да добра идея - обаче неефективна за повечето потребители :-/ (щот не секи има МАРШРУТИЗАТОР -= аз НЯМАМ )
НЯкой от нас са с Статични (фиксирани) IP адреси - това позволява само по един клик на линк / ден което кофти обаче:
Хората с Динамичен IP адрес (Непостоянен IP адрес) при всяко влизане или излизане биха могли да кликат на линковете за града p2pbg.com
ИДЕЯ
Бе според мойте познания, рутерите в повечето случаи си имат постоянни външни IP адреси. По отношение на динамичните адреси, пробвали ли сте от такъв компюрът с локален адрес (10.10.х.х или 192.168.х.х) да влезете в сайт, където ви се изписва адреса (например в поща в mail.bg), тогава се вижда IP адреса на Gateway-а, така че мисля че рестартирането няма да помогне в случая, а като се има предвид, че повечето DHCP сървъри са настроени за пазят резервациите по 24 или 48 часа, дори като се рестартираш, пак ще си получиш същия адрес.
Аз лично имам VPN връзка към офиса ми и винаги влизам два пъти - веднъж от домашното ми IP и веднага след това, дори без да рестартирам браузера, просто влизам през VPN-а и щракам линка отново.
Пак написах цял роман, надявам се да не съм бил отегчителен.