди да скочи, детето извикало: "Не искам да живея повече"

12-годишно дете скочи шестия етаж в Ямбол.Настанено е в болница с фрактура на крака. Няма опасност за живота му, съобщава Би Ти Ви.
Според очевидци, преди да скочи, детето извикало: "Не искам да живея повече".
То живеело заедно с по-малките си брат и сестра при баба си.Жената е с психични отклонения. Децата били заключвани и държани гладни.
Молели за храна и прескачали през балкона в съседните апартаменти, за да просят хляб.
В жилището нямало ток и вода.Съседите разказват, че майката се появявала рядко и биела децата.
В момента полицията издирва жената, която малко след инцидента с най-големия й син е изчезнала.


http://www.vesti.bg
« Последна редакция: Юни 05, 2013, 01:45:17 am от neli_lady »
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
Re:Криминалe
« Отговор #456 -: Юни 05, 2013, 01:53:04 am »
Недоволен клиент стреля с оръжие в магазин в Перник
Пристигналите на място полицаи изяснили, че 53-годишният В.Р. се скарал с продавачка в магазина, като я обвинил за некоректно продадена стока

Недоволен клиент е стрелял с огнестрелно оръжие в магазин в пернишкия квартал "Тева", съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.
Около 17:35 ч. днес на тел. 112 бил подаден сигнал за възникнал скандал между клиент и магазинерка.
Уточнено било още, че е произведен изстрел с огнестрелно оръжие.
Пристигналите на място полицаи изяснили, че 53-годишният В.Р. се скарал с продавачка в магазина, като я обвинил за некоректно продадена стока.
Жената се обадила на съпруга си и баща му, които поискали обяснение от В.Р.
Така между тримата възникнал скандал.От полицията предполагат, че произведеният изстрел от В.Р. е с незаконно притежаван пистолет. Няма пострадали от огнестрелното оръжие.
При боричкането между мъжете охлузна рана на крака е получил 54-годишният М.Б.
Пистолетът е иззет, а 53-годишният мъж ще бъде задържан за 24 ч. с полицейска заповед.
По случая е започнато досъдебно производство.

http://www.vesti.bg
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
Re:Криминалe
« Отговор #457 -: Юни 05, 2013, 02:00:00 am »
Медицинска сестра замесена в трафик на хероин за над 2 млн. лв.
32-годишна медицинска сестра от МБАЛ - Хасково е арестувана за участие в трафик на хероин за над 2 млн. лв. В шкафа й в болницата са открити пушка със заглушител, патрони и десетки мобилни телефони.
Операцията по залавянето на наркотиците е проведена вчера на граничния пункт Малко Търново, предаде БНТ. В лек автомобил са открити 26 кг хероин за над 2 милиона лева.
Докато на граничния пункт полицаите описвали дрогата, колегите им в Хасково задържат медицинската сестра от местната болница, която е съпруга на сочения за организатор на наркоканала.
Тя била арестувана пред болницата, когато отивала за нощно дежурство.
"В шкаф в кабинета на сестрата е открита пушка 7,62 калибър, заедно с 36 боеприпаса и заглушител за оръжието. Има и 50 телефона и множество SIM карти, включително на чужди оператори", обясни Нина Николова, говорител на полицията в Хасково.
Въпреки арсенала в болницата, никой там не е предполагал, че медицинската сестра може да е замесена в схема за трафик на наркотици.
"Тя работи от около 6 години в отделението, в интензивен сектор. Много добър професионалист, спазва си всички правила, трудовата дисциплина. Работи перфектно. По никакъв начин не мога да кажа, че тя се е забъркала в нещо такова", коментира Величка Иванова, старша сестра в Хирургично отделение.
Освен медицинската сестра, в ареста са и двама мъже, отговаряли за транспорта на хероина през границата.

Мъжът на медицинската сестра и съучастник се издирват.


http://dnes.dir.bg
« Последна редакция: Юни 05, 2013, 02:02:25 am от neli_lady »
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
Бившият премиер на Словения ще лежи 2 г. в затвора
« Отговор #458 -: Юни 05, 2013, 11:42:26 pm »
Бившият премиер на Словения ще лежи 2 г. в затвора
Бившият словенски премиер, а сега основен опозиционен лидер - Янез Янша, бе осъден на 2 години затвор и 37 000 евро глоба за взимане на подкуп.

Бившият словенски премиер, а сега основен опозиционен лидер - Янез Янша, бе осъден на 2 години затвор и 37 000 евро глоба за взимане на подкуп.
След процес, продължил 21 месеца, Янша беше признат за виновен от съдия Барбара Клайнсек по обвинения в корупция за сделка през 2006 г. с финландската оръжейна компания "Патриа".

Договорът за закупуването на 135 бронирани машини на стойност 278 млн. евро бил сключен, като част от усилията на Словения да модернизира въоръжените си сили, след приемането си в НАТО през 2004 г.

Други двама подсъдими по делото също са признати за виновни и осъдени на по 22 месеца затвор и глоба в същия размер.

Янез Янша обжалва присъдата. Той отрича обвиненията и смята, че процесът е политически.

"Присъдата ми е несъстоятелна, срамна и политически мотивирана", обяви бившият премиер на Словения.


http://dnes.dir.bg
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Назначиха експертиза за кучето на садиста
« Отговор #459 -: Юни 10, 2013, 04:52:26 pm »
Назначиха експертиза за кучето на садиста
"Кучето трябва да се мъчи". Това казал 55-годишният Райчо Иванов от асеновградското село Тополово на хората, които се опитали да го спрат да измъчва животното.

Срещу 55-годишният Райчо Иванов, който се опита да убие по особено мъчителен начин домашното си куче, като го влачи с автомобила си, е образувано дознание.
Това съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.
Назначена е експертиза за установяване на състоянието на кучето. Полицията все още разследва случая.
Председателят на „Animal Hope", България – Галина Конзова заяви по ТВ7, че организацията ще направи собствено разследване, защото по последна информация животното е върнато на собственика. Доброволец от фондацията е подал жалба в полицията.
Подателите твърдели, че шофьорът е бил засечен по пътя до асеновградското село Тополово.
На теглича на колата е било вързано куче, оставящо кървави следи по асфалта. Направена е снимка на ужасяващата гледка, която е била качена в социалните мрежи. За по-малко от 4 часа материалът е споделен близо 4000 пъти.
Николета Ангелова е очевидка на кървавата сцена, тя разказа пред TV7 какво е видяла:
„Минавахме през Тополово по главния път. И видяхме как едно куче е завързано за кола. Отбихме веднага, спряхме. Мъжът също спря. Казахме му да пусне кучето, но той каза: „То трябва да се мъчи“.
Нямаше с какво да отвържем връзката, с която беше завързано“. Тя не успяла да разбере с какво животното е заслужило гнева на 55-годишния Райчо Иванов.
„Много кръв му течеше. От устата също течеше много кръв. Не можеше да скимти, не можеше да се движи. Само очите си шаваше и много леко главата“, добави тя.


http://www.bnews.bg
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Изгоря къщата на убитата Надежда от Исперих
« Отговор #460 -: Юни 10, 2013, 04:58:30 pm »
Изгоря къщата на убитата Надежда от Исперих


Изгоряла е къщата на убитата преди близо два месеца Надежда Минчева от Исперих, съобщи Дарик.

Според полицейския бюлетин пожарът пламнал в 2:20 ч. в неделя в стопанска постройка в Исперих.

Огънят се прехвърлил в прилепената до нея жилищна сграда, в резултат на което изгаря 200 кв.м. покривна конструкция. Родителите на Надежда и нейният брат се събудили навреме и излезли от горящата къща, извели и възрастна тяхна баба, която била неподвижна.

Причините за възникването на пожара и нанесените щети са в процес на изясняване - уточняват от полицията.

Младата сервитьорка от Исперих бе убита на 19 срещу 20 април от бившия си приятел - 20-годишният Танжу Сами. Младежът се укри от правосъдието за седмица, по-късно му бе постановена постоянна мярка заддържане под стража.


http://www.24chasa.bg
« Последна редакция: Юни 10, 2013, 05:33:37 pm от neli_lady »
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
13-годишната Златина тръгна на училище и изчезна
« Отговор #461 -: Юни 11, 2013, 03:12:21 pm »
13-годишната Златина тръгна на училище и изчезна
От 4 юни я няма, родители и полиция я издирватПолицията в Добрич издирва 13-годишно момиче, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Добрич. По молба на близките полицията издирва Златина Жикова Иванова, на 13 години. На 4 юни тази година, момичето е тръгнало за училище и оттогава е в неизвестност.

Златина е на видима възраст 13-14 години, висока е 160 см, слабо телосложение, тъмнокафява коса до раменете.
В деня на изчезването е била облечена с червена блуза с къс ръкав, червено джинсово яке и сини дънки, обута с черни обувки. Носи пъстра раница в лилави и сиви цветове.

Хората, които имат информация за търсеното момиче, могат да помогнат за издирването й, като позвънят на тел. 112, в ОД на МВР Добрич, тел. 058 /658 311 или в най-близкото полицейско поделение.


ttp://www.blitz.bg
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
Жестоко влаченото куче е мъртво, 3 години затвор грозят изверга

В медиите се разпространява тази снимка на извършителя

Районна прокуратура Асеновград се самосезира по изнесената в медиите информация за проявена жестокост към куче в с. Тополово от собственика му - 55-годишния Райчо Иванов, който го завързал за автомобила си и го влачил по улиците на селото. Прокуратурата в гр. Асеновград е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК по случая.

Според текста на чл. 325б, ал. 1 от НК, който прояви жестокост към гръбначно животно, като му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

След образуване на досъдебното производство прокуратурата е дала подробни указания по хода на следствените действия, при изпълнението на които по делото са извършени разпити на свидетели и е установено местонахождението на собственика на кучето Райчо Иванов, който е задържан за срок от 24 часа.

Установено е по делото, че в последствие кучето е починало и Иванов го е заровил. С извършен оглед на местопроизшествие трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и по какъв механизъм са му били причинени.

След депозиране заключението по назначената ветеринарна експертиза предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението.

В случай, че се установи, че причинените увреждания и смърт са по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда законът е лишаване от свобода от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева.


 http://news.plovdiv24.bg
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
25 години за Заека, който уби Мирослава
« Отговор #463 -: Юни 12, 2013, 02:57:48 pm »
25 години за Заека, който уби Мирослава25 години зад решетките отредиха съдиите от Пернишкия окръжен съд на Марио Любенов - Заека за убийството на Мирослава.

Общо 300 000 лв. е кръвнината, която 27-годишният Любенов трябва да плати на семейството на убитото на 17 години момиче от Перник.

Прокуратурата също поиска 25 години затвор за убийството й.

В понеделник отговорност за убийството пое единственият подсъдим Марио Любенов - Заека. В резултат на това исканото от прокуратурата доживотно наказание беше редуцирано на 25 години. Пред магистратите мъжът мотивира неочакваното си решение с лошото си психическо и физическо състояние и с обществения интерес към процеса, който според него би повлиял за налагането на по-тежка присъда.

Думите на Любенов предизвикаха недоумение дори от страна на собствените му съдебни защитници, които заподозряха, че върху него е упражнен натиск.


Мирослава изчезна през ноември 2011 г., а два месеца по-късно тялото й бе открито заровено край местността Планиница. До трупа на момичето разследващите достигнаха благодарение на един от задържаните Стойчо Стоев-Чочо, който по-късно се самоуби при озадачаващи обстоятелства и в присъствието на висши служители на ГДБОП. През целия период на разследването органите се основаваха именно на неговите показания.

http://www.24chasa.bg
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу

neli_lady

 • SuperUploader
 • Карма: +821/-752
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Жена
 • :Март 05, 2013, 02:40:41 pm
 • Публикации: 9517
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
Българин рани тежко българин в Чикаго, май заради момиче31-годишен българин се бори за живота си в болница в чикагско предградие след като кола го удари при нелеп инцидент. Полицията е задържала друг наш сънародник заради инцидента, съобщава bTV.

Приятелите на 31-годишния Ивайло Иванов не могат да си обяснят случилото се. Според свидетели той бил на една маса с 25-годишния Станимир Дойчев и други приятели в популярно сред българите заведение в Чикаго.

Нещо обаче се случило на паркинга. Станимир се качил на своята кола и блъснал паркиран джип. Автомобилът отскочил и ударил Ивайло. Пред следователите Станимир казал, че загубил контрол над своята кола. Според очевидци обаче причината за инцидента било момиче.

Властите все още разпитват свидетели, за да установят точните причини за инцидента. Те не са повдигнали обвинения на Станимир.

„Готино е да удариш колата на някого докато е паркирана. Наистина харесвам предницата си. Надявам се да умреш!", написал Станимир във фейсбук след катастрофата.

Междувременно Ивайло Иванов, който е от Разград, се бори за живота си. Той е в кома, с черепно-мозъчна травма.
„Много добър човек, много възпитан. Всеки, който го познава, би потвърдил. Никога с никого не се е заяждал, не е влизал в пререкания. Просто това беше шок за всички това, което стана", казват близки на пострадалия мъж.


http://www.24chasa.bg
Активен
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните"
                                                                             Джордж Бърнард Шоу