Лично твои.
Успех на сайта и дано да пребъде.
Мисля че схващаш какво точно имам в предвид. Когатонаправя това копие то си е лично мое. Аз съм го произвел. Добавил кадър отпред, отзад в средата, отрязъл финалните букви или просто това че е прекомпресиран със загуба на качество това вече прави продукта друг той е собственост на човека който го е направил - на мен. Не вярвате в магий нали.. "a perfect digital copy" казваше един шеф на една от големите филмови компании в "Открадни този филм" нали няма наивник, който да смята, че може да запишеш нещо от 5 Гб в 700 мб без да загубиш качество изобщо?!.
Както и да е, след като аз съм собствника аз имам право да го споделя с колкто хора аз реша. Гарантира ми се отравото ми на свобода на словото продукта е мой и мога да го споделя, с когото си поискам. А те имат правото да го изтеглят. И да го гледат. В целият процес няма нищо незаконно.
Ако Ридли Скот иска да си търси правата че съм го ощетил. Той трябва да ги търси от мен. И то за това, че съм ползвал негов филм да създам нов филм без да му платя права за това нещо, а не за това, че разпространявам собствният си продукт над който той няма никакви права.
И ако следваме тоя ред на мисли правозащитниците трябва да преследват по закона за авторското право хората, който правят филмите а не тези, които ги свалят и гледат или пък тези които ги качват в тракерите изтеглили ги от други тракери преди това. Има цели организации на рипери и кракери на софт отвъд океана, които се занимават с това денонощно. Да се занимават с тях не с хората, които ползват техните продукти.
Нека засилят контрола на внасянето на записващи устройства в киносалоните. Или контрола на разпространение на продуцентксите двд релийзи за да не се получава така че да гледам на двд 3тата част на "Властелина на пръстените" 2 години преди да е плануван за кината.
Те имат проблем, а не ние. Те не могат да си го решат и се опитват да ни го прехвърлят на нас. Опитват се да търсят отговорност за собствените си проблеми на гърба на собствените си клиенти.
Ако продължават така заслужават целенасочено да бойкотираме филмите и музиката им!!!
И така изводът е такъв. Ако сте свалили нещо от thepiratebay или mininova то очевидно не е създадено от вас. Там се разпространява от други като вас или от създателите на това нещо. Който има да търси права има съд и нека намери човека създал нов продукт без да заплати правата за използваният за създаването продукт. Да не се занимава с торентите, защото цитирам ТорентФрийк "... не е лесно да се бориш с хидра". Ще затворят 5,10,100,1000 на тяхно място ще излязат 10 000 и така докато не видят, че е безсмислено и не започнат да се адаптират към този начин на разпространение и не започнат да търсят начини да го използват за да изкарват пари.
Има стотици магазини, които ползват фтп сървъри на, които държат музика и видео за продан. Замисляли сте се защо няма торент тракер държан от голяма филмова или музикална компания, който да се ползва за комерсиални цели?!?! Отговорът е: "защото това означава, че ще си признаят че технологията НЕ е създадена от Дявола или \О \с \а \м \a с цел разпадане на амерканския капиталистически свят". Това за тях е все едно да започнат да използват с\а\м\о\у\б\и\с\т\е\в\е\н\и а\т\е\н\т\а\т\о\р\и във в\о\й\н\а\т\а с т\e\р\о\р\а\