"Относно правомощията, нивата, и превилегията да бъдеш с по висок ранг.... всичко в системата реагира на сийд спрямо даден торрент, независимо какъв е той. Окей, да приемем че сийдвам 2500 торрента с програми които никой няма да потърси.... 2500х24часа=60000 сийд бонус точки.... Какво правиме тогава с хората които сийдват сносните торренти които джъгат по 1 сийд към 20-100 лийчъра... няма ли обезщететение за тях..."
Първо: Ако търся да свяля "сносен" торент, проблема ми ще е нулев, защото ще го има навсякъде ! Има сумати тракери, има хиляди потребители, които го сийдват - нямам проблем.
Второ: Ако търся торенти, "които никой няма да потърси", вече имам проблем, защото когато всички мислят като тебе, от тракерите "изчезват" трудно откриваеми торенти.
Въпрос: Кое е по-уместно - 5 000 човека да сийдват един и същ торент или 5 000 човека да сийдват 5 000 различни торента ?
Що се отнася до ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА: Какво предоставяш, че да търсиш обезщетение ? Ако идеята е всички да сме обезщетени, то тогава няма да говорим за тракер (пиър ту пиър), а за магазин. Не разбирате ли, че съществуването на тракера, само по себе си е обезщетение ? Аз си свалям каквото ми трябва (БЕЗПЛАТНО !) и в знак на благодарност - предоставям същата възможност и на други хора (сийдвам). Какви претенции за собственост и обезщетение мога да имам ?! Някои ще кажат: "Предоставям си компютъра "за обществено ползване", хабя ток и т.н. На такива хора, мога да кажа: Не сте разбрали идеята за СПОДЕЛЯНЕТО и най-вероятно - няма да я разберете. Добрата новина за вас, е че не сте ДЛЪЖНИ да споделяте. Тракерите са олицетворение на свободата и е по-добре да си останат такива.