1. Авиньонско пиле
Продукти: 1 бр.  пиле, 500 мл  бульон пилешки, 250 гр  гъби, 250 гр  сметана квасена, 500 мл  вино бяло, 150 гр  моркови, 80 гр  лук кромид стар, 15 мл  ракия, 15 гр  брашно тип 500, 
200 гр  ябълки
Приготвяне:
1.Сложете пилето, нарязано на порции, в сгорещено масло и го запържете, докато се зачерви
2.Прибавете нарязаните на филийки лук, ракията, поръсете с черен пипер на вкус и брашното
3.Объркайте сместа добре и добавете бульона и половината от виното
4.Нарежете морковите наситно, прибавете ги към ястието и го посолете
5.Захлупете го и оставете да ври на тих огън 30 минути
6.Нарежете гъбите на тънки ивички, а ябълките на четвъртинки и ги прибавете към ястието
7.Варете още 10 минути
8.Когато месото поомекне, прибавете сметаната и останалото вино
9.Разбъркайте добре и доварете още 2-3 минути.
    
2. Пиле "Бешамел"
Продукти: 1 бр.  пиле, 500 мл  сметана течна, 100 гр  масло, 500 мл  сос "Бешамел"
Приготвяне:
1.Почистете и измийте пилето, нарежете го на порции и го запържете до златисто в маслото
2.Наръсете го със сол и черен пипер на вкус, полейте го със сметаната и го оставете да поври малко
3.Пригответе сос Бешамел и малко преди да свалите пилето от огъня, го залейте със соса
4.Оставете го на котлона на слаб огън за известно време
По желание, когато го сервирате, можете да го наръсите с лимонов сок.
    
3. Панирано пиле
Продукти : 1 бр.  пиле, 2 бр.  яйца, 200 гр  брашно тип 500, 50 гр  галета
Приготвяне:
1.Разфасовайте пилето на малки порции
2.Посолете и наръсете всяка с черен пипер
3.Оставете да престоят 10-ина минути
4.Започнете панирането, като първо овалвайте всяка порция в брашно
5.След брашното, разбитите яйца и накрая галетата
6.Пържете в сгорещеното олио и поднесете със салата.
    
4. Печено пиле във фолио
Продукти : 1 бр.  пиле, 100 гр  лук кромид стар, 5 ск.  чесън стар, 
1/2 бр.  лимон, 1/2 вр.  магданоз пресен, 2 ч.л.  горчица, 2 гр  бял пипер
Приготвяне:
1.Почистете и измийте пилето
2.Сложете във вътрешността му нарязаните наситно лук, чесъна, резенчетата лимон и магданоза
3.Намажете отгоре пилето с масло и горчица
4.Посолете го и наръсете с черен пипер
5.Увийте го в домакинско фолио и го сложете да се пече
6.Сервирайте го с подходяща салата за сезона.
   
5. Пиле по китайски
Продукти: 1/2 бр.  пиле, 150 гр  моркови, 300 гр  патладжани, 250 гр  домати, 200 гр  ориз, 150 мл  олио, 1000 мл  бульон пилешки, 10 ч.л.  червен пипер, 3 гр  черен пипер млян
Приготвяне:
1.Сгорещете олиото и последователно в него запържете лука ситно нарязан, патладжана и морковите на кубчета
2.Добавете ориза и свареното и нарязано пилешко месо и подправете с черен пипер, джоджен и къри по желание
3.Прибавете червения пипер и ситно нарязаните домати и разбъркайте хубаво и налейте бульона
4.След 10 минути задушаване изсипете сместа в тава. Печете я 30-40 минути в загрята фурна
5.Малко преди края можете да настържете кашкавал
6.Сервирайте ястието с кисело мляко или салата.
5 начина да кажеш "Обичам те!"