www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Автор Тема: Средновековна Европа  (Прочетена 1812 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Glicerman

  • User
  • Карма: +0/-0
  • Неактивен Неактивен
  • :Август 06, 2012, 08:51:33 pm
  • Публикации: 3
  • OS:
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
  • Firefox 33.0 Firefox 33.0
Средновековна Европа
« -: Ноември 14, 2014, 09:52:28 pm »

 
Здравейте,колеги от форума.
                                                                    http://www.Medieval-europe.eu
Искам да ви запозная по-подробно с един различен тип браузърна игра Medieval Europe (Medieval-europe.eu). Няма да отнеме много време да се запознаете с основните неща, които ще изброя по долу. А в самата игра вече има ръководство на български език,а и какво ви интересува на място винаги ще ви се отговори. Играта е преведена на 10 езика,в това число и български.
 
И така какво можем накратко да кажем за МЕ:
•   На пръв поглед прилича на Crusader Kings, но онлайн. Също така разделението на провинции, титли, царе и васали, рицари и селяни.Вие ще се появите като такъв.
•   Основната цел на играта е ролевата игра, т.е. залагането на твоята роля. Без това, администраторите няма да се предоставят на всеки да обяви война или метеж. Много играчи (особено с благородна титла) ще игнорират съобщението ви, ако не е написано в стила на RP. Но за тези които не харесват тези неща няма никакъв проблем да играят,защото има и доста такива.
•   Интересно е как направен икономическият компонент в играта. Кралете сключват съюзи, подписват пактове, парцели и обявяват война. Това се случва както на затворените раздели на форума, така и в лична кореспонденция.
•   Не изисква много време на игра.Можете да играете с 2 клика на ден или с няколко стотин,според това колко искате да се развивате и какво лично време имате.
•   Официалният език е английски,но играта е преведена на български,и ако незнаете други езици имаме българи ,които се грижат да ви помогнат за всичко.
•   Играта е напълно безплатна.Има златни дублони,които могат да се купят с реални пари,но това е само пожелание на клиента.Има стотици хора в играта,които си купуват редовно дублони и ги продават по пазарите за сребро,което вие правите в играта.Така че,без да влагате истински пари,имате постоянен и  бърз достъп до всички бонуси в играта.
 
И сега ако се интересувате директно от някои аспекти на играта,ще ги опиша по надолу.
 
Как е устроена играта
Действието в играта в момента се развива през 1314 г. сл.хр., като върви успоредно с истинското време.Светът на играта е разделена на провинции. Повечето от който бяха неутрални отначало. Вече практически такива няма. Всички вече са превзети от държавите и принадлежат на някого. Собствениците се променят от време на време следствие на войни, сделки, има и атаки тип разграбване,при което сгради могат да се разрушават къщи и т.н.
Има регент на всяка държава - повечето са крале(България е с Цар). Той може да се раздава титли и административни позиции. Така че, във всяка провинция, където той е построил замък, той може да си сложи васал, и той на свой ред да назначава рицари и други. По аналогия с позицията има съд, казарми, тренировъчни лагери, академии и други сгради.
Отделно църквата. Религиите в играта са малко, всяка има свой лидер, както и набор от позиции (има право да се превърне в средновековен инквизитор? Тези позиции също са на разположение). Всички религии са на базата на истинските религии,но с други имена. По този начин можете да практикувате езичество, ислям, католицизъм,православие,а новородените са атеисти,преди да приемат някаква вяра.В България ние сме приели езичеството поради политически причини. По този начин играчът в началото е селянин, ще получи само 1-2 основни неща.Вече има ръководство за начинаещи с 7 куеста,които се минават за 3-4 според това колко сте активни,и дават доста добри стартови бонуси.
 

 
 
Гардероб и RP
   Всеки играч може да си закупи гардероб и да си направи героят да изглежда по различен начин.Можете сами да си изработвате дрехите и доспехите или да ползвате готовите от играта.
   Можете да пишете в средновековен стил или да пишете на царя,"Ко става шефе",всичко си зависи от вас.В България си говорим директно :) .
   Външнополитически интригите нямат край.Има съзаклятия,договори,завети,споразумения и какво ли не.Съюзи и бунтове...В момента се води война с Русия,която искаше да превземе Полша...България пък от друга страна е една от най-развитите.Всичките ни територии са развити,имам голям достъп до ресурси следствие на голям съюз с Сърбия и Влашко и интригите с Византия нямат край,за това имаме нужда от по - голяма войска.И можем да се разширим :)
 

 
Независимо от възрастта ти в играта,новак може да получи доста неща (а ако си с няколко приятели, можеш да очакваш най-малко развита производствена верига). Има много титли в играта.Ако имате желание, можете да се сдобиете с благородна титла и някои интересни позиции.
А сега за производството и добива на ресурси. Всяка една от провинциите съдържа ресурс. Камъни, глина, дърва, въглища, желязо,сол,пясък и т.н.. След добива им в своите работилници ги превръщате в потребителски стоки - оръжия, съдове (с които се правят сирена или супи), тухли (те отиват в строителството на сгради и подобрение на  работилниците и полетата ви). Някой неща естествено се продавате по-лесно от други.
Както казах по-горе, играчът получава в началото на един инструмент, с който да се започне- брадва.Така че почвате със сечена на дърва.
В кои страни е по-добре да започнем игра? За това спор се надявам да няма.България има нужда от много хора.На разположение на тези страни същите ресурси са много различни. В много държави има много бедни пазари и на практика царете са бедни.Това не е така с България.Ние имаме едни от най-динамичните и евтини пазари в Европа.Едни от най-добре развитите ресурси,достъп до всички видове ресурси и ферми за животни. Освен това царят споделя всички свои канали за износ на едро и благодарение на връзките си всеки може да си пласира стоката.
 
Военен Модел
 
Той е неразделна част от играта.Все по-често хората прибягват до оръжието.Всяка държава се ангажира да обучава войските си в академиите и производство на оръжие и брони.В България царството обаче снабдява всички войници с всичко нужно - в това число храна за из път,хапчета за пълнене на здравето,оръжия,брони и т.н.Броните са много скъпи.Има и наемни групи.До сега имаше няколко големи световни войни,всички спечелели от нас или нашите съюзници.Но в момента се образуват лоши съюзи и България и нейния съюз може да бъдат изолирани,но един приток на хора може да промени това.
В играта няма как да умрете,освен ако не си оставите героя да му свърши здравето,което става ако не сте яли и ситостта ви падне на 0.От там всеки ден започва да ви пада здравето с 10% докато умрете. На бойното поле не можете да умрете,а само да бъдете зашеметен за определени часове,а здравето ви да се възстанови(съвсем реално,въпреки че няма смъртност).
 
Има още хиляди неща в играта ,които се разучават много бързо и лесно.И практически всеки по - стар играч може да ви упъти.В Царство България,управляващата династия изцяло се грижи за всички новородени. Благодаря за вниманието,надявам се ,че съм ви заинтригувал поне малко.Играта е в постоянно развитие и то под влияние на играчите.Има вот система за предложения и т.н. Админите са много отзивчиви като цяло.Пробвайте,нищо няма да загубите.
 

Активен