Към списъка може да бъдат добавени поне още толкова храни.Като разбира се списъка с това количество не свършва.
Така на пример :майонезата,която даже на някой реклами я дават,
че е много полезна и имала витамини.Което е разбира се пълна глупост.
Кетчупи и лютеници,които също нямат в тях нормални естествени съставки.Да не говорим и за по- голяма част от вината,който са съставени от почти цялата таблица на Менделеев.
В последно време.Същото се отнася и до бутилираната бира.Вредното е не самото пиене на бирата,а химикалите (консерванти,аромуатизатори ,овкусители и др.За това е най добре по възможност да консумирате наливна бира,която няма толкова консерванти и е с трайност само около седмица.
също много опасни и вредни станаха шприцованите меса(пилета и меса)
като в тях поставят химикали,които увеличават теглото им да 40%.Едно е че такива химикали като например поли фосфат е вреден за организма.И отделно е че от 1 кг закупено месо,след преработка неговия грамаж значително ще се намали.А да не говорим за така наречените млечни заместители в :сирене, кисело и прясно мляко. Които вместо натуралните съставка естественото мляко.Поставят различни по- съдържания растителни масла.Някой от тях се усвояват от организма,а други просто се изхвърлят от него, без да бутат усвоявани.А са включени там за да предадат на артикула определена структура и само толкова...
А да не говорим и за другите не хранителни вредни стоки,които са потенциална опасност за нас.Но това е вече друга тема.