Министър-председателят Бойко Борисов вече е втори в анкетата, като скъси изоставането си от Димитър БербатовМинистър-председателят на България Бойко Борисов заяви, че с удоволствие би взел наградата за "Футболист на годината", ако спечели. Той увери, че това е голямо признание, от което не би се отказал.
"Единствено за футболист на годината няма да проявя скромност. Ето Гонзо - нека си признае, последния път доведе там четири левскарчета срещу нашите тигри от Бистрица и ги бихме 18:12. Гонзо! Той вкара четири гола, аз му вкарах - осем", каза Борисов в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.
Премиерът беше включен в първия кръг от гласуването в анкетата, в което участват запалянковците. Той направи бърз старт и само за два дни скъси значително преднината на Димитър Бербатов.
В събота сутринта нападателят на "Манчестър юнайтед" и голмайстор на Висшата лига за миналия сезон имаше 1035 гласа, а Борисов беше седми с 63. В понеделник сутринта Бербатов остава първи с 1222 (30%), а министър-председателят вече е втори с 1119 (27%).
Борисов обясни, че би взел наградата, ако я спечели "Няма изобщо в тази посока... Не е като с художниците или там, ако песнопойци дойдат, или подобно", увери Борисов.
На въпроса на водещата Ани Цолова дали не се предава поне пред Бербатов, премиерът отговори: "Във футбола е като красотата при жените и примерно потентността при мъжете. Никой не се признава за по-слаб. Няма как да се призная за по-слаб. Тигрите са голям отбор."
Във втория кръг ще се класират 20-те футболисти, събрали най-много гласове. От тях спортните журналисти ще изберат десетимата футболисти.
Борисов добави, че не би посъветвал Христо Стоичков да приема званието доктор хонорис кауза на Пловдивския университет. "Сигурно почти няма университет да не са ме канили мене за доктор. Никъде не съм отишъл." Министър-председателят обясни, че помага за възстановяването на спортната зала на университета в Пловдив.