p2pbg.com ЕSSENTIALS by (аз):
УРОЦИ ПО "ТОРЕНТИ" :
за тези който не знаят (нови и по-малко нови потребители):
1.
V.A. - Слагането на VA се прави когато дадена музикална компилация е сборна - т..е пеят различни изпълнители - и вместо да пишете - Изпълнител: DANCE : ЗАГЛАВИЕ : DANCE : пишете :
V.A. - DANCE2.
Latinitza / Български - А именно - така да се пишат торентите - първо английско/латинско име после Българско име (ако има такова) така е по-лесно да се намира от търсачката пример :
JUMPER ( 2008 ) / ТЕЛЕПОРТ (не е нужно да се изписва годината пак) 3.
ПРАВОПИС- Значи за мен е недупостимо да се обърка заглавието на торента - така няма да може да бъде намерен ... знам че има хора който ще кажат - ама от къде да знам как се пише - еми като не знаете как се пише - има си GooGle i Уикипедия и много други - там се "Ограмотявайте" и аз го правя !!
Допъление: След като го оформите или след това - внимателно гледайте ЗАЛГАВИЕТО за грешки !!!
4.
Повтарящи се торенти много се изписа по тази тема и много се коментира - ама не ви ли дразни едно и също нещо да го има хиляти пъти ... ( е не чак, така е думата) дайте да качваме неща дето ги няма (нямам предвид за различните релийзи - значи това важи само за : ДА НЕ Е ЕДИН И СЪЩ РЕЛИЙЗ)
5.
Оформление - много от полетата не са задължителни при оформянето на торенти - това до някъде ви олеснява - ама аз съм превърженик на тезата "като правим нещо да го правим КАЧЕСТВЕННО, или хич да не го правим" т.е. примерно : натъквам се на торент (файлово име) за който примерно не знам ква версия е софтуера и има ли крак .. ! друго : примерно музикален албум - няма обложка няма и описание - дари няма и ФОРМАТ - т.е. дали е мp3 Или друг формат - това е важно защото - другите потребители като вас се интересуват - от описанията - преди да свалят - така, че е добре да има почти пълна информазия за дадения торент - ако нямате има - Google i drugi - до сега на мен не ми се е случвало да не намеря нещо !
6.
YouTube / Vbox7 трейлъри - според мен е супер полезна функция - направо дар от бога - аз лично съм - за ! В смисъл, че особенно за филми е перфектна - дори и за софтуерни презентации на даден продукт - добре е да се слага когато може
7.
Тhanks for Аttention! / Благодаря за Вниманието!