www.p2pbg.com

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Автор Тема: Кулинария, рецепти и съвети...  (Прочетена 91677 пъти)

0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

cempak

  • V.I.P.
  • Карма: +101/-27
  • Неактивен Неактивен
  • Пол: Мъж
  • :Май 22, 2007, 01:28:40 pm
  • Публикации: 301
Кулинария, рецепти и съвети...
« -: Октомври 24, 2007, 04:57:39 pm »
Ха сега да видим освен торенти друго могат ли да приготвят потребителите на p2pbg.
В тази тема може да споделяте всичко свързано със заглавието и,любими рецепти,любими ястия,диети,десерти,коктейли и всичко каквото ви идва наум и което преминава през устата(с изключение на тези които минават през главите на Team XXX).
« Последна редакция: Юли 25, 2009, 05:53:11 pm от nasiboteva »
Активен

kitkat

  • V.I.P.
  • Карма: +233/-20
  • Неактивен Неактивен
  • :Юни 11, 2007, 07:24:32 pm
  • Публикации: 915
  • Торент Клиент: µTorrent
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2007, 05:51:42 pm »
Поздравления за темата!!!
Това е слабото ми място, обожавам кулинарията! Обичам да готвя бързо, лесно и вкусно (и евтино разбира се)!
Обичам да експериментирам и почти винаги резултатът е перфектен!
Мога да ви затрупам с рецепти, но като за начало ще предложа първо примерно меню за деня:

1.Салата:

Салата от пиле с майонеза:

Продукти:
Пилешко месо около 500 гр., 1 чаена чаша майонеза, 2 твърдо сварени яйца, половин лимон, 2 кисели краставички, горчица и сол на вкус!

Начин на приготвяне:
Пилето се сварява и след като изстине се обезкостява и се нарязва на средно големи кубчета. Прибавят се едното сварено яйце и едната краставичка, също нарязани на кубчета, и майонезата. Разбъркват се добре и се овкусяват с горчицата, солта и сока от лимона.
Оформете салатата в подходящо плато и я украсете с оставените точно за тази цел краставичка и яйце!

2.Предястие:

 Домати (а може и краставици, според предпочитанията), пълнени с яйчена салата:

Продукти:
500 гр.домати, 300 гр. стерилизирани или  кисели краставички, 3 яйца, 1 чаена чаша майонеза, малко магданоз, 1 кафена чаша стерилизирани гъби, сол, горчица и черен пипер на вкус, и по желание 50 гр. шунка и зелена салата.

Начин на приготвяне:
Избират се едри, здрави и добре узрели домати, измиват се и откъм срещуположната страна на дръжката се отрязва малко от всеки домат, който ще ни служи за капачка. Издълбават се с чаена лъжичка и леко се натриват със сол от вътре, след което се оставят да се отцедят, поръсват се с черен пипер и се напълват с предварително приготвената салата от твърдо сварените яйца, гъбите,магданоза, нарязани на ситно, майонезата и горчицата. Слагат се в подходящи чинии и се украсяват с капачката оформена като пеперуда, а това става като натиснете с тъпата страна на ножа капачката по средата, но внимателно, за да не я срежете. Около домата може да се подредят тънки филийки от шунка, ивички от зелена салата и листа от магданоз. За украсата използвайте въобръжението си.

п.п. Ако пълните краставици, тогава ги разрежете по дължина, във формата на лодка!

3.Супа:

При всичката тази майонеза, яйца и т.н. най-подходящата супа за това меню е:

Таратор с краставица и орехови ядки:

Продукти:
1 средно голяма краставица, 500 гр. кисело мляко, 2 супени лъжици растително масло, малко копър, 3 скилидки чесън, 2 чаени чаши вода, 2 супени лъжици смлени орехови ядки, сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Краставицата се измива, обелва се и се нарязва на дребни кубчета или се минава през ренде. Киселото мляко се разбива с водата. Смесват се млякото, краставицата, чесъна счукан на ситно или минат през преса и ситно нарязаният копър. Тараторът се посолява на вкус и се оставя в хладилник да изстине. Преди поднасянето му се разбърква с растителното масло и ореховите ядки!
Можете да го поднесете в купичка или в чаша, изборът е ваш!

4. Основно ястие:

Панирано пилешко месо с кашкавал:

Продукти:
1 пиле, 200 гр. кашкавал, 4 яйца, 1 кафена чаша брашно, 1 чаена чаша растително масло, 1 кафена чаша дребно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Пилето се почиства и измива, сварява се  и се нарязва на кубчета. Яйцата се разбиват и към тях се прибавят настърганият кашкавал, брашното, магданозът, нарязаното месо, черен пипер и сол. От приготвената смес се гребе със супена лъжица и се пуска в сгорещената мазнина. Пържи се до златисто оцветяване. Ястието се поднася с пържени картофи и салата според сезона!

5.Десерт:

Баварски крем:

Продукти:
0,5 л. прясно мляко, 1 кафена чаша захар за млякото, 4 яйца, 1 кафена чаша захар за белтъците, 2 супени лъжици захар за жълтъците, 1 супена лъжица желатин, 2 кафени чаши плодове от сладко, компот или конфитюр, 2 кафени чаши натрошени бишкоти или бисквити,2 пакетчета ванилия, 2 супени лъжици ром или коняк, 1 кафена чаша плодов сироп.

Начин на приготвяне:
Млякото се загрява с определеното количество захар до завиране и се отстранява от огъня. Жълтъците се разбиват с предвидената за тях захар и се разреждат постепенно с горещото мляко. Сместа се загрява при непрекъснато разбъркване, докато започне да се сгъстява, отстранява се от огъня преди да заври, разбърква се с желатина, предварително накиснат в 2 кафени чаши студена вода и разтопен на водна баня, ароматизира се с ванилията и рома, охлажда се до полужелиране и се размесва леко с белтъците, разбити на твърд сняг с предвидената захар. Накрая се прибавят бишкотите (бисквитите). Готовият крем се изсипва веднага във форми или купички, като отгоре се добавят плодовете, и се охлажда при температура не по ниска от 1 градуси не по-висока от 10 градуса. Преди поднасянето формите или купичките се потапят в гореща вода и се обръщат в намокрени със студена вода чинийки. Кремът се поднася полят със сиропа!

Забележка: От баварски крем с прибавка на допълнителни продукти - орехи, бадеми, лешници, шоколад, какао, кафе и др., могат да се приготвят различни видове яйчено-млечни желирани кремове с друго наименование - шоколадов, орехов и т.н.
За подобряване на вкусовите качества на всички кремове е добре да се прибави и 1 опаковка сметана, разбита с 2-3 супени лъжици захар, или сметанов сладолед!!!

Бон Апетит!!! Да ви е сладко!!! Надявам се менюто да ви хареса!!!
Активен
Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни.
                                                                                                            Джордж Гарлин

cempak

  • V.I.P.
  • Карма: +101/-27
  • Неактивен Неактивен
  • Пол: Мъж
  • :Май 22, 2007, 01:28:40 pm
  • Публикации: 301
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2007, 03:07:15 pm »
Ето аз какво сготвих снощи след работа за около 45 мин.бързо лесно вкусно

Пилешки бутчета с гарнитура задушен ориз.
Продукти:

Пилешки бутчета(колкото имате),1-чаена чаша ориз,Бира-300мл.,маргарин или краве масло-1-2 лъжици,морков-1бр.,1-глава лук,черен пипер и сол.

Приготвяне:

Бутчетата се измиват и посоляват със малко сол,в една тавичка където ще печете бутчетата ложете една лъжица олио и бирата, наредете бутчетата с кожичката отгоре в тази тава,покривате с алуминиево фолио и мушкате във фурната да се пече 20-25 мин.на МАХ.Преди да ги извадите махнете фолиото и печете още 10-тина минути за да се запече кожичката на бутчетата.
След като оставим бутчетата да се пекат е ред на гарнитурата-ориза(той се готви в микровълновата).
В йенски стъклен съд слагате една лъжица маргарин и нарязания лук и морков,слагате капака отгоре и за 3 мин.на максимална мощност в микровълновата.После добавяте ориза и съответното количество вода(аз слагам 1 ч.ч.ориз/3 ч.ч.вода),няколко зърна черен пипер или смелян,сол на вкус и отново в микровълновата за 20 минути на средна мощност(най-добре на два интервала от по 10 мин.за да разбъркате ориза).Ако след 20-те мин.има още вода махнете капака и пуснете за още 5 мин.без капак.

Успех
« Последна редакция: Октомври 25, 2007, 03:12:08 pm от cempak »
Активен

roxana_87

  • SuperUser
  • Карма: +14/-26
  • Неактивен Неактивен
  • Пол: Жена
  • :Май 17, 2007, 11:45:19 pm
  • Публикации: 341
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2007, 05:08:16 pm »
Торта "ГАРАШ"





ПРОДУКТИ:

Крем:
400 мл. течна сметана (каймак)
150 гр. захар
500 гр. шоколад
2 с.л. тъмен ром (коняк)



Блатове:400 гр. орехови ядки, ситно смлени
170 гр. пудра захар
8 бр. белтъка
1 ванилия


Глазура:
150 гр. шоколад
40 гр какаово масло (или слънчогледово олио)

50 гр. обелени бадемови ядки (или кокосови стърготини,
може и шарени пръчици ако обичате да ви е по-шаренко)
малко зелена боя за хранителни цели

хартия за печене



 
ПРИГОТВЯНЕ: Приготвянето на крема започва един ден преди самото сглобяване на тортата. Сметана и захарта се слагат на огъня и се загряват при непрекъснато бъркане, докато се разтвори напълно захарта. Шоколадът се начупва на малки парченца и се залива с горещата сметана. Купата се поставя на водна баня и се бърка до пълното разтопяване на шоколада, но в никакъв случай не трябва да се допуска сместа да заври. Покрийте плътно купата с домакинско фолио и поставете да се охлади в хладилника за една нощ. На другия ден добавете коняка и разбийте до получаването на гъста, леко пухкава смес с шоколадов цвят. Към смлените орехи се прибавя предварително пресятата пудра захар, белтъците и ванилията. Разбиват се с миксер до сгъстяване и побеляване на сместа. Така приготвената орехова смес се разстила на слой 2-3 мм върху форма, застлана с хартия за печене. Хартията трябва да е по-голяма от формата, за да може лесно да се извади. Пече се при 140-160 градуса. Изпичат се 5-6 броя платки. Веднага се изваждат от формата, остават се да изстинат известно време и чак след това се отлепва хартията. Охладените платки се намазват с приготвения крем. Тортата се намазва отстрани и отгоре със същия крем. Към напълно размекнатия на водна баня шоколад се прибавя какаовото масло. Разбърква се до пълното му поемане. Тортата се залива с темперирания шоколад, докато още не се е втвърдил. Поръсва по средата в кръг с обелени, нарязани на едро и оцветени в светлозелено бадеми(или кокосови стърготини). (Със същите блатове и крем се приготвят и шоколадовите пурички. В този случай платките се пекат в продълговата форма и веднага след изваждането им, докато още са пластични се нарязват и навиват на точилка, за да приемат кръгла форма. Пълнят се със крем и се заливат с шоколадова глазура :)  

Рецептата е изпитана и става повече от SUPER:thumbsup:
« Последна редакция: Октомври 25, 2007, 05:17:14 pm от roxana_87 »
Активен


Специални благодарности на angelov1965

marging

  • SuperUser
  • Карма: +0/-0
  • Неактивен Неактивен
  • :Юни 28, 2007, 08:46:16 am
  • Публикации: 6
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #4 -: Ноември 18, 2007, 06:50:13 pm »


Салата Дипломат

Продукти:

200 г зелена ябълка
75 г червен лук
2 твърдо сварени яйца
200 г портокал
100 г MAGGI® Салатна Майонеза
100 г настърган кашкавал

Приготвяне:

• Салатата се реди на пластове, като всеки пласт се намазва с MAGGI® Салатна Майонеза
• 1 пласт - обелена и нарязана на дребни кубчета ябълка.
• 2 пласт - червен лук се нарязва на филийки, след което се разделя на халки.
• 3 пласт - яйцата се обелва и се наситняват.
• 4 пласт - портокалът се обелва и се разделя на резени, след което се нарязва на кубчета.
• Така наредената салата се гарнира с настърган кашкавал.
Активен

marging

  • SuperUser
  • Карма: +0/-0
  • Неактивен Неактивен
  • :Юни 28, 2007, 08:46:16 am
  • Публикации: 6
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #5 -: Ноември 18, 2007, 06:53:12 pm »


Рибена чорба

Продукти:

500 г прясна риба (сафрид, попчета, паламуд с главата)
600 мл вода
1 морков
1 глава кромид лук
1 домат
1 с л МAGGI® Унисос
2 яйца
щипка лимонена киселина
магданоз

Приготвяне:

• Рибата се изчиства и измива добре.
• 600 мл вода се слага да заври.
• Морковът, лукът се нарязват на ситно и се прибавят към кипналата вода.
• Доматът се нарязва на кубчета и се изсипва при другите зеленчуци.
• Зеленчуците се ваврят 20 минути.
• Прибавя се рибата.
• Подправя се в 1 с л MAGGI® Унисос
• Вари се още 20 минути.
• Сварената риба се изважда и се обезкостява.
• Бульонът се застройва с 2 яйца + щипка лимонена киселина.
• Прибавя се обезкостената риба и магданоз.
• По желание се поръсва с още няколко капки MAGGI® Унисос върху готовото ястие.
Активен

BELINDA

  • Гост
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2007, 07:24:49 pm »
Разтваряш една мая в чашка с топла вода и добавяш 1к.л.захар. 1кг.брашно се сипва в тава  и по средата правиш кладенче, вътре в него сипваш разтворената мая,3-4с.л.кисело мляко,2-3 яица,3-4 капки олио,1к.л.сол и започваш да бъркаш като си попие маята започваш да добавяш постепенно(не на веднъж) топла вода,колкото 1кофичка кисело мляко и омесваш тесто.Оставяш го да втаса,после го омесваш още веднъж и пак оставяш да втаса.
Когато е готово разделяш тестото на три части намазваш мястото където ще разточваш с олио и поставяш едната част от тестото разтилаш я с ръце колкото можеш и после доразточваш.След като си разточила  добре листа тесто го намазваш с масло или маргарин (може и олио),което имаш под ръка и отгоре намазваш с предварително разбити яйца и сирене(няма точна доза колкото прецениш),когато свършиш с мазането навиваш листа на руло и добре го усукваш за да не се разтвори после,така се прави с всички части на тестото.(ако прецениш че ще ти дойде много за тавата едната част можеш да я оставиш ,може да се използва за питки).
Вземаш тавата и я намазваш с масло или маргарин и нареждаш както решиш (може във форма на охлюв, може да нарежеш на парченца както решиш),като наредиш в тавата оставяш отново да втаса,когато е готово намазваш отново отгоре с разбити яйца и сирене и и печеш на умерена  фурна ако ти е възможно отдолу може да е грее по силно(фурната не трябва да е силна)когато се опече поръсваш навсякъде отгоре с вода и обръщаш тавата върху три чинии и след известно време е готово за консумация.
Само да добавя не трябва да се препича.
Ами това е успех и после да ви е сладко:thumbsup::yes:
« Последна редакция: Ноември 18, 2007, 07:28:54 pm от BELINDA »
Активен

  • Гост
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #7 -: Ноември 18, 2007, 09:45:18 pm »
Моята изпитана, лесна и универсална рецепта :
1. Необходими продукти - Месарница с приятелски настроени собственици /това е най-лесния начин да се сдобиеш с Х на брой огромни свински вратни пържоли/
2. Начин на приготвяне - Трябва да си сигурен, че месото е престояло поне един ден след последното квикване на животното.
Начукваш добре, обилно омазваш с олио и слагаш подправки по собствено убеждение, но с минимално количество сол.
Така оставяш пържолките да си починат поне час и след това на СКАРАТА;)
Не им трябва много да се запичат /Французите май му викаха Алангле/важното е да има червено вино след това :D
Активен

eldepa

  • SuperUser
  • Карма: +0/-0
  • Неактивен Неактивен
  • :Януари 08, 2008, 07:37:10 pm
  • Публикации: 1
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #8 -: Януари 24, 2008, 12:22:07 am »
Тирамису

Продукти:

- 3 големи яйца, разделени на жълтъци и белтъци
- 1/2 чаена чаша захар
- 250 гр. сирене “Mascarpone”
- 2 чаени чаши еспресо или силно кафе
- 4 супени лъжици коняк или бренди
- 20 бишкоти
- 2 супени лъжици какао
   
Приготвяне:

1. Разбъркайте 3-те жълтъка, 1 супена лъжица от кафето, захарта и 2 супени лъжици от коняка в голяма купа.
2. Бъркайте сместа 2-3 минути с миксер.
3. Прибавете сиренето и разбивайте с миксера 4-5 минути, докато стане еднородна смес.
4. В друга купа разбийте на сняг белтъците, заедно с 1/2 чаена лъжичка захар.
5. Внимателно сложете белтъците при останалата смес и разбъркайте леко с лъжица.
6. Останалото кафе, задно с останалите 2 супени лъжици коняк сложете в съд с плоско дъно. Потапяйте една по една бишкотите от всяка страна, за да се напоят в кафето и ги подреждайте на един ред в тавичка. Първият ред да е от 10 бишкоти.
7. Разстелете 1/2 от крема върху бишкотите.
8. Наредете отгоре вторият ред напоени бишкоти, след което разстелете останалия крем.
9. Поръсете отгоре с какаото.
10. Оставете в хладилника 2 часа преди сервиране.

Да ви е сладко!:D  
Активен

Gendarmery

  • Гост
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #9 -: Януари 24, 2008, 01:53:25 am »
Ето и моята рецепта:

1. Вече сме намерили нашия човек от Месарницата .. изнудваме го яко за пилешко месо (без кожа и от бутчетата (щот е по сочно) (или ако има кожа я махаме понеже има много "Лош Холестерол")
2. Мариноваме ги *оваляме ги в смес от сол, червен пипер, черен пипер и чубрица.
3. Земаме тавичката за фурна (една такава черна и квадратна) мажем я с малко синска маз (или олио в което преди това е било пържено свинско месо) мажем от долу наливаме - някъде към 100 грама вода, поставяме пилешките (сурови) пържоли от бут в тавичката, отгоре пържолките може да сложим Краве масло...
4. Приготовление: фурната е на 200 градуса (поне аз така я пуснах) некъде към 30-40 минути - и е важно да се наглежда ,,, че аз тука с този комп .. понякога мога да остана без ядене ....
5. Резултата : Еми идваха ми гости и ме питаха "Кво е тва" а аз "ЕМи пилешко" и те : "Ммммм Вкусно е, ама как пилешко?" и аз : "Пилешко за Гости, Бързо лесно, вкусно" бтв това сам си го измислих ... става бързо .... особенно ако чакате гости и разполагате с ...продуктите ... :)) Тва е от мен !
« Последна редакция: Януари 24, 2008, 01:11:26 pm от Gendarmery »
Активен

veridemirova

  • User
  • Карма: +1/-1
  • Неактивен Неактивен
  • :Ноември 18, 2007, 09:38:22 pm
  • Публикации: 17
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #10 -: Януари 29, 2008, 02:25:24 pm »
Темата е направо ТРЕПАЧ!!!Ето и една рецепта от мен.Казва се "Рощенки",ческа е и прилича малко на нашия кебап, но не точно.                                                           500-600г св.месо-бут или филе;9-10 средно големи глави лук;малко брашно,вода,сол,черен пипер и НИКАКВИ други подправки.     Месото се нарязва на тънки филийки,овкусява се с подправките и се оставя да престои поне около час.Слага се малко олио в недалбока тенджера и като се сгорещи силно се запържват леко едно по едно парчетата и се изваждат.Всащото олио се задушава немного ситно нарязания лук до полу-готовност.Прибавя се 1-2с.л. брашно, 300-400мл вода, разбърква се,добавят се подправките и месото, захлюпва се и се оставя на много тих огън до готовност.       Става доста бързо. Дано ви хареса!
Активен

veridemirova

  • User
  • Карма: +1/-1
  • Неактивен Неактивен
  • :Ноември 18, 2007, 09:38:22 pm
  • Публикации: 17
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #11 -: Януари 29, 2008, 02:42:32 pm »
Ето ви още една ческа рецепта за любителите на зеленчуците:   "Копърова омачка"      Продуктите са според порциите.малко картофи се обелват,нарязват се на парчета колкото хапка и се задушават на пара,ако нямате уреда могат е да се сварят в малко вода.Когато са готови в отделна тенджерка се запържва малко брашно до златисто,добавя се 1/2 коф. кисело мляко и вода до желаната гъстота на соса.Слага се 1 връзка ситно нарязан копър,сол и черен пипер.Оставя се леко да поври.В чиниите се слагат малко картофи и се заливат със сос.Добър апетит!
Активен

sashasa

  • SuperUploader
  • Карма: +13/-8
  • Неактивен Неактивен
  • Пол: Жена
  • :Ноември 18, 2007, 08:00:54 pm
  • Публикации: 120
  • ако искаш нещо...-бягай и го направи!!!
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #12 -: Март 12, 2008, 05:49:01 pm »
не е моя рецептата:


ПРОДУКТИ
500 г кайма
2 яйца
2 чаши брашно
2 чаши вода
1 кубче пилешки бульон
чубрица, черен пипер, магданоз
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Каймата се разбърква с яйцата, брашното, водата, бульона и подправките до получаване на полутечна каша.

Олиото се загрява в подходящ тиган. С лъжица се загребва от сместа, изсипва се в тигана и се оформя овален шницел. Пържи се от двете страни на умерен огън.

Стават удивително бързо и лесно, много са вкусни и се съчетават чудесно със зелена салата и тъмна бира :):D:D
Активен
When you give me  a sh**t, give a spoon!!!

  • Гост
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #13 -: Март 28, 2008, 06:01:51 pm »
Английски пай                                                  
  • Съставки:

    * 250 гр кисело мляко
    * 150 гр захар
    * яйце
    * 125 гр разтопено краве масло
    * компот от кайсии (или круши)
    * ½ сок от лимон
    * 1 ч. л. сода бикарбонат
    * 250 гр брашно
Приготвяне:

Разбъркайте захарта с млякото. Прибавете яйцето, брашното със содата, маслото и лимоновия сок. Всичко разбъркайте много добре и изсипете в тава, намазана с масло и посипана с брашно. Отгоре наредете плодовете от компота, които предварително сте нарязали на по-тънки лентички. Печете на по-слаба фурна.
Активен

  • Гост
КУЛИНАРИЯ,РЕЦЕПТИ И...
« Отговор #14 -: Март 28, 2008, 06:20:31 pm »
Венец от картофено пюре  с пилеПродукти:

Глава лук
Около 200гр.гъби
Пилешко сварено бутче
Кутия картофено пюре-мляко за него
500мл. Пастьоризирано мляко
1 яйце
Кашкавал(по-желаниеИзпържва се лукът на слаб огън.След това се слагат гъбите и най-накрая пилето.Слагат се в центъра на тава, във формата на пълен кръг.Прави се картофеното пюре.Слага се в тавата да покрие останалата и част,около запърженото пиле.Изпича се за около 15 минути .Изважда се и се залива с млякото 500мл и разбитото яйце,които са разбъркани заедно.Изпича се да червеникав цвят.Изключва се фурната и отгоресе настъргва  кашкавал и се остовя отново във фурната да се разтопи.Реже се на парчета тип”пица”.Добър апетит
Активен