Привет и тук! Виждам, че темата доста отдавна залежава, но смятам да я "съживя"!
Като за начало ще споделя някои неща за желаещите да посетят 100-те национални туристически обекта, поне за обектите които съм посетил заедно със семейството си, а бих се радвал и други мераклии да се включат в темата!
За начало е добре да се снабдите с книжката "100 национални туристически обекта", която може да се закупи за 2 или 3 лева от някое туристическо дружество или от някой от обектите! Носете я винаги със себе си, ако се чудите какво да правите през деня, че не се знае накъде ще тръгнете. Все пак ако не носите книжката си, а посетите някой от обектите - спокойно може да поискате да Ви сложат печат на билетчето за обекта (или на някое листче), и след като се приберете - да си го изрежете и залепите в книжката, на мястото му! Обектите са повече от 100, на някои номера в книжката има по няколко обекта, и всеки от тях си има печат. Спокойно може да поискате да Ви поставят печати (ако вече сте попълнили квадратчето) на свободните места, дори и на вътрешната страна на кориците!
За мен и семейството ми, идеята беше да намерим запомнящ се начин да прекарваме свободното си време и трябваше да започнем от някъде. И започнахме с една от тези книжки, в която дъщерята броеше печатите и недоволстваше, че са малко (преди години), а към днешна дата - сме пообиколили доста места в милата ни родина! Ако желаете - може да си купите и карта на обектите, вече ги има много, във всякакъв формат, за архитектурни обекти, за исторически обекти, и какви ли не!
Ще използвам снимки от интернет-пространството, затова - Моля, имащите претенции за авторски права или недоволните, че съм използвал техни снимки, да се обърнат към мен за да ги цитирам (да посоча авторите), или да премахна снимките им (каквото се договорим)!