Един човек имал болки в лакътя. Търпял, търпял но най-накрая отишъл в болницата. Там обаче имало голяма опашка и една сестра му казала, че не могат да го приемат в следващите две седмици, но има друг вариант за него. В болницата са били току що монтирали супер модерна машина. Само трябва да донесе малко урина за проба, да я сипе в машината, да пусне 10 кинта и тя автоматично ще му определи диагнозата и ще му назначи лечение. Човекът решил да опита. Донесъл малко урина. Сипал я в машината. Пуснал 10 кинта и зачакал. На машината започнали да светкат лампи и индикатори, да бръмчи и трещи и след няколко секунди се подало листче. На него пишело: „Имате приблем в лакътя заради игра на тенис. Не натоварвайте лакътя 2 седмици и му правете топли компреси.” Човекът си отишъл вкъщи, но нещо все го глождело. Той си помислил: „Абе тая машина, дали не е някаква измама, само за да ми вземат парите? Я да направя още една проба.” Наследващия ден той взел едно бурканче, сипал чешмяна вода, малко урина от жена си и от дъщеря си, малко изпражнение от кучето. Размесил всичко това добре и пак отишъл в болницата. Сипал гадорията в машината. Пуснал 10 лева и зачакал. Машината пак забръмчала, засвяткала и след няколко секунди се подава листче. На него пишело:
„Във водата от чешмата ти има олово.
Кучето ти има глисти.
Дъщеря ти се друса. Заведи я на лекар.
Жена ти е бременна, но не е от тебе.
И ако не престанеш да се помайваш и не започнеш да изпълняваш това, което ти написах предния път, лакътя ти няма да мине и за две седмици.”
Един доктор имал любовна афера с медицинска сестра. Един ден тя го изненадала че е бременна. Докторът останал като гръмнат. Сестрата го попитала:
- Какво ще правим сега? Ще се разчуе в целия град.
- Знаеш ли какво – казал лекарят. Ще ти дам пари и отиди на почивка в чужбина. Примерно в Италия. Когато бебето се появи, ми прати картичка. На нея напиши някаква парола. Хммм... да речем думата спагети. Така аз ще знам че бебето се е родило.
Речено, сторено. Тя заминала за Италия. След няколко месеца, една вечер жената на доктора му вика:
- Знаеш ли, че си получил много странна картичка от Италия?
- Така ли? Дай да я видя – казал докторът.
Жена му му я дала. Той я прочел и изпаднал в безсъзнание. Веднага го откарали в болницата където работил. Там колегите му попитали жена му:
- Какво се е случило? Какво така силно го е притеснило?
Тогава жената на доктора казала, че е получил странна картичка и я показала на докторите. На картичката пишело:
„Три порции спагети. Две порции с по една наденичка и с по две малки кюфтенца и една порция без.”
Притеснен човек влиза при доктор.
- Докторе имам голям проблем, но много ви моля, да ми обещаете, че няма да ми се смеете.
- Ама как моля ви се – казал докторът. Аз имам 20 години стаж. Отдавна съм свикнал. Недопустимо е да ви се смея. Не се притеснявайте. Разбира се, че няма да ви смея. В медицинските проблеми няма нищо смешно. От какво се оплаквате?
Тогава човекът си събул гащите и се оказало, че има много малка пишчица. Докторът, като видял това, не се сдържал и избухнал в неистов смях. Хилил се няколко минути. Чак сълзи му потекли от хилеж. Накрая се поуспокоил, избърсал си очите и задъхано казал:
- Много, много се извинявам. Съжалявам че така стана. Досега не ми се беше случвало. Още веднъж много се извинявам. И така. Какъв всъщност ви е проблема?
- Ами не виждате ли сам – казал човека... Малко е подут.