Прозорец
тотална обърквация стана. След "кинесКОП" - "прозорец"... е къде е буквата "К" в прозорец?
Не е ВаленЦия, а ВаленСия ... и така вече и следващата дума.. трябва да е с буквите СИЯ .
Олеин? Няма такава дума на български. Нека се придържаме към правилата, все пак.
Сега не знам дали не трябва да се изтрият последните мнения, защото имаше объркване.. Няма да пиша нищо след "Телефункен" ,просто защото не трябваше да се стига до тази дума, при все, че предните са сбъркани
Първо, ако използваме само изцяло български думи ще се изненадаш колко трябва да отпаднат като варианти. Например повечето термини. Странно как прие, че Валенсия би било редно да се напише след като си толкова взискателен. Защото би трябвало да отпаднат и всички имена, които не съвпадат с българска дума, независимо имена на какво са. Има и други думи, всеизвестен пример сред редовно използваните се дава с "кибрит", "винт", "компютър".. които би трябвало да отпаднат при определена взискателност, тъй като реално погледнато са с чужд произход.
Второ.. от любопитство проверих и открих думата Олеин в два български тълковни речника. В повече не съм и проверявал.
Трето.. За липсващите букви си прав, а и аз намирам за прекалено да вкарваме и имената на компании и фирми. Само дето остава да продължим някак играта или да не се занимаваме. Не мисля, че си струва човек да задълбава във форумна игра за неща, които не зависят от него.
Така че от .. Телефункен... и по темата:
Нектар