Хора това което написа Екстази е вярно донякъде обаче.Ако лаптопа с Виста готова и инсталирана както ги правят повечето в момента някъде на хардя има един рекавъри дял в който е сложена Вистата поне така са повечето лаптопи с Виста които съм виждал ,а кое без ОС просто влизаш в биоса и си настройваш да ти зарежда (буутва) от СД и мъките не свършват до там ако харда е IDE добре но от доста време близо полвин година много лаптопи са със SATA хардове тигава пак до биоса и търсиш опцоя за режима на SATA-та правиш го на ИДЕ и си инсталваш ХР.
След инсталацията почваш да търсиш драйвери за видео звук и т.н за видеото има една програмка която модифицира драйверите (за сега е тествана май само за ATI)така че да станат за лаптопа.
П.П Програмката ще я кача на тракера днвска ако ми остане време.
Така е,но и ти донякъде си прав...Ще направиш САТА-та да ти е ИДЕ ,ако ИМАШ такава опция в биоса,но доста лаптопи нямат тази опция....Който иска да си качи Windows XP на лаптопа без проблем и без да се рови насам-натам по разни форуми,защото това не ми тръгва или онова...има два релийза на Windows XP със SP3,които(единия е 900 и нещо си мегабайта ,а другия е 1,5гигабайта)са с всички драйвери излезли до средата на годината и разпознават си спокойно всичко ,което имаш на лаптопа(тестван е от мен на Fujitsu-Siemens Amilo x2528)....лошото е че е 32 битов Windows...