Абе аз имам следния проблем: сиидвам там квото сиидвам некъде към няма и 100 торента. На Utorent съм обаче като ги сиидвам връзката ми (HTTP протокола) направо угасва .. зарежда ми доста време страниците - което ме кара да спирам Utorenta (понеже не моа да си върша работата) - не знам как да се оправя с това нещо - иначе искам да сиидвам нон стоп ... ако някой има идея как де се преборя с този проблем да каже тук !
Преди време един приятел си направи локален сървър (за 7-8 човека от блока) на който беше сложил Winndows и имаше същия проблем (почне ли един да сваля заема максиламно трафика и другите чакат на опашка
сваляха с мн малка скорост).
След това сложи Linux и какви му бяха впечатленията:
1. Ако свалят 2,3,5 и т.н. човека, Линукс-а разпределяше трафика равномерно помеждуим.
2. Даваше предимство на http. Т.е. първо ти отваря страницата в враузара и тогава си продължава другото.
Като за това не е правил никакви настройки. Както си е по подрабиране (както знаете (а който незнае вече да знае
) Линукс си върви с много на брой разнообразни и безплатни програмки)
След това сложи Windows 2003 Server. Там нещата бяха малко по добре отколкото при Win2000Server , но не колкото про Линукс-а. Обаче 2003 има много допълнителни настройки и функции, за които обаче трябва доста да се почете (неможе просто да се експериментира
)
В заключение след гореказаното имаш няколко избора:
1. Слагаш си линукс
(ако не си мн. запознат с него - е време да започнеш, той е една идеална безплатна алтернатива на мн. комерсиалния Win
)
2. Да се поинтерисуваш за някакъв вид настройки относно http, DHT, IP свързани е с твоя проблем (би трябвало и ХР-то да има някакви, макар и по-ограничени)
3. Да използваш някаква програма за тази цел (предполагам някой от "бандуидите", но несам много запознат, просто неса ми трябвали)(моя приятел с "бандуит контролер" им рапределяше трафика)
4. Да зададеш лимити на uTorrent-a под максималните ти скорости (Up/Dw) и така да си осигутиш някакъв трафик за браубъра
Надявам се, че съм бил полезен :-/