Това с многото лица ти е специалитет...
Та на въпроса за мълчанието. Дали е злато не знам. Но знам, че може да бъде наказание или самонаказание. Мълчанието е липсващ или прекъснат диалог. Свързано е в полярна система заедно с речта. Едното без другото не би имало смисъл. Понякога мълчанието се употребява, за да отрази максимално сериозността на изреченото. А друг път е добре човек сам да "създава" мълчание около нещата, за да разкрие затлачената от много думи действителност.
В мълчанието се крие и доза ирония. Ирония като начин да защитаваш своята истина. И все пак абсолютно мълчание няма! Дори когато някой мълчи, жестовете говорят. Но пък от друга страна езикът е най-изхабен от употреба! Думи, думи, думи... Вярваш ли на всички думи, които ти казват? Дори и на този приятел??? Помисли дали и теб не са те "убивали" с мълчание! А дали не е бил и същият този приятел?!
Кой е простакът тогава?!?! И в този смисъл, да, аз сигурно съм ПРОСТАК!!! Не ме е срам да си го призная! За разлика от много, които се крият! Казвам това, което мисля! И все пак моето скромно мнение е само една от безбройните гледни точки...
Има ли условия, за да бъде човек свободен?