Аз имам 15 годишна дъщеря и ако тя се снима гола или полугола не бих търсил вина в тракера на който евентуално е качен видеоклипа. Друг е въпроса законно ли е.
Собсвеника на тракера знае най-добре защо се стигна до затваряне на р2рbg и дали е справедливо! Съжалявам , че не се познаваме с M. Schumacher защото смятам , че щяхме да си допаднем.
Но..... Тези закони не са наши !!!
Те даже /най-вероятно/не са приети със КВОРУМ /както стана ясно от новините/ , а са ни натресени от US и EU и просто малодушните ни политици са ги приели за разлика от холандците например , където може да съществуват тракери , може да пушиш трева и можеш да гледаш полуголи жени и без да имаш интернет!!!
Колкото до авторските права - артистите и певците са си получили хонорара.
Разходите по производсвото на филма най-често се избиват още от премиерите, а певците печелят от турнета и изпълнения по заведения и клубове.
Но не ...
Не им стигат тези приходи на разпространителите!
Трябва да печелят още и още и още...
Ако ми пее на живо е друго ,но за запис на електонни импулси на диск не плащам!
Да вземем например строителите. Строят апартамент , продават ти го и на стената в хола са написали: Нямате право да го отдавате под наем ,да публикувате снимки от него или да чукате непълнолетни в кухнята. Е питам ви: Ще го купите ли тогава?
По дяволите купил съм си диска и ще правя с него каквото си искам!
Ако продължава така : Нас да ни подтискат пък ние да се примиряваме, скоро разпространителите ще ни съдят и затова ,че музиката ,която слушаме се чува и извън дома ни или ,че съм си принтирал Бритни Спиърс гола от времето когато беше "девствена".