(ако тук издавам тайна ми изтрийте/скрийте поста)
Използвайки данни от тук:
https://coinhive.com/#payouts
0.000144 XMR per 1M hashes
0.5 XMR (~$48)
Може да получим:
1 / 0.000144 = 6944M hashes за 1 XMR
6944M / $96 = 72M hashes за $1
72M hashes / (твои hashes/s) = s (колко секунди да смята твоят компютър за $1)
s / 86400 = дни
Или:
(72 000 000 hashes / 86400) / (твои hashes/s) = дни
*** КРАЙНА ФОРМУЛА:
* Колко денонощия да смята твоят компютър за $1
833 / (твои hashes/s) = дни
сметката изглежда вярна и не е тайна не крием нищо нарочно, защото така ще изглеждаме като вип брадър или подобните му там образувания. Изкарваме некви 30 - 40 лв, ама понеже се криеме и хората си мислят, че краме ламбота и си викат.. "как па на тия ще им дам ламбо и гасят компа" ...
Та така по твои сметки ако набича процесора на макс ще изкарам 1 долар за 2 седмици. Което наистина прави нерентабилно копането на монеро с процесор ако го правиш само с цел добив на монеро. Но ако го правиш докато ползваш комютъра за други дености и отчиташ само увеличената консумация на процесора тогава нещата са печеливши. Друг интересен факт е че дори и да можеш да се регистирараш сам в коинхайв успех да изкопаеш достатъчно за да си изтеглиш парите (мин сума за теглене е 0.5 монеро )
.
Та така мисля че това е отличен вариант за замяна на "омразните" реклами и спрявяне с адблокер "проблема". Трябва хората да разберат едно нещо какъвто и да е контент в интернет, който консумирате безплатно струва някакъв ресурс на човека. който ви го предоставя.
Помислете, ако работите 1 месец работата си и после шефа дойде и каже... ми аз те блокирам тебе не искам да ти плащам щото съм свикнал да ми е безплатно ... не е гот нали
ПП: а още нещо се сетих. Браво и благодаря от както оповестихме публично майнера се вдигна хаш рейта и изкарваме 20% повече на денонщие (цели 3 долара за 48 часа
). Не сериозно благодарим на всички които помагат.
и още нещо на тези които смятат веднага колко ще забогатеем. Сметките на колегата горе са верни към момента но не и утре или в други ден защото зависят от трудността на копане на монеро която се мени постоянно. И тъй като този модел на финансиране на създатели на съдаржание е много популярен и много големи сайтове го вграждат очаквам трудността да скочи много бързо. Даже съзнамерявам да си купя малко монеро бих препоръчал и на хората които им е интересна крипто валутата да го направят също. (не гарантирам че цента ще скочи но трудността със сигурност)