От година някаде си имам локална мрежа 1 комп с 2 лан карти който играе ролята на сървър или по точно си шервам едната лан карта за да използва и другия комп интернет.бля бля бля бля.Мисля че хората които могат да ми помогнат вече са разбрали как са ми вързани пс-тата да не обеснявам повече.Така мъката ми е такава че наскоро компа ми с 2-те лан карти се ъпдейтна до СП3 сам чрез уиндоус ъпдейт.И работата сега е че мрежата между 2-те пс-та я има но интернет 2-рия комп вече няма.Разбрах до някаде от каде идва проблема,и той е от Firewall-a на 1-вия комп(с 2-те лан карти).Когато е вкл. имам само мрежа между 2-те пс-та а когато го изкл. тогава идва интернета на втория комп.Ако може някой по разбиращ в тази сфера от мен да си каже тежката дума как да игнорирам проблема с Firewall-a да не ми прекъсва връзката между 2-те пс-та.Мерси предварително
Firewall-a е най-безмисленото нещо в windows това е един от първите servaices който изключвам, ще се упитам да ти обясня как се прави с груба сила (и става наи качествено
) :
1- Даваш десния бутон на "My Computer" и избираш Manage
2- От дясно има менюта избери "Services & Applications" -> "Services" (това са системите които се зареждат на тоя компютър)
3- Намери "Windows Firewall/Internet connection shering" (щракни 2 пъти на него за да се отвори)
4- Дай му "stop" и кадето пише "Startup type" избери "disabled" (първо трябва да дадеш стоп после дисабле)
5- Рестартираи PC-то и вече нямаш firewall
Малко съвети- аз винаги изключвам тези сърваиси (защото според мен са излишни и глупави и само точат системна памет):
Automatic Updates
Error reporting services
Help and Support
Massenger
Security center
Windows time
И аз предполагам че проблема е от firewall-a защтото не вярвам ъпдеита да ти е променил TCP/IP инастроиките но винаги може да сабориш тази мрежа и да я изградиш на ново се пак девиза на уиндоус е "рестартираи са опрай"
ако не стане пиши ще го мислим