Себахтин Ахмед крие лицето си
от журналистите.
Купували гласове за изборите с дрога, списъците с личните данни на хората са открити при пакетите с хероин.Един от основните наркоканали през България бе разбит при спецакция на митничари и ченгета. В колата на „мулето” Себахтин Ахмед е намерена скрита над 50 кг дрога на стойност около 5 милиона лева. Малко след това са заловени и двамата му ортаци – Айдън Хасан и Мустафа Али. Единият е в началото на пътя на дрогата, а другият – получател. Себахтин само я превозвал.
.....................................
Но кой всъщност е наркомулето Себахтин Ахмед? Справка на „ШОУ” показва, че това е човекът, който е превеждал на президента Георги Първанов по време на визитите му в Турция. Бил е приближен и толериран от хора от властта в южната ни съседка, разкриват запознати.
44-годишният Себахтин е от българските изселници. От години той се е устроил да живее в Истанбул, но има и законна счетоводна къща в Хасково, което му дава възможност да пътува много често през границата. Явно и за да си върши тъмната работа.
Едва ли Ахмед е разчитал на намесата на президента, за да си отиде вкъщи след такова провинение. Но в България всичко може да се случи. Дори и това заловено с над 50 кг хероин наркомуле да бъде пуснато на свобода. Причината – гаф на дознател, който забравил да приложи към материалите в съда постановление за привличането му като обвиняем. Дали случайно или умишлено е допуснат гафът, никой не може да каже, но превозвачът на рекордно количество дрога Себахтин Ахмед излезе от ареста, дори и след като беше доказано, че заедно с наркотика в колата му е открит и списък с личните данни на 200 души изселници, които в момента живеят в турския град Гебзе.
Папката с имената и личните данни на тези хора е била адресирана до бившия заместник кмет на община Хасково Мюмюн Искендер. А хората е трябвало да бъдат безплатно превозвани от фирмата на транспортния ас Себахтин Исмаил. Засега само може да се предполага, че парите от хероина е трябвало да отидат за купуване на гласове.
Но това е нещо, което тепърва ще се доказва, защото и Искендер, и Исмаил, естествено, отрекоха да имат нещо общо с тази история.
В съда бившият преводач на президента дойде с наранено лице, което криеше с ръцете си. Стана ясно, че докато ченгетата оглеждали колата му, той припаднал на два пъти и така наранил главата си.
Освен Себахтин Ахмед, в дома на Темида нахлу и елитът на наркотрафика, забеляза репортер на „ШОУ”. Това бяха мъже със строги костюми и тъмни очила, които мълчаливо подкрепиха в съдебната зала другите две действащи лица от нарковеригата, заловени ден след Себахтин – Мустафа Али и Айдън Бекир. Единият е осигурявал пакетите с хероин, а другият ги е разпределял по направление. Явно хората не са случайни, защото редом до тях се изправи и адвокатът на Митьо Очите и на други знакови фигури от ъндърграунда – Илиян Василев. Въпреки сериозните му аргументи за оневиняването им, съдът вкара за постоянно и двамата зад решетките.
Оттук-насетне ще се нищят подробностите за вината на тримата наркотрафиканти. И, разбира се, доколко имат пръст и в купуването на гласове с пари или с хероин.
Емилия Пенева, обвинител от Върховната касационна прокуратура: В ХАСКОВСКО Е ИМАЛО КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ С ДРОГА
„Три престъпни групи са организирали купуването на гласове за евровота на територията на Хасковския регион. Според събраната от нас досега информация, за един глас е било плащано между 50 и 60 лева или с определено количество хероин. В момента разследваме откъде точно са идвали парите и кой е снабдявал с дрогата”, заяви Емилия Пенева, обвинител от Върховната касационна прокуратура.
Себахтин Ахмед: СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ СЕ НАБЪРКАХ, ЩЕ СИ ПЛАТЯ ЗА СТОРЕНОТО!
„Съжалявам, че се забърках в такава афера. Аз съм уважаван човек и това бие по имиджа ми. Виновен съм и си заслужавам наказанието. Помолих съда да не ме оставя зад решетките, а да ме върне сред хората, за да мога да си върша работата. Много искам да забравя това, което се случи. То огорчи и други уважавани хора, но понякога човек не мисли за това, което прави. Ще имам време да го осмисля и да си платя за стореното...”, проплака наркомулето Себахтин Ахмед.
blitz.bgМожете да коментирате тази новина в bPoke.com