www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Автор Тема: р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?  (Прочетена 11789 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

xrey

 • SuperUser
 • Карма: +0/-0
 • Неактивен Неактивен
 • :Април 14, 2011, 09:36:42 pm
 • Публикации: 3
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
с уважение към всички
отскоро ми се налага да бъда за известно време във Франция
с неприятна изненада установих, че голяма част от българските
тракери са недостъпни, но всяко зло за добро - открих това място...
наскоро говорейки си между другото с един пич от местните научих,
 че от ноември миналата година имало някакъв   специален закон с много яки дървета за р2р - глоби 10 000 Е, съдилища за права... той спомена дори за  няколко месечни присъди, ако съдията е кофти...
не му обърнах много внимание, щот човека  е много зле с компютрите...
тези дни ОБАЧЕ един приател от Германия ми каза по скапето, че идвали в техния кампус куките, конфискували лаптопи за р2р и сега хората се разправяли с адвокати... щело да има съдилища... пича беше напълнил яко памперса, били питали и за него, имал късмет, че не бил града, наложило се да форматира и преинсталира с легален Виндос... това също било голееем проблем....
    моля някои ако се е сблъсквал с подобни проблеми или знае нещо повече да пише....
както ако има наистина такива ядове, за какво става въпрос точно и има ли някакво "лекарство" ...
Активен

jodecicall

 • Агресивен Дипломат
 • SuperUploader
 • Карма: +286/-169
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Мъж
 • :Февруари 20, 2008, 11:13:07 am
 • Публикации: 740
 • Обичай враговете си! Това ги кара да полудяват...
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите? -
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2011, 06:12:40 pm »
Не знам точната ситуация във Франция и законите за тъй нареченото интернет пиратство там, но мога да споделя една доста поучителна статия за бъдещето на p2p споделянето в целият свят.
Ето я и нея:

      В последното десетилетие филмовата и музикална индустрия е заета с безмилостна борба срещу споделянето на файлове в Интернет. И един от най-мащабните фронтове на този глобален конфликт е Великобритания, където миналата година бе гласуван т.нар. Digital Economy Act (DEA). Законът позволява на Интернет доставчиците да изключват Интернет връзката на "упоритите нарушители" на авторското право във Великобритания. Пламът, с който Холивуд и звукозаписната индустрия преследват подхода за превръщане на Интернет доставчиците в един вид копирайт-полиция, предизвика бурни реакции от хората в бизнеса с Интернет достъп.
"Принципът за изключване без съдебно решение нарушава презумпцията за невинност", предупреди наскоро австралийският DSL доставчик iiNet. "Като наказание за възможни минимални икономически загуби (като се има предвид, че става дума за индивидуален нарушител на закона) премахването на Интернет достъпа е както неподходяща, така и непропорционално сериозна стъпка."
Дори и този конкретен закон да бъде обявен за неприложим, стремежът за прокарване на подобни регулации не намалява. Това се дължи на факта, че развлекателната индустрия може да изгуби една конкретна битка (например да принуди iiNet да наказва разменящите файлове), но тя е спечелила един ключов аспект във войната: наложила е аргумента, че споделянето на файлове създава затруднения за музикалния и филмовия бизнес, вреди на творците и изпълнителите и води до закриване на работни места. Това се е превърнало в основна теза по въпросите на споделянето на файлове и център на повечето правителствени дебати за тази практика.
 
 
Лъжат ли RIAA, MPAA и борците срещу глобалното пиратство?
 
Сега ново проучване от Лондонската школа по икономика (LSE) се опитва да постигне нещо повече от простото оспорване на замисъла на DEA. То твърди, че всичко, което големите играчи в бизнеса със съдържание твърдят за споделянето на файлове, е погрешно. Всъщност според него споделянето на файлове е бъдещето - и загубите на печалби вероятно като цяло се дължат на съвсем други причини.
Изследването, наречено "Творческо разрушение и защита на авторското право", разкрива шокиращи данни за икономиката на споделянето на файлове и музика.
Авторите твърдят, че вина за залеза на музикалната индустрия носи цялостният спад в разходите на потребителите за развлекателни нужди - като подкрепят тезата си със статистически данни, които показват, че например разходите за музика, филми и други подобни нужди са спаднали с 40 процента в домакинствата, които не притежават компютри (които по очевидни причини вероятно не са изтегляли файлове от Интернет!) в рамките на периода на тотален запад на бизнеса с музикални и видеозаписи.
Изводът им е не по-малко шокиращ - че налагането със сила на авторското право няма да върне разходите на потребителите за музика, но за сметка на това ще задуши нови бизнесмодели, изградени на принципа на споделянето на файлове, ограбвайки следващото поколение музиканти, без да осигурява средства на настоящото поколение.
Авторите предлагат няколко възможни бизнесмодели, включително разрешаване на Интернет доставчиците да купуват неограничени, неутрални спрямо технологията лицензи - от името на потребителите им.
 
 
Спад заради споделянето на файлове действително има, но е скромен
 
"Музикалната индустрия се справя по-добре, отколкото се твърди, и спадащите печалби могат да бъдат обяснени с други фактори извън незаконното споделяне на файлове", заявяват Барт Камаертс и Бинчун Мен от департамента по медийни изследвания на LSE. "Негативната насока на дебата за споделянето на файлове и защитата на авторското право заплашват да препънат същата тази творческа индустрия, която въпросният закон теоретично има за цел да стимулира."
Наистина няма съмнение, че продажбите на записи на музика стабилно са спадали през последното десетилетие - от над $26 млрд. през 2000 г. до под $16 млрд. миналата година. Но непрекъснатото концентриране върху споделянето на файлове между потребителите игнорира други фактори, коментират учените.
И най-важният сред тях е постепенното отслабване на консумацията на такива продукти от потребителите през последното десетилетие, особено в последните две години на глобалната рецесия. И нещата ще стават още по-лоши.
Според доклада "низходящият натиск върху разходите за развлечения вероятно ще се засилва - поради нарастващите ежедневни разходи и повишаването на безработицата, плюс драстичните повишения на обществените услуги".
Наличието на по-малко финансови средства за развлечения играе много голяма роля за спада на търсенето на продукти като компактдисковете. Проучване на разходите на потребителите в САЩ през 2004 г. показва, че дори разходите за покупка на CD от хората, които не са имали компютри, са спаднали почти наполовина от 1999 до 2004 г.
 
 
Войната с пиратите няма да изкара мейджърите пак на печалба
 
Ако споделянето на файлове не е основната причина за спада на печалбите, налагането със сила на авторското право надали ще върне индустрията към слънчевата печеливша епоха. И въпреки че е вярно, че много потребители са прибегнали към незаконно споделяне на файлове в трудни икономически периоди, проучване на изданието "Journal of Political Economy" от 2007 г. констатира, че повечето хора, изтеглящи файлове, така или иначе не биха купили това съдържание - дори ако нямаха възможност да го споделят.
"Изтеглянията имат някакъв ефект върху продажбите, но той в статистически аспект е неотличим от нулевия", констатират авторите на изследването.
"Нашите оценки са несъвместими с твърденията, че пиратството е основната причина за намалението на продажбите на музика през периода на проучването."
По-късно мета-изследване (през 2010 г.) заключава, че реалната роля на пиратството в спада на продажбите на музика е по-осезаема - около 20 процента. Останалите 80 процента все пак по-скоро се дължат на продажбите на цифрови сингли, вместо на цели албуми - и на възхода на други медийни алтернативи като видеоигрите.
 
 
Анализите на RIAA/MPAA не се интересуват от доходите от концерти
 
Анализите от индустрията за създаване на съдържание на феномена на споделяне на файлове са склонни да омаловажават основни източници на доходи за музикантите, констатира също така докладът на LSE - най-вече доходите от концертни изпълнения на живо.
През 2009 г. за първи път печалбите от музикални събития на живо са надминали продажбите на музика във Великобритания. Звукозаписната индустрия има печалба от около 1.36 млрд. лири, докато концертните шоута са донесли печалба от около 1.54 млрд. Продажбите на билети са се увеличили 5.8 процента, "вторичните доходи от билети" са нараснали с 15 процента, а сметките за свързаните с това услуги по време на концертите са достигнали 1.54 млн. лири. (Това не помага особено на лейбълите, тъй като малко от тях печелят от по-добрите продажби на музика на живо; промените в тази насока обаче вече започват.)
Законното споделяне на файлове също така се е увеличило с девет процента в глобален мащаб през 2009 г., като с 8 процента се е увеличил и доходът от права на показване. "Тръгвайки от ниска база, стойността на глобалния пазар за цифрова музика се е увеличила с 1000% за периода 2004-2010 г., като през 2010 г. той представлява $4.6 млрд.", установява изследването.
 
 
Превръщането в плашило на "споделянето" спъва новите бизнесмодели
 
Това, което се заражда, е все по-"ефимерна" глобална музикална култура, базирана не на покупката на конкретни физически опаковки на музиката, а на откриването и последващото промотиране на музиканти чрез споделянето на файлове. Големият печеливш в този модел не е продаващият цифрова музика, а самата обикаляща на турнета група, чиято музика лесно може да бъде открита в Мрежата. Както и при голяма част от икономиката на изгряващия свят, промяната е от покупка на неща към покупка на услуги - в този случай билети за концерти и свързаните с тях дейности.
"Някои изпълнители и музикални лейбъли пълноценно се възползват от споделянето на файлове и културата на участие, което то поддържа, вместо да я отхвърлят", коментират Камаертс и Мен. "В рамките на този процес изпълнителите и лейбълите разработват полезни алтернативни модели за генериране на печалби."
Авторите на изследването все пак признават, че тези алтернативни методи надали биха вдъхновили гиганти като Sony и EMI. "В сравнение със стойността на масовия музикален пазар, доминиран от "голямата четворка" мейджъри, това са сравнително периферни дейности", казват те.
 
 
До пет години броят на споделящите "престъпници" ще се увеличи десетки пъти
 
Приходите от алтернативните бизнес модели обаче се очаква да станат не толкова маргинални в много близко бъдеще. Доколкото световният мобилен трафик на данни ще стане 26 пъти по-голям към 2015 г., а повечето хора в Близкия Изток, Африка и Южна/Югоизточна Азия се очаква да се свържат с мобилен Интернет дори преди да разполагат с електричество, споделянето на файлове може би е предопределено да изживее втори голям скок, без значение дали големите играчи в бизнеса със съдържание го одобряват.
Тези милиони нови потребители на Мрежата няма да имат пари да купуват цифрови музикални файлове. И те естествено ще използват решения като BitTorrent. Това ще окаже още по-голям натиск върху правителствата, които ще трябва да решат дали да криминализират голям дял от човечеството, или да насърчават пазара да се адаптира към новите "ефимерни" модели, описани в изследването.
Сред другите предложения, които тези учени предлагат да бъдат обмислени, е "данъчно облагане на употребата на празните носители и потребителското записващо оборудване." Своеобразният десятък би могъл да бъде част от цената на Интернет достъпа - "един вид "лиценз за изтегляне". Тогава дебатът би могъл отново да се концентрира върху алтернативните начини за ре-дистрибуция на приходите от подобни такси."
Активен

Kameniada

 • SuperUser
 • Карма: +3/-1
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Мъж
 • :Ноември 18, 2007, 03:54:52 pm
 • Публикации: 18
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2011, 06:37:06 pm »
Хора, не се плашете! Никой не може да забрани доброволния обмен на файлове с всякакво съдържание м/у юзърите от цял свят! Мисля, че вече доста хора от младите поколения са тотално дигитализирани 8), така че каквото и да се забранява, все ще се намери начин. Когато бъде най-лошо, ще започнем да използваме Скайп ;D
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 06:38:43 pm от Kameniada »
Активен
Няма такъв дървар!

shtonk

 • User
 • Карма: +0/-0
 • Неактивен Неактивен
 • :Септември 18, 2010, 10:37:27 pm
 • Публикации: 10
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #3 -: Октомври 18, 2011, 08:41:20 pm »
Какво да кажа, живея във Франкфурт, и вече 2 пъти чувам за глобявания/в размер на 1000 евро/ от близки, и приятели.Едната случка е отпреди само седмица.
И аз ...как беше – “съм напълнил памперса" , защото съм издърпал гигабайти вече.
Как да сийдва човек за коефициент така - вече ща не ща съм на принципа - дръп, и беж, и ме е страх.
Пази боже!
Добре сте в родна България  :-[
Активен

vivera9

 • SuperUser
 • Карма: +4/-1
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Мъж
 • :Ноември 12, 2009, 08:14:13 pm
 • Публикации: 76
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Chrome 14.0.835.202 Chrome 14.0.835.202
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2011, 08:58:34 pm »
Вярвам ти преди години когато бях в Ню Йорк и съседа ми отнеса огромна глоба за нелегално придобиване (сваляне) на музика трябваше да плати обезщетение за всяка една mp3-ка :-X

П.П Аз лично смятам че всеки от нас може да си позволи новата любима песен  а и все пак трябва да подкрепяме фаворитите ни а xrey теб лично мога да те посъветвам да си теглиш филмите от другaде а не от домашния си компютър и после само с флашка да си ги прекачваш
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 09:01:14 pm от vivera9 »
Активен
My bad, I'm sorry, I'm double parked yeah that's my Bugatti
And that's my Ferrari next to my Ducati

cvROVAYjd

 • Гост
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #5 -: Октомври 19, 2011, 04:31:44 pm »
Kameniada: Може и още как, не са решили не са ти дръпнали шалтера!Недей да дрънкаш глупости.

shtonk: Никой не те е завлякъл на сила да живееш у Франкфурт.
А като алтернатива на цитираното от Миленчо, вижте следното:

Споровете около ефективността на законите, регулиращи обмена на музикални файлове в мрежата, не стихват. Затова издатели и Интернет доставчици вече обмислят алтернативни решения. Над 6 000 съдебни иска в САЩ, 700 извънсъдебни решения и безпрецедентни присъди в Европа – всичко това не удовлетвори и не спря музикалната индустрия в нейния поход срещу незаконното сваляне на аудиофайлове. И въпреки че големите акули от бранша смятат, че добре се справят с този проблем, изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) показа, че P2P мрежите продължават да процъфтяват без никакъв страх от наказание.

Потребителите, които престанаха да ползват Kazaa (за която се твърди, че сега е под наблюдение), се пренасочиха към по-неизвестните мрежи, които предлагат кодиране на предаваните данни и максимална анонимност. Репресивният подход предизвика отрицателна реакция не само в обществото, но и сред самите изпълнители, нежелаещи да пращат тийнейджъри в затвора, само защото са си свалили от мрежата албум, който не им е по джоба. Бедният асортимент в сайтовете, които предлагат MP3-ки срещу заплащане, в сравнение с практически безкрайното разнообразие в P2P мрежите, и не съвместимостта между различните формати още повече усложняват нещата.

Много експерти вече застават зад мнението, че свалянето на музика от Интернет не е същинската причина за спада в продажбите на звукозаписните компании, тъй като потребителите, които си точат музика от нета, и тези, които си я купуват от магазина, не са едни и същи. Постепенно се задълбочава и спорът относно ефективността на борбата с обмена на MP3 файлове с помощта на юридически методи. Ето защо издатели и Интернет доставчици вече обмислят алтернативни решения. Ето няколко от възможните варианти. Платен абонамент Ако борбата с P2P мрежите е обречена на неуспех, то те трябва да се превърнат в източник на приходи.

Именно за това е цялата главоблъсканица за намирането на алтернативни решения. Тъй като поради увеличението на пропускателната способност на мрежата повечето уеб потребители продължават да качват и свалят музикални файлове, привържениците на тази алтернатива смятат, че въвеждането на платен абонамент посредством Интернет ще реши проблема. + Просто решение за уеб потребителите, което спира незаконния обмен на файлове. - Макар тази система да работи добре при радиостанциите, които срещу дадена сума получават възможност да пускат всякакви албуми, в Интернет тя ще се реализира трудно. Когато се опре до разпределянето на парите между различните звукозаписни компании, ще е необходима система, която да оценява популярността на отделните парчета.

Потребителите, които не обменят музикални файлове, най-вероятно ще запротестират, че плащат за услуга, която не ползват. Частично безплатен обмен В P2P мрежите се разменят не само хитове, но и записи, които не са със защитени авторски права или не могат да се намерят никъде другаде. Модул, интегриран в подобна платформа, може да предоставя отделни парчета срещу заплащане, а обменът на всички други да остане безплатен. Друго решение, зад което стоят доста компании като Sony, е да се разреши на потребителите да си разменят аудио файлове, защитени или не, но обменът да се заплаща. + Потребителите няма да са принудени да използват платени сървъри с рехав каталог и ще могат, както досега, да експлоатират максимално мрежите за обмен на файлове.

- Изключително амбициозен проект от техническа гледна точка. Разработка на платформи Рекламна кампания, започналата през февруари във Франция, призовава потребителите да обменят аудио файлове по законен начин, но количеството на композициите на платените сървъри е несравнимо по-малко на фона на многомилионното разнообразие в P2P мрежите. В техните каталози често липсват стари албуми, алтернативни изпълнители или национални музиканти, което доста намалява тяхната стойност. Единствено разширяването на списъка от парчета на платените сървъри може да накара потребителите да започнат да се съобразяват със закона.

+ Законосъобразно потребление на приемливи цени (около 0,99 евро на парче) - Системата изисква дългосрочни инвестиции, което я прави непривлекателна от финансова гледна точка за някои от играчите на пазара. Несъвместимостта между различните сървъри и разнообразието сред марките MP3 плейъри допълнително усложнява нейното приложение.
Активен

shtonk

 • User
 • Карма: +0/-0
 • Неактивен Неактивен
 • :Септември 18, 2010, 10:37:27 pm
 • Публикации: 10
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #6 -: Октомври 19, 2011, 05:01:08 pm »
cvROVAYjd , с цялото ми уважение - не ти влиза в работата , къде и защо живея!
Ако имаш да кажеш нещо конструктивно по темата/както е опитал vivera9- за което му благодаря/ - кажи, ама пак казвам това не е твоя работа, пък и българите зад граница са вече милиони, такаче забележката ти е повече от неуместна.
Извинявам се за спама, но сърце юнашко не трае.... :-[
« Последна редакция: Октомври 19, 2011, 05:13:09 pm от shtonk »
Активен

Kameniada

 • SuperUser
 • Карма: +3/-1
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Мъж
 • :Ноември 18, 2007, 03:54:52 pm
 • Публикации: 18
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #7 -: Октомври 19, 2011, 06:10:46 pm »
cvROVAYjd , цитирам себе си - " така, че каквото и да се забранява, все ще се намери начин." Ако това смяташ за глупост, то просто ме учудваш. Живея в Чехия от 6 години, според фирмата-доставчик на нета ми с която имам договор мога да свалям НЕОГРАНИЧЕНО. Месечно си смъквам към ТБ и половина, и засега нямам никакви проблеми. И не ми се вярва да имам. Да влезе някой в дома ми , за да проверява нещо, не е толкова елементарно.
Активен
Няма такъв дървар!

revival

 • User
 • Карма: +0/-0
 • Неактивен Неактивен
 • :Март 15, 2011, 01:02:26 pm
 • Публикации: 1
 • OS:
 • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
 • Browser:
 • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #8 -: Октомври 20, 2011, 12:46:48 pm »
Какъв е основният проблем, пречещ на масовото и свободно разпространение на видео съдържание в мрежата?

Повечето от притежателите на авторско право чрез консервативни методи защитават своите права, максимално ограничавайки появяването на техните продукти в Интернет, като преди всичко със своите ограничения си вредят само на себе си.
Нима може да си защитят правата и интересите в такава високо технологична мрежа като Интернет, която достига до различни държави със свое законодателство, само със стандартни консервативни методи?

Това е невъзможно и нереално!

В повечето случай разпространението на видео съдържание не може да се квалифицира като незаконно, отчитайки това, че разпространителите на тези файлове нямат никаква материална полза, не използват незаконни методи за придобиването на тези файлове. Освен това, повечето от държавите не могат да ограничат това разпространение, поради своите конституции и законодателни норми. Тези условия позволяват на потребителите на торент мрежите свободно и легално да си предават файлове.

Опитите чрез закони да се ограничи свободният безплатен обмен на видео съдържание, със санкции, са смешни и нереални. Те успешно се атакуват в съда от защитниците на конституционните права. Очевидно, че такива закони явно противоречат на конституциите и законите на повечето от държавите и никой нищо не печели от тези ограничения, като най-големият губещ са притежателите на авторските права. А опитите на директният тормоз върху торент тракерите води до юридическо усъвършенстване на тези уеб проекти и като резултат следват прости решения- прехвърляне на такива сайтове в страни с либерално законодателство.
В края на 2007 година Световната търговска организация официално разреши на Антигуа и Барбуда да нарушават правата на интелектуална собственост, принадлежащи на американски компании.
От недавно публикувано изследване на Нюйорският университет, беше установено,че изхарчените милиони долари от асоциациите на притежателите на авторски права, такива като MediaDefender, просто за дадени напразно.


Какво следва от неразумните силови действия за ограничаване на свободното разпространение

* Съгласно от данните на изследователската компания Big Champagne, броя на потребителите, използващи торент мрежите за гледане на видео съдържание по Интернета, за последната година са се увеличили в два пъти!
* Собствениците на авторски права търпят финансови загуби, финансирайки неефективни методи за защита на своите права и интереси, а и не получават огромни суми за своя труд, поради отсъствието на механизъм за получаване на приходи от своите продукти.
* Стандартните действия за защита на авторското право, като налагане на смешни, обречени на неуспех ограничения, ще доведат до непредсказуеми последствия: Вече се създават напълно анонимни, със системи за кодиране на данните, безконтролни торент мрежи, които могат напълно безпрепятствено да разпространяват материали с всякакво съдържание (расова дискриминация, детска порнография, тероризъм и т.н. )


И тази ситуация се създава на фона всекидневното увеличаване на милионите потребители, получаващи скоростен достъп в Интернет.
Всичко това е резултат от отсъствието на ефективна маркетингова стратегия, което пречи на притежателите на авторско право да получат съответното възнаграждение за своя труд.

Какво да се прави? :

* Да се борим с прогреса и да се продължи със скъпо струващи неефективни системи за защита на интелектуалната собственост и интереси?
* Да продължим да защитаваме своите интереси , пренебрегвайки интересите на други ?!
* Да наричаме стотици милиона потребители пирати и да съдим всички подред ?!
* Да дадем свобода на юридическата корупция и нов източник на доходи на алчни адвокати и съдии, които ще изнудват тези притежатели на авторско право, неспособни да намерят друг начин да си получат възнаграждението за своя труд?!


Разбира се, всеки решава сам какво решение да приеме, но почти всеки разбира, че единственият начин да премахнем нелегалните торент файлове от Интернет и Р2Р мрежата, е да се легализират съществуващите или просто да напълним Р2Р мрежата с легално съдържание. Друг начин НЯМА!

Стара народна мъдрост: Клин, клин избива!

Естествено, без наличието на ефективен инструмент, осигуряващ съответното заплащане на притежателите на авторското право за техният труд, не може да се изгради никаква ефективна маркетингова стратегия, и съответствено е нереално да се напълни Р2Р мрежата с легално съдържание.

Безусловно, има и още една причина, препятстваща свободното разпространение на видео съдържание, но тя е далече от интересите на притежателите на авторското право, и още по далече от интересите на потребителите. Това е консервативната система за дистрибуция, със своите правила и условия. Но технологиите се развиват въпреки харесва ли се това на някой или не. Ще им се наложи да коригират своите правила и маркетингови стратегии.

Нашето решение на проблема

Комплексна, автоматизирана система осигуряваща взаимодействието, отчета и защитаваща интересите на: авторите/притежателите на видео съдържанието; собствениците на уеб ресурси и разработчиците на специализирани продукти; рекламодателите и медия агентствата, а най-главното на потребителите на Интернет, които искат по легален начин да гледат, качват и свободно да си обменят всякаква видео информация.


1. Притежателите на авторското права трябва да получават доходи за своя труд
2. Собствениците на сайтовете трябва спокойно да развиват своите уеб проекти и да имат финансов ресурс за това
3. Потребителите трябва свободно, безплатно да продължат да качват гледат и обменят видео файлове.


Първоизточник:  http://kinoarena.info/forum/viewtopic.php?f=23&t=6&sid=354ab7df0c33a5173a920c9a70ddb55b
Активен

borimay

 • User
 • Карма: +0/-0
 • Неактивен Неактивен
 • :Април 25, 2010, 07:03:03 pm
 • Публикации: 1
 • OS:
 • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
 • Browser:
 • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #9 -: Януари 12, 2012, 12:45:02 pm »
Iskam da popitam za6to torentite sa bez dostap za vsi4ki abonati i 6te ima li dostap pak nqkoga?Ako 6te ima koga 6te bade tova?
Нарушена точка 4 от
ПРАВИЛАТА
Пишете на кирилица !
Редактирано от: sppaiki

« Последна редакция: Януари 12, 2012, 12:57:26 pm от sppaiki »
Активен

sppaiki

 • V.I.P.
 • Карма: +58/-46
 • Неактивен Неактивен
 • :Май 08, 2009, 01:24:25 am
 • Публикации: 2160
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #10 -: Януари 12, 2012, 01:14:26 pm »
Вече се разбра каква е причината. Така че, стига вече с тези коментари. На екипа не му е също приятно това, което става със сайта. Екипа е вложил толкова труд и лично време. Има хора, които са се отдали изцяло на сайта. Скоро ще стане ясно за какво иде реч, така че имайте малко търпение. Не сме виновни ние, че на някои хора не сме им удобни. Такава е действителността в нашата държава. Има сайтове, които нарушават много повече правата на някой продукции, но са защитени. Така става винаги. Удрят този който не заслужава, за да отбият номера, че правят нещо, а тези, които трябва си стоят. ЕВАЛА на цялата ни държава и на Бойко. Но дори и така ние ще се върнем дори и да не е под същото име и сървър. Така че идеята на p2pbg ще се запази, независимо какво стане със сайта. Така че, бъдете с нас и ни подкрепяйте!
« Последна редакция: Януари 12, 2012, 04:40:29 pm от nikkiw »
Активен

milinich

 • SuperUser
 • Карма: +0/-0
 • Неактивен Неактивен
 • :Ноември 03, 2011, 06:46:28 pm
 • Публикации: 2
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #11 -: Януари 12, 2012, 09:03:18 pm »
Така че идеята на p2pbg ще се запази, независимо какво стане със сайта. Така че, бъдете с нас и ни подкрепяйте!
;) ;) YES
Активен

Pyzela

 • User
 • Карма: +0/-0
 • Неактивен Неактивен
 • :Декември 22, 2007, 04:57:03 pm
 • Публикации: 2
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Chrome 16.0.912.75 Chrome 16.0.912.75
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #12 -: Януари 12, 2012, 10:26:28 pm »
http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2011-11/cp110126bg.pdf

Вие преценете неправомерни ли е спирането на торент тракерите !
Активен

anvas_bg

 • User
 • Карма: +0/-0
 • Неактивен Неактивен
 • :Ноември 21, 2010, 07:24:15 am
 • Публикации: 1
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #13 -: Февруари 05, 2012, 12:45:13 am »
Вече се разбра каква е причината. Така че, стига вече с тези коментари. На екипа не му е също приятно това, което става със сайта. Екипа е вложил толкова труд и лично време. Има хора, които са се отдали изцяло на сайта. Скоро ще стане ясно за какво иде реч, така че имайте малко търпение. Не сме виновни ние, че на някои хора не сме им удобни. Такава е действителността в нашата държава. Има сайтове, които нарушават много повече правата на някой продукции, но са защитени. Така става винаги. Удрят този който не заслужава, за да отбият номера, че правят нещо, а тези, които трябва си стоят. ЕВАЛА на цялата ни държава и на Бойко. Но дори и така ние ще се върнем дори и да не е под същото име и сървър. Така че идеята на p2pbg ще се запази, независимо какво стане със сайта. Така че, бъдете с нас и ни подкрепяйте!
Абсолютно точно !  А заподкрепата - няма нищо по естествено да ви подкрепят хиляди като мен. 
Активен

pupa1

 • SuperUser
 • Карма: +0/-0
 • Неактивен Неактивен
 • :Май 04, 2011, 06:25:22 pm
 • Публикации: 6
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77
Re:р2р системата в евросъюза - проблеми с властите?
« Отговор #14 -: Февруари 05, 2012, 06:33:25 pm »
бройте и мен за подкрепата а дори и за протести .
« Последна редакция: Февруари 05, 2012, 06:34:13 pm от pupa1 »
Активен