Доктор Уотсън случайно срещнал свои стари приятели. Решили да пийнат в някой бар, за да полеят срещата. Неусетно се натряскали здраво и решили да хванат баскервилското куче и да го изнасилят. Речено-сторено, отишли в блатото, хванали баскервилското куче и го изнасилили. На другата сутрин доктора станал и установил, че главата го боли адски много и слезнал в кухнята да пие кафе, а там Шерлок Холмс вече си четял сутрешния вестник.
- Драги Холмс, едва ли ще повярваш какво правих снощи...
- Срещнал си стари приятели, напили сте се и сте ходили да изнасилите баскервилското куче?
- Холмс, направо ме изумяваш. Как разбра?
- Елементарно, Уотсън. Случайно да си виждал куче да пуши лула, идиот такъв?
Шерлок Холмс и Доктор Уотсън се разхождали по лондонските улички. По едно време им се допикало и се скрили в тъмнината зад ъгъла. Вършели си работата когато по едно време Уотсън попитал:
- Холмс, защо моето пикаене е толкова шумно, а вашето изобщо не се чува?
- Елементарно, Уотсън! Това, приятелю мой, е защото вие ми пикаете върху обувките, а аз ви пикая в джоба.
- Холмс, защо не сте се оженил още?
- Елементарно, Уотсън, една женитба създава куп проблеми. Ще ви дам пример с една логическа задача:
Вие сте вътре в къщата, пред едната врата лае кучето и иска да го пуснете, а пред другата седи жена ви,
която си е забравила ключа и иска да й отворите. Коя врата ще отворите първо?
- Тази, пред която е жена ми.
- Грешка, Уотсън! Първо трябва да отворите на кучето, защото като влезне ще спре да лае.