www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Автор Тема: Относно конфигурация  (Прочетена 3197 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rakiqtapleven

• SuperUser
  • Неактивен Неактивен
  • :Април 10, 2008, 06:00:03 am
  • Публикации: 3
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3
Относно конфигурация
« -: Ноември 02, 2009, 05:48:34 am »
Здравейте!!! Искам да се откажа от кабелната телевизия и да си гледам само онлайн телевизия. Въпросът ми е: Каква минимална конфигурация ще ми трябва за целта-хем да не е скъп комп, хем да мога да гледам спокойно телевизия. Нищо друго няма да се прави на този комп. И ако е втора употреба каква долу-горе ще е цената. Благодаря предварително!!!
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 05:23:59 am от rakiqtapleven »
Активен

RPAngelov

• User
  • Неактивен Неактивен
  • :Юли 12, 2009, 07:10:08 pm
  • Публикации: 5
  • Linux (Debian) Linux (Debian)
  • Browser:
  • Iceweasel 3.0.6 Iceweasel 3.0.6
Re:Относно конфигурация
« Отговор #1 -: Ноември 05, 2009, 02:48:38 pm »
Здравей.Излишно е да казвам,че според мен няма смисъл това,което си намислил,тъй като са 12 лева на месец,но все пак имайки предвид,че не сме от най-богатите,пък и 12х12=144лева на година,които може да похарчиш за нещо друго може би имаш право.Компютъра не трябва да е кой знае какво ;).До колкото знам ти трябва Windows Media player + plugin към нет браузъра и си готов :).Може и да бъркам.Всеки случай нещо от рода на:
2GHZ процесор
1-2GB ram
20GB HDD

Това би задоволило нуждите ти,ако мислиш да ползваш компа само за ТВ.Цената варира :) разгледай по интернет.
Активен

opaa

• SuperUser
  • Неактивен Неактивен
  • :Ноември 06, 2009, 03:14:48 pm
  • Публикации: 635
  • Linux (Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron) Linux (Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron)
  • Browser:
  • Firefox 3.0.15 Firefox 3.0.15
Re:Относно конфигурация
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2009, 11:43:22 pm »
Здравейте!!! Искам да се откажа от кабелната телевизия и да си гледам само онлайн телевизия. Въпросът ми е: Каква минимална конфигурация ще ми трябва за целта-хем да не е скъп комп, хем да мога да гледам спокойно телевизия. Нищо друго няма да се прави на този комп. И ако е втора употреба каква долу-горе ще е цената. Благодаря предварително!!!

Здравей :)

Виж сега, ако мислиш да гледаш телевизия с хубаво качество си сложи цифрова. Поради няколко пирчини:

1. Като гледаш Online TV от компа ти, ти плащаш за интернет. А това хич не е евтино. На добрите интернет доставчици минималните тарифи им варират от 20-25 лв, при положение, че ти искаш да гледаш само Телевизия ще ти трябва малко по-бързичак интернет за да нети забавя образ, да не засича и прочие.
2. За цифровата телевизия плащаш еднократно обурудването след което то си става твое и си зимаш всеки месец карта за достам до програмите. Една от най-евтините тарифи май бяха 15 или 20 канала ако несе лъжа за 7-8лв на месец, а за голям набор от програми околко 20лв, което ти се явява по-евтино от това да купуваш копютър за да гледаш ТВ   :)

Относно конфигурацията:
CPU: между 2GHz-2.5GHz
RAM: 1GB на 800MHz ще свърши идеална работа
и да не забравяме едно от ванжите неща което го е пропуснал колегата  Video карта за по-хубаво и кристално изображение ;)
Само то видео ще ти се яви най-скъпо защото:
1. Трябва да има TV-Out за да можеш да вършеш телевизора. (ако ще гледаш на телевизора де :) )
2. Поне да е 256MB DDR2/DDR3 (GDDR2/GDDR3)
Една горе-долу хубава карта е от порядъка на 130лв.

Примерна сума за правен компютър:
Motherboard: 100лв
CPU: 80лв
RAM: 50-70лв
Video: 150лв
аа щях да забравя най-важното :D :D :D захранване 50-70лв
=370лв (това е грубата най-висока цена според цените които съм ти дал тук)
+ мишки, клавиатури, колони, CD устройства, монитор, кутия и т.н :)
поне 100-150лв (без монитор)

или

Готовите конфигурации за твойте нужди са от 300лв до 500лв. Разгледай няколко сайта и виж сам ;)
Ако решиш да си копуваш копютър по-добре си го поръчай с твой части да ти го зглобат затова съм ти дал пример с поръчковото PC да си направиш извод за цени, качество и други :)
Водещите магазини и сайтове в тази сфера са: Stantek, Plesio и JarComputers

Общо взето това е. Ти си решаваш ние сме тук за да ти дадем съвет, а моя съвет е цифрова :)
Хем по хубво, хем по евтино, а и за компютъра няма дистанционно (освен ако неси с такъв монитор/телевизор) :D  ;)

П.П. Днес се порових в  Stantek и там намерих PC конфигурация която отговара на твойте нужди ;) Този магазин предлагат много евтини и качествени стоки. Половината части на компа са ми от там и съм доволен :D

А и ето за какво ти говоря:

CPU Intel Celeron 430 /1.8G/512KB/BOX s.775
MB Elitegroup 945GCT-M2/945GC/ s.775
RAM 1GB DDRII 800MHz
HDD 160GB/7200/SATA2/8MB
Video card On Board
CASE, KBD, Mouse
Monitor PHILIPS 190SW9FS 19'' Wide TFT LCD 5ms

за 489лв + монитора (само, че видео картата е вградена) :)

Това е от мен.

Поздрави и успех в зимането на решение :)

Last Edit: by Opaa Today 12.11.2009г. 11:02 AM
« Последна редакция: Ноември 12, 2009, 11:03:11 am от opaa »
Активен