Здравейте, другари!
*превод в ефир: Мараба, аркадашлар!
"Аферим, бабо, машаллах!", да възкликна и аз като Вазов; да изразя възхищението си и да отдам дължимото на дискусията.
Интересни са такива теми (упс, "тема" - грЕчка думичка, дали да не я забраним и нея, че и под тяхно владичество сме били?), както и всички "твърди" противници или защитници на загубени и намерени каузи (да не се подвеждате, и аз имам своите).
Отдавна бях забелязала темата, обаче днес като прочетох отговорите, някои от тях ме провокираха да се "изявя"... Турски и прочие сериали не гледам! Ама ей на - хората ги правят, други ги гледат... иначе казано, намерили са си пазарна ниша.
Е то не е важно кой какво пише за тях по форумите, а че има хора, които ги гледат.
Да направя перифраза: Нека гледат...
продължението оставям на вас.Надявам се дискутираните сериали само да не бъдат използвани като инструмент за пропаганда.
И сега сме под "кадифеното робство" на разни други сериали - хАмерикански, меХикански и всЕк'ви други; - ъпдейтваме се (нова дума, английският сега е по-вървежен
), дет' се казва... а заблудите ни едва започват.
За убеждаващото въздействие на тия сериали върху вас, вероятно ще трябва да се погрижите сами.
Да допълня, не знам дали излъчването на...
сериялите им.
...е срамно, но да не знаеш да пишеш и говориш правилно на родния си език е...
Срамота ве!!
Благодаря на всички респонденти, включили се в изследваната от дискусията тема, че ме изтърпяха или пък само изгубиха ценно време с моя милост.
П.П. Превод на "майчин" език за всички, които са "твърдо против" турските сериали, но обичат
кюфтетата,
таратора,
баклавата,
чалгата,
кючеците и най-вече
сеира:
war4ce.
(За справка, думите с удебелен шрифт са чуждици - турцизми, има и още много други като: пич, чаршаф, юрган, гювеч, кебап, дюшек, кибрит, келеш, кушия, балък и т.н.)
Иначе за излъчването на турските сериали са виновни комунистите, те за всичко са виновни, за справка:
Та това от мен за "твърдите" радикални подходи, "за" или "против"...
Нека уважаваме правото на избор на всеки.
Хубава вечер, бъдете живи и здрави, без значение какви сериали харесвате или не!