stregone и си прав и не си прав...
пример ще ти дам, аз лично защо не мога да си позволя лукса да сиидвам
1. живея в държава, в която всеки ден чета във вестниците, как са арестували поредния сиидър и са го осъдили на парична глоба*(варираща в порядъка на най-малко 5 цифрена сума)
2. ползвам адсл с даунлоуд 800 и ъплоуд 100, само дето на адсл колкото повече ъп пускаш, толкова повече ти пада и даунлоада*(поне при нас е така, но май всички на дсл са така, ако си спомням правилно) ако пусна 100 ъп, нямам даун. Отделно сме 3 кошника вързани на рутера и не мое си помисля да пусна ъп, оставям другите 2ма без нет
докато съм бил в Бг, всичко що ми е харесвало съм го оставял да се сиидва, щот не ми е дремело за такива неща
а споделянето си е твое лично решение, има много причини за споделяне като... примерно вземи това, че прецакваш алчи капиталистически свине, къде ни прецакват всекидневно...
или пък аз примерно имах възможност да гласувам за пиратската партия миналата година и смятам, че достъпа до информация е право на всички, приеми че упражняваш правото си на споделяне и не мое ти дават наклон на .уя и си правиш това което на теб ти е кеф...
много са и са различни причините, преценката е само твоя докога ще го правиш