www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Автор Тема: F.A.Q. / Често Задавани Въпроси  (Прочетена 20527 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

PowerBSD

  • Карма: +14/-9
  • Неактивен Неактивен
  • :Април 27, 2008, 10:33:50 pm
  • Публикации: 67
F.A.Q. / Често Задавани Въпроси
« -: Май 14, 2008, 01:23:01 am »
Често задавани въпроси
Рангове и права
Потребител                  Този ранг се дава на всеки новорегистриран потребител. Има права да сваля и качва торенти, да пуска нови теми във форума, да пише коментари под торента, да редактира собствените си постове, да гласува в анкети, да купува билети от лотарията, да получава и изпраща лични съобщения, както и да участва в Ъп игри.

Супер потребител      Получава се автоматично при достигане на коефициент 1,5 и ъплоуд над 5 GB. Също така автоматично се губи след падане под този коефициент.

Супер ъплоудър           Получава се автоматично при достигане на коефициент 15 и ъплоуд над 50 GB. Също така автоматично се губи след падане под този коефициент.

V.I.P.                          Този ранг се получава по усмотрение на модератор. Този ранг не се достига автоматично. Получава се за специални заслуги към сайта. Не се влияе от коефициента.

Младши модератор      Дава се тестов период, преди да бъде повишен в ранг Модератор. Може да редактира теми, постове, торенти, да заключва, изтрива или прави важни теми. Задължения: Да следи за неспазване на правилата. Дава се по усмотрение на Администратор. Периодът се определя от Администратор.

Модератор                   Ранг, който се получава след преминаване на тестовия период на Младши модератор. Може да редактира и трие постове и теми във форума, да редактира торенти, да пуска новини на първа страница. Дава се по усмотрение на Администратор.

Супер модератор         Има допълнителнo права да трие торенти. Дава се по преценка на Администратор.

Администратор             Грижи се за почти всичко в тракера.

BOSS                            Собственик на сайта.


Въпросите, които искате да зададете към екипа, трябва да бъдат адресирани към Модераторите (Младши модератор, Модератор, Супер модератор)
 
Проблеми с торенти
Въпрос: Как се тегли торент оттук?
Отговор:  Изберете секция Торенти или изберете някоя от категориите вляво. След като сте си избрали торент, кликнете върху него и натиснете Download.

Въпрос: Прочетох правилата, пишеше, че трябва да сийдвам, но как става това и за какво служи?
Отговор: Когато теглите торент, вие теглите от хора, които пускат към вас файла / файловете. Тези хора се наричат сийдъри. Когато започне да се предава информацията към вас, вие започвате да теглите съдържанието на торента, съответно вие сте лийчър. Когато приключи лийч процеса, не спирайте и не изтривайте торента от торент клиента си, за да може да сийдвате, т.е. да могат и други да теглят от вас.

Въпрос: Качих торент, всичко си беше наред, имаше го в списъка с торенти, но след известно време изчезна, защо го няма?
Отговор: Торентът може би го няма, защото е бил изтрит за нарушаване на Правилата на сайт.

Въпрос: Какво е това коефициент и за какво служи?
Отговор: Коефициентът е съотношението между лийч и сийд. Изчислява се по следната формула:
 
Сийд : Лийч = Коефициент
Ако сте изтеглили 1 GB а сте качили 2 GB, коефициентът ще е 2:1=2, но ако сте свалили 2 GB, а сте качили 1 GB, коефициентът ще е 1:2=0.5.
Старайте се коефициентът ви да е над 1.


Въпрос:  Как да настроя торент клиента си, за да мога да тегля оттук?
Отговор: Трябва да се изключат DHT връзката и PeerExchange.

Въпрос: Как се качва торент?
Отговор: Погледнете Наръчник за качване.
 
Проблеми с форума
Въпрос: Защо не мога да пиша в някои раздели на форума?
Отговор: Тези раздели са достъпни само за разглеждане и за да пишете в тях, ви е необходим ранг. В зависимост от темата, ви е нужен ранг V.I.P. или е нужно да сте член на екипа.

Въпрос: Защо ми е заключена темата във форума?
Отговор: Възможна причина за това може да бъде писане на латиница без извинение, или пускане в грешен раздел.
 
Други въпроси
Въпсос: Какво е "сийд" и как се "сийдва"?
Основни дефиниции:
Download /лийч/  Сваляне на информация.
Upload /сийд/ Споделяне на вече свалена информация.[/]

Всички торент клиенти са създадени за обмен на информация. Това означава, че програмата при запазени първоначални настройки има функциите автоматично да сийдва, докато лийчвате, както и да подържа сийд, след като съответна задача бъде свалена и клиентът остане включен. Сийдът сам по себе си е процесът на споделяне от Ваша страна към останали потребители /пиъри/. Когато споделяте вече свалената от вас информация, Вие повишавате вашия коефициент /рейтинг/. Във Ваш интерес е да поддържате колкото се може по-дълго сийд към задачите си.[/]

Когато сваляте даден торент /без значение дали го сийдвате в същия момент/, Вие сте лийчър.[/]

Когато завършите дадена задача и оставите програмата да сийдва, Вие се превръщате в сийдър.[/]

Общото понятие и за двата вида лийчър/сийдър е [/]пиъ.

Сийдът /споделянето/ на информация е в основата на всички p2p системи. Колкото повече сийдъри има за дадена задача, толкова повече скорост ще има и за лийчърите към нея. Целият процес се нарича Peering /пиъринг/, а самата система - p2p /Peer-to-peer/-Равен към равен.[/]

За добрия сийд спомагат множество променливи фактори, което от своя страна го прави променлива величина.[/]

  • На лице трябва да са достатъчно лийчъри /тоест да има потребление-търсене спрямо дадения материал/
  • IP адресът Ви да позволява добра видимост и комуникация с другите пиъри.
  • Да имате правилно конфигуриран торент клиент, порт за слушане, файъруол и т.н.
Вече знаем, че сийдът покачва вашия коефициент. Това пък е в основата на израстването на даден потребител в йерархията на торент тракера.

Въпрос: Какво са сийдбонус точките?
Отговор: За всеки час, в който сте регистриран като сийдър, получавате 1 точка за всеки торент, който сийдвате. Например, ако сийдвате 25 торента за едно денонощие, получавате 25т х 24h = 600 сийдбонус точки.


Въпрос: За какво са тези нива/звездички?[/]
Отговор:[/] За да можем да покажем благодарността си към нашите лоялни потребители, които сийдват постоянно и дълго, ние създадохме "Потребителски Нива". Нивата са нещо различно от потребителския ранг. Няма значение дали сте потребител с ранг "User" или "Super Moderator" - вие можете да получите ниво, в зависимост от това колко лоялен потребител на сайта сте. Нивата са 15 и потребителите се разпознават, чрез броя и типа звездички след името им в онлайн списъка и на някои други места в сайта. [/]

Повече информация: Нива/Звездички
Въпрос: Как да си купя звездичка?
Отговор: Тези нива се купуват с нашата виртуална "валута" - сийдбонус точките. Купуването става от нашата "сергийка" за сийдбонус. Цените са, както следва:
За 1-во ниво 500 точки, 2-ро ниво 1000 точки, 3-то ниво 2000 ... и т.н. Цената на дадено ниво ще научите, като купите предходното. Пример: когато купите 3-то ниво, в
"сергийката" за сийдбонус ще се появи цената за 4-то!

Въпрос: Баннаха ми IP-то, без да съм сгрешил или обидил някого.
Отговор:  Това може да се получи, ако сте с нереално IP и някой от вашата мрежа не е спазил Правилата. При такъв случай трябва да се обърнете към нас на E-Mail: p2pbg.abuse@gmail.com

Въпрос: Какво е NFO файл, как да създам такъв и задължителен ли е ?
Отговор: NFO файла съдържа информация за каченият от Вас торент.
За да си направите такъв файл, трябва да създете нов документ /.txt/. Напишете информацията в него и го запаметете с желаното от Вас име /обикновено името на торента/ и с разширение .nfo
Пример: Терминатор.nfo
При качването на торента изберете полето NFO и изберете създадения файл.
За препоръчване е името да е на латиница -Terminator.nfo


Въпрос: Какво да направя, ако съм носител на авторско право върху някой торент?
Отговор: Ако сте носител на авторско право на интелектуална собственост, линкната на нашия тракер, моля, свържете се с нас на: p2pbg.abuse@gmail.com. Ние ще напpавим всичко възможно, за да Ви помогнем!

Въпрос: След като кача торента на сайта, мога ли да го изтрия от компютъра си?
Отговор:  Нито един от торентите не се намира на сървъра на www.p2pbg.com. Линковете към тях са предоставени от потребителите на сайта. Aдминистраторският екип, както и собственикът на домейна, не носят никаква отговорност за публикуваните на p2pbg.com материали. P2P технологията служи за свободен обмен на файлове в интернет – тя НЕ е незаконна никъде по света.

Въпрос: Писах лично съобщение на член от екипа, но не получих отговор?
Отговор: Преди да задавате въпроси с лични съобщения, моля проверете нашия форум. Ако сте груби с екипа, не очаквайте отговор от нас. Ако не получите отговор, значи някъде във форума има отговор на вашия въпрос!
« Последна редакция: Юни 21, 2010, 03:10:47 pm от expressel »
Активен