Моята обична България е не само общопознатото за нея, за онези прекрасни места попаднали под егидата на ЮНЕСКО или включени в 100-те национални обекта, или изучавани по история и география в училище.
Има прекрасни места в страната ни, за които думите не стигат. Както казват някои "Става само с виждане."
Едно такова място са
Крушунските водопадиКакто и други красиви места на регионите, в които живея откривам със закъснение. Така стана и с Крушунските водопади. Всеобщо е мнението на всички, познавали местността от преди "развитието на туризма", че човекът е склонен да ......меко казано съсипва. Природните дадености, обаче си остават вечно.
Как се стига до Крушунските водопади?Намира се на 2 часа и половина път с кола от София (за някои спортисти и по-малко). Тръгвате по автомагистрала "Хемус", а след това посока Варна. Поемате по отбивката за Ловеч от главния път София – Велико Търново. След като се подмине Ловеч, трябва да се хване пътя за град Левски. На около 35 километра от Ловеч се намира и селото до водопадите – Крушуна. Разстоянието от София до село Крушуна е около 190 километра.
Ще покажа само някои лични снимки от докосването ми до тази природна прелест. Останалото може да намерите по-добре описано в интернет.
Признавам, че скоро не съм посещавала водопадите. Какво е сътворил "негово величество човекът" не ми е ясно. Но
тази красота заслужава да се види
Крушунските водопади, несъмнено, са едно от най-красивите и интересни места за посещение и туризъм в България. При това, до тях се стига доста мързеливо – с кола. В допълнение, човек може да ги обходи по сравнително кратка екопътека, без много усилия. Всичко това ги прави и една от най-посещаваните природни забележителности у нас в последните години.