И така ако може всеки да си даде предложението по моя въпрос стига да иска и да може разбира се а той беше следния :
Стара темичка но мисля че тука е умесно да си задам въпроса и може би да получа отговор.От година някаде си имам локална мрежа 1 комп с 2 лан карти който играе ролята на сървър или по точно си шервам едната лан карта за да използва и другия комп интернет.бля бля бля бля.Мисля че хората които могат да ми помогнат вече са разбрали как са ми вързани пс-тата да не обеснявам повече.Така мъката ми е такава че наскоро компа ми с 2-те лан карти се ъпдейтна до СП3 сам чрез уиндоус ъпдейт.И работата сега е че мрежата между 2-те пс-та я има но интернет 2-рия комп вече няма.Разбрах до някаде от каде идва проблема,и той е от Firewall-a на 1-вия комп(с 2-те лан карти).Когато е вкл. имам само мрежа между 2-те пс-та а когато го изкл. тогава идва интернета на втория комп.Ако може някой по разбиращ в тази сфера от мен да си каже тежката дума как да игнорирам проблема с Firewall-a да не ми прекъсва връзката между 2-те пс-та.Мерси предварително
Виждам, че темичката е малко стара, ама все пак не прекалено, а и последното мнение е от скоро, така че няма да съм първия съживил я.
Та на въпроса - проблема си е точно в SP3, не е само в разните отметки, настройки и т.н. Разбира се ако тези настройки не са направени правилно няма да стане също, но
3x7azy си написа, че със SP2 е нямал този проблем, което и насочва проблема точно в SP3.
http://support.microsoft.com/KB/951830 (за да се изтегли трябва validation)
Този ъпдейт на Microsoft оправя проблема, въпреки, че заглавието на статията не е точно насочено към този проблем, но в описанието си пише точно конкретната ситуация с ICS (Internet Connection Sharing). Мога да потвърдя, че проблема се оправя с ъпдейта, защото и аз имах абсолютно същия проблем вкъщи преди време и така го реших. За съжаление ъпдейт-a не е включен в автоматичните ъпдейти, a в Optional Updates, така че докато не изпитате точно конкретния проблем и докато не стигнето до този fix след доста ровене няма как да се сдобиете с него. За validation-a споменах вече. Има доста теми из нета за него - Google->KB951830->четене. В описанието, а и по темите си пише, че трябва да се рестартира, след като се инсталира, за да влязат в сила промените, така че преди да се шашнете, че и с този ъпдейт проблема не е решен си проверете отново всички настройки и рестартирайте.
Еми това е, ако
3x7azy си е решил проблема през цялото това време се надявам поне на някой друг да бъда полезен.