Има един много лесен начин, но трябва ПРЕДИ преинсталацията да си копираш някъде самите торент файлове. Значи аз съм с ХР, за другите уиндоуси не знам как е, но сигурно е подобно.
И така отиваш в папката, където uTorrent си записва торент файловете. При мен тя е C:\Documents and Settings\Admin\Application Data\uTorrent където Admin е името на потребителя. Папката Application Data по принцип е скрита, но можеш да я намериш с търсачката, или като отидеш на Tools - Folder options - View и сложиш отметка на Show hidden files and folders. И така в тази папка има много файлове от типа "нещо си.torrent". Копираш си ги на друг дял, или на флашка и след това преинсталираш. Не трябва да триеш филмите, музиката и каквото друго искаш да сийдваш, нито да ги местиш или преименуваш.
След преинсталацията, си инсталираш отново uTorrent (при инсталацията отново се създава същата папка C:\Documents and Settings\Admin\Application Data\uTorrent, само че празна. Слагаш в нея всички .torrent файлове и си готов - uTorrent започва да сийдва.
Надявам се да съм бил полезен, само не знам как става номерът при други торент - клиенти и как се казва тази папка, ако уиндоуса ти е на български, но някой друг може да помогне.