Под израза "имам два Windows-а" аз разбирам, че когато ти се зарежда компютъра те кара да си избереш между две операционни системи (ако грешно съм разбрал - значи не чети изобщо този коментар!) - да ги наречем:
1) Microsoft Windows XP Professional
2) Microsoft Windows XP Professional-OLD
Има няколко начина да махнеш едната от менюто (или да направиш така, че менюто да не се вижда изобщо, въпреки че и двете са си останали).
Първи начин:
Натискаш Windows клавиша + Pause break и се получава следната картинка:
Следвай инструкциите от снимките и ще стигнеш до тук:
(default-ния текстов редактор отваря файла boot.ini)
Съветвам те да си направиш backup на този файл (защото ако го развалиш ще имаш проблеми
), т.е. File>Save as... и избираш къде...
След това затваряш файла и се връщаме пак на старата картинка:
Дали ще напишеш като Timeout 0 или махнеш отметката е все едно - по този начин операциоинната система, която е по подразбиране (т.е. тази която е подчертана в картинката) ще се зарежда без в началото да се показва менюто... После ОК и т.н....
(ако другата изобщо искаш да я махнеш - тогава от Edit с редактора махаш съответния ред, но това не те съветвам да го правиш)
Другият начин е от Start>Run да напишеш msconfig, после OK и трябва да ти излезне прозорец "System configuration utility", отиваш на tab-а "BOOT.INI" и от там имаш същите възможности (timeout, ала бала...)
Аз лично ти препоръчвам първия начин...
Това маха единствено операционната система от менюто при първоначално зареждане на ОС! Файловете и други неща остават на харддиска. Ако не ти трябват - просто отиди и ги изтрий с File Explorer! Бъде внимателен да не триеш от английската версия на ОС, а от испанската! (защото понякога стават такива грешки!)
успех!