Уважаеми г-н DJPlamen,
Похвално е от Ваша страна,че подхващате една много болна тема!Браво на Вас и всички,които милеят за българския език!!!Но дали този въпрос за окончания,разликата между "и" и "й" и т.н. е по-важен в случая?Преди време бях пуснал подобна тема в "Предложения за подобрения".Не точно за окончанията,а за това че се пише неграмотно,а според един колега във форума откровенно "безхаберно".Според мен това е много по-страшно,защото се видоизменя целия ни език.Виждайки думи като "6ест","4ао" и други подобни(да не "флуидя"),си спомням как съм учил да пиша с тиренца,чертички и запетайки същия този език.За съжаление се примиряваме с това,както се примирихме на времето с един измислен за мен академик,който въведе експериментално в училищата да се пише с печатни букви.Времето доказа тази грешка,но сега виждаме последиците от този "експеримент"
Извинявам се,ако нещо съм нарушил,като съм Ви писал на това място,но помислих,че след като започвате тази тема,трябва да се обърна към Вас!
Извинявам се също,ако аз самия съм допуснал някоя грешка в окончанията-моето поприще е другаде.
С уважение-Д.Шейтанов
PS.
За всички,които искат да влязат в спор от рода на "къф си ти,а?... " отговарям,че няма да ги удостоя с отговор-това упражнение вече съм го играл в "предложения за подобрения..."