www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Автор Тема: Няколко съвета за икономично шофиране!  (Прочетена 3718 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kriskokoto

 • SuperUser
 • Карма: +618/-273
 • Неактивен Неактивен
 • Пол: Мъж
 • :Март 08, 2012, 01:27:39 pm
 • Публикации: 8352
 • Торент Клиент: µTorrent
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 25.0 Firefox 25.0
Няколко съвета за икономично шофиране!
« -: Декември 11, 2013, 04:36:56 am »

Jeep съвети за икономично шофиране

Подобряването на горивната икономичност на превозните средства е основна задача за производителите и фактор при избора на клиентите. Докато автомобилните компании се надпреварват в областта на технологиите, съществуват редица съвети, които всеки водач може да използва, за да постигне изключителна горивна икономия.Управлявайте плавно
Агресивното управление може да доведе до повишаване на консумацията на гориво с една трета в сравнение със стандартно управление. Избягвайте да ускорявате и спирате рязко, работете с волана възможно най-плавно.

Използвайте по-високи предавки
Колкото по-висока е предавката, толкова по-малка е скоростта на двигателя. Това може да подобри икономичността, но използвайте високите предавки правилно, без да се задъхва мотора при прекалено ниски обороти. При автомобилите с автоматични предавателни кутии, системата ще премине на по-висока предавка, ако отпуснете педала на газта при достигането на достатъчно високи обороти.

Диагностицирайте и поддържайте двигателя
Редовната диагностика на двигателя, както и редовната смяна на маслото, могат да доведат до понижаване на разхода на гориво с до 4%.

Следете налягането на въздуха в гумите
Правилно напомпаните гуми са гаранция за по-безопасно движение и по-голям експлоатационен период. Пониженото налагяне на въздуха може да повлияе на икономичността с до 3%.

Избягвайте превозването на ненужни товари
За всеки 45 килограма превозвани в колата, горивната икономичност намалява с 2%. Изчистете багажника и задните седалки от всички ненужни обекти.

Махнете багажника на тавана
Ако не използвате багажника на тавана, махнете го. Конструкцията му влияе изключително неблагоприятно на аеродинамиката на автомобила и намалява горивната икономичност с до 5%.

Използвайте предписаното смазочно масло
Винаги използвайте препоръчаното от производителя смазочно масло. Това може да доведе до подобряване на икономичността с до 2%.

Гасете двигателя, когато автомобилът не е в движение
Работата на двигателя, когато колата не се движи води единствено до повишаване на разхода на гориво.

Избягвайте високите скорости
Колкото по-бързо се движите, толкова по-голямо е въздушното съпротивление и съответно ще бъде използвано по-голямо количество гориво за поддържането на скоростта. Дори осем километра в час в повече могат да се отразят на икономията на гориво с до 23%.

Поддържайте разстояние
Ако си оставяте достатъчно място до автомобила пред вашия, ще имате достатъчно време да предвидите евентуално спиране и ще намалите скоростта по-плавно.

Използвайте климатичната инсталация пестеливо
Употребата на климатичната инсталация допълнително натоварва двигателя и се нуждае от допълнително гориво, за да функционира. Включвайте я само в най-топлите дни, а през останалото време използвайте вентилатора.

Проверявайте въздушния филтър
Въздушният филтър предпазва двигателя от повреда в резултат на попадането на мръсотия. Смяната на замърсен филтър може да подобри горивната икономичност с до 10%, като в същото време предпазва и двигателя.

Избягвайте час пик и задръстванията
Ако можете да осъществявате вашите пътувания извън натоварените часове и да избегнете задръстванията, ще прекарате по-малко време на опашката или в бавния трафик и съответно ще използвате по-малко гориво.

Запазвайте инерцията
Мислете напред, когато шофирате. Започнете спирането за светофара по-рано, за да може червената светлина да се смени със зелена и да продължите без да спирате. Започнете да ускорявате преди да започнете изкачване на височина. Това ще ви позволи да го преминете без да е необходимо да натоварвате двигателя допълнително.

Запазете спокойствие
Когато водачът не е спокоен, възможността за грешки в преценката е много по-голяма. Горивната икономичност е резултат на уравновесеността.

                                                                                                                               lubopiten.com
Активен