www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Автор Тема: Наръчник за качване.  (Прочетена 157871 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SpawN

  • V.I.P.
  • Карма: +38/-8
  • Неактивен Неактивен
  • Пол: Мъж
  • :Юли 26, 2007, 10:07:29 pm
  • Публикации: 157
  • Утре е днес, само че утре!
Наръчник за качване.
« -: Януари 27, 2008, 09:53:56 pm »
Качването на торент се състои основно от две стъпки:


 1. Създаване на "торент" задача (за кратко наречена само торент) със съответните файлове които искате да представите за споделяне. Торент се създава с помощта на програмите с които сваляте такива. Или така наречените "торент клиенти"
като - µторент , Биткомет , Битспирит , Битлорд , Флашгет   и др.

 2. Качване на торента в "торент тракера" ни www.p2pbg.com със съпровождащото го добро описание, снимков материал,  трейлър и nfo файл.Ако искате да го видите като видео клип кликнете Тук

Ако искате да го видите в олекотен вид кликнете Тук


  Забележка:  Преди да качите торент с определено съдържание, проверете с помощта на търсачката, дали вече няма качен такъв със същото съдържание! Безсмислено е да има два еднакви торента!


 По стъпка първа сега ще направя кратко описание, но ако все още имате въпроси можете - първо да потърсите отговорите им в темата Как да...? и второ да се свържете с някой от ЕКИПА!


                 Стъпка първа:

След като сте избрали файловете които искате да споделите, отваряте си торент клиента и избирате "създай нов торент" - в случая работя с програмата µторент(µTorrent) която можете да изтеглите от ТУК:Или натиснете Ctrl+N (може и File-> Create Torrent.../ Файл->Създай нов Торент...След това ви се отваря прозорец който разгледайте добре:Имате два бутона - "Добави файл" и "Добави папка" натискате този в зависимост какво ще качвате, единичен файл или папка с файлове или папки в нея!Отваря ви се друг прозорец с който да намерите желаните файл или папки, посочвате ги и натискате бутона "ОК"!


 Имате и да въведете адреса (анонса URL) на тракера "http://tracker.p2pbg.com:2710/announce" , копирате го от страницата за "качване"

       

и го поставяте в полето Тракери, както е направено на снимката!
       

Слагате отметки на "започни да сийдваш" и "частен торент" ако не са отметнати, размер на частта "автоматично" и натискате бутона "Създай и запиши като...". Не редактирайте файловете от тази папка, след като сте създали торента!!!
           

След като торента е създаден, ви се отваря прозорец къде да го съхраните? Аз го правя в папката, където са файловете с които току що направихме торента,също така може и да си създадете папка в която да си съхранявате всички торенти(избора си е ваш). Посочвате му място, давате "Save"

     

 затваряте и прозореца за Създаване на торенти, намирате в µторента току що създадения торент който се е свързал с тракера, но отчита грешка (изписва - Грешка: unregistered torrent pass).
 Тук има два начина труден и лесен ще опиша и двата почвам с трудния, лесния ще е с зелен цвят.
Натискате отгоре му десен бутон на мишката и избирате "премахни и... --> изтрий торента". Пояснявам: освен че вие съхранихте торента в папката с файловете (или където сте решили), програмата по подразбиране също си съхранява всеки зареден в нея торент. В настройките на програмата можете да видите къде го прави! И за да се избегне излишното натрупване на еднакви торент задачи, му посочвате и "изтрий". Но ако не сте сигурни в това какво правите, най добре посочете само "премахни"! По този начин само премахвате торента от програмата без да триете никаква информация!Не редактирайте и трийте файловете от тази папка, след като сте създали торента!!!

 ВАЖНО: Файл или файлове с които сте създали торент не трябва да се редактират, трият или местят!

Лесен начин:След като създадете торента не пипате нищо по торент клиента(премахване и т.н)


 Дотук бяхме със стъпка първа! Честито, вече си имате чисто нов торент, готов за качване в p2pbg.com!

                     Стъпка втора:

 След като сте влезли с акаунта си в ситемата, натискате горе върху опцията "Качване" ето тук:
Отваря ви се страницата за качване. Първо трябва да изберете една от категориите, в зависимост от това какво ще качвате, след което системата автоматично ви генерира полета за описанието на торента! За всяка категория са различни. В случая ще посочим "Movies Xvid":След като системата генерира полетата се заемаме с тяхното попълване! Обърнете внимание, че повечето имат звездички, те са абсолютно задължителни за попълване! Иначе не можете да качите торента! А останалите полета за попълване са строго препоръчителни! Колкото повече информация има един торент, толкова по изчерпателен и привлекателен е за потребителите!

 1. От горе надолу имате бутон за "Разлистване", за да намерите и отворите торент файла който вече направихте и съхранихте.
 2. Има още един бутон "Разлистване" при който действието е същото ако сте подготвили и NFO файл.
 3. Категорията вече сте я избрали!
 4. Картинка (URL) - тук поставяте адреса на избрана от вас картинка (в случая се поставя обложката на филма).
 5. Трейлър - тук поставяте адреса (URL) на избран от вас трейлър за филма от "YouTube" или "VBOX7".
 6. Заглавие на Английски - поставяте заглавието на филма на английски.
 7. Заглавие на Български - правите същото и на български.
 8. Релийз - тук маркирате какъв е релийза на филма. Информация за видовете релийзи можете да намерите в тази Тема
 9. Жанр - тук трябва да маркирате един или повече жанрове в които се вмества филма. Повече от един се маркират като натиснете и задържите бутон "Ctrl" от клавиатурата и едновременно с това с левия бутон на мишката маркирате желаните жанрове.
10. Режисьор - въвеждате имената режисьора или директора на филма.
 11. Сценарист - въвеждате имената на сценариста (Writer).
 12. В ролите - въвеждате имената на актьорите.
 13. Държава: - маркирате държавата.
 14. Година - пишете годината на производство.
 15. Дължина - дължината на филма във време, както е указано. Най лесно става като стартирате филма с "Windows Media Player Classic" и върху картината натиснете десен бутон, "properties", "Details", ще видите необходимата информация за дължината на филма, видео и аудио. Копирате и поставяте в полето дължина. Разбира се всяка програма за възпроизвеждане на Аудио-Видео има тази опция, така че вие си решавате коя ще използвате.
 16. Официален сайт - тук въвеждате адреса (URL) на официален сайт на филма. Почти всеки има такъв и се намира много лесно с Google.
 17. Видео поток - тук въвеждате данни за видеото. Най лесно става като стартирате филма с "Windows Media Player Classic" и върху картината натиснете десен бутон, "properties", "Details", ще видите необходимата информация за дължината на филма, видео и аудио. Копирате и поставяте в полето. Разбира се, колкото по подробна информация предоставите за качеството, толкова по ясно ще е на потребителите какво теглят!
 18. Аудио поток - въвеждате данни за аудиото, както го направихте и за видеото. Не забравяйте да посочите и какъв е говоримият език във филма! "English, Russian, French, German..."
19. Субтитри - маркирате една от опциите в зависимост от това къде са субтитрите.
 20. Адрес на субтитрите (URL) - ако имате адрес откъдето могат да се изтеглят субтитрите за филма го въвеждате.
 21. Линк към IMDB - въвеждате адреса (URL) на филма в IMDB. Имате и допълнителен бутон "IMDB Search" който ви свързва директно с "Internet Movie Database" за да намерите филма си!
 22. Резюме - тук можете да направите представяне на филма. Например за сюжета, за актьорската игра, за времето и мястото където е сниман и т.н. Въобще всякаква полезна информация, която би спомогнала за доброто представяне на филма който качвате!
 23. Друга информация - тук можете да развихрите въображението си и да сте още по изчерпателни в споделянето на информация, защото освен с нея разполагате и с BB кодове. С тях вие можете да оразмерявате, удебелявате, оцветявате, накланяте и т.н. текста, както да поставяте снимки, интернет адреси и др. А като информация можете да пишете за мнения и критики относно филма, за мястото му в различни класации, бюджет, чия е музиката от филма, оператор и т.н. Да слагате линкове към интернет адреси с допълнителна информация, кадри от филма за придобиване на визуална представа за качеството на релийза. Важно е да направите и представяне на английски език, защото има и потребители не говорещи и четящи Българския език! Въобще дайте воля на въображението си, за още по добро описание на това което качвате!
 24. Анонимен - тук слагате отметка на "Не" или "Да" в зависимост дали искате да се вижда от потребителите кой е качил торента!
    Ето го и самия край! Първите пъти може да ви се стори малко трудоемко, но повярвайте, като си изградите стил и техника на качване, ще се убедите всъщност колко лесно става всичко! Качвал съм торенти и по други системи и шаблони, но по лесен и бърз метод от този не съм срещал досега! Така че ви пожелавам УСПЕХ!
    Ако все още имате проблеми, търсете решение в по горе посочената тема Как да...? и в подтемите, ако и там не намерите отговор свържете се с някой от ЕКИПА!

  Ето че стигнахме и до момента в който трябва да натиснем бутона "Изпращане!". Тук следва една много лесна процедура, но същата трябва да се извърши с огромно внимание, защото от тук обикновено идват грешките и проблемите, а положения до тук труд може да отиде на вятъра!

   Натискате бутона "Изпращане!" при което ви се отваря нова страница, където пише "Качването е успешно! Торента е добавен." Малко под този надпис и разясненията зя PID системата (Прочетете ги) пише "Свали". Кликате върху надписа!
Отваря ви се нов прозорец. В случая работя с Мозила, но с друг интернет браузър би изглеждал по друг начин. Този прозорец в момента ви показва, че сте свалили торент файл и ще го отворите по подразбиране с µторент. Натискате "ОК":След като натиснахте "ОК", ако торент клиента ви не е включен, се активира автоматично и се появява нов прозорец в който е изписано къде ще се свалят файловете, колко са, кои са, размера им.
Ако действате по лесния начин се появява това:
Дайте ок и готово.Ако случайно ви го открива, че е на 0% го СПРЕТЕ и му дайте Force Re-Check.Ако стрелката е зелена и сочи на горе значи всичко е готово и торента се сийдва успешно.

Това е всичко по лесния начин,с по трудния имаме още малко работа

Ако действате по трудния това:
Файловете трябва да са същите които качихте, така че сега остава да проверите къде ще се съхраняват. Трябва да посочите място за съхранение там където се намират вашите файлове! За целта натискате бутон "Browse" посочен на картинката (за µторент бутона е "..." ):
 обърнете внимание че има отметка на "стартирай торента" и, че няма отметка на "пропусни проверката", което значи автоматично стартиране и изпълняване на проверка след зареждането на торента в торент клиента ви!
Отваря ви се друго прозорче с което да посочите къде да се съхранят файловете. След като намерите и маркирате правилното място кликате върху "ОК". После кликате върху "ОК" и на прозореца на торента, при което той се зарежда в торент клиента ви.Както споменах торента се стартира автоматично и програмата започва изпълнението на проверката на файловете. Ако сте изпълнили всичко както трябва, проверката протича нормално. След като стигне 100% торента се свързва с тракера и всичко трябва да е наред!Честито! Вече имате един качен торент в p2pbg.com!

  Забележка: В случай че системата ви дава грешка в някое от полетата (а такава според вас няма), опитайте се да качите торента без да ги попълвате и докладвайте за грешката в тази Тема!
« Последна редакция: Юли 19, 2009, 12:14:05 pm от SpawN »
Активен
"Born in darkness. Sworn to justice.
From flesh to steel. From blood to blade. From man...to Spawn.
The Evil has a new enemy. The Justice has a new Weapon.
And the world has a new hero."

starsssss

  • Гост
Re: Наръчник за качване.
« Отговор #1 -: Май 18, 2009, 05:19:21 pm »
Качване на торенти в 15 лесни стъпки:

1. Инсталирате си торент клиент "µTorrent"
2. Стартирате програмата, и от менюто File избирате "създаване на нов торент " (Create New Torrent)
3. Изберете директорията или файла от които ще правите торент файла.
4. Аноунса на тракера трябва да е: http://tracker.p2pbg.com:2710/announce 
Трябва да сложите отметка на "Частен торент" , а тази на "Започни сийдване" да я махнете. Пример
5. Натиснете "Creatе and save as" (Създаване и запаметяване), файла се създава и ви пита къде да бъде запаметен
Вие посочвате примерно : "F: Documents and SettingsUserDesktop" (това е десктопа на екрана ви) и ОК!
6. Отваряте страницата http://p2pbg.com/index.php?page=upload
7. Зареждате торент файла който направихте с Уторент-а преди малко (това най горното меню "Торент файл" )
8. Посочвате каква е категорията на торента - филм, музика, игра, програма или друго от там изброените!
9. След като вече сте посочили дадена категория ви се генерират и другите полета за попълване.
10. Задължително е да се попълват полетата със Звездичка (*)
  а) Картинка - намирате дадена картинка в Интернет и и давате "Properties" да видите какъв и е адреса;  Пример: http://img.p2pbg.com/covers/example.jpg
  Б) Трейлъра не е задължителен но всеки уважаващ себе си Ъплоудър го прави - ползвайте VBOX7.com И YouTube.com
  в) Заглавието се вписва задължително, като се внимава да не се прави правописна грешка! И така по същия начин попълвате
и останалите полета по надолу.
11. Натискате бутона "Изпращане" и сте готови системата ви подканя да "Свалите" оформения вече торент файл!
12. Сваляте го на компютъра си и го отваряте с УТорент.
13. Отваря ви се прозорец който ви пита къде е торент файла на компютъра ви - и вие посочвате точното място, защото по подразбиране се сваля в C:/Downloads
 Пример: ако торента ви е бил в "D:/movies/AVPR" сега посочвате пак този път "D:/movies/AVPR"
14. На торент клиента ви се показва задачата и първо се проверява и ако всичко е наред започва да се сийдва.
15. Честито вие качихте успешно торент в www.p2pbg.com
« Последна редакция: Март 22, 2014, 06:14:50 am от p2pbgTeam »
Активен